Καθαρίστηκε χωματερή στο Μανδρικό

Καθαρίστηκε χωματερή  στο Μανδρικό

Καθαρίστηκε χωματερή στο Μανδρικό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 481 ΦΟΡΕΣ

Τις ημέρες του κορωνοϊού που διάγουμε, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου της Ρόδου, πέρα από τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει με τις συνεχείς απολυμάνσεις απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού, έχει…να εξαλείψει και τις αυτοσχέδιες χωματερές σε διάφορα σημεία του νησιού που, ειδικά αυτή την περίοδο, επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Το τελευταίο εγχείρημα της Υπηρεσίας είναι να καθαρίσει μία τέτοια χωματερή που εντοπίστηκε στο Μανδρικό, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει και τρεις με τέσσερις ημέρες ενώ ο όγκος των απορριμμάτων που έχει απορριφθεί εκεί υπολογίζεται ότι είναι πάνω από τριάντα φορτηγά!

​Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαλόγλου, πρόκειται για μία χωματερή χρόνων η οποία σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν. Όπως δηλώνει, η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει τον συνεχή αγώνα τους και λέει: «Συνεχίζουμε αδιάκοπα το έργο μας, παρά τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή».


Όπως δηλώνει στη «Ροδιακή» η Αντιδήμαρχος, από την αρχή ήταν μέσα στον προγραμματισμό τους να καθαριστούν σημεία του νησιού που, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν μετατραπεί σε άτυπες χωματερές. Έτσι, ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό από τη Φράγκα στις Καλυθιές, συνέχισαν με ένα σημείο πίσω από ξενοδοχείο στα Κολύμπια και τώρα πήγαν στη χωματερή αυτή στο Μανδρικό. Αυτές δεν είναι, βέβαια, οι μοναδικές αφού στο ενδιάμεσο καθάρισαν και άλλες μικρότερες άτυπες χωματερές.

Όσον αφορά σε αυτήν στο Μανδρικό, οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι ξεκίνησε να δημιουργείται από την απόρριψη νάιλον από τα θερμοκήπια και στη συνέχεια…εμπλουτίστηκε με ό,τι ήθελε ο καθένας!

Πάντως, η κα Κιαχαγιά-Μαλόγλου, διαμηνύει ότι η Υπηρεσία θα συνεχίσει και μάλιστα θα προχωρήσει και στην επιβολή των προβλεπόμενων από τον κανονισμό προστίμων για όποιον καταλαμβάνεται να απορρίπτει μπάζα και ογκώδη απορρίμματα ανεξέλεγκτα.

Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις
Ο προγραμματισμός βέβαια της Διεύθυνσης Καθαριότητας δεν μπορεί να τηρηθεί λόγω των έκτακτων συνθηκών αφού, υπό κανονικές συνθήκες, τέτοια εποχή θα εστίαζε στα πιο τουριστικά σημεία. Αντ’ αυτού, συνεχίζονται με αδιάκοπους ρυθμούς οι απολυμάνσεις σε όλο το νησί. Έτσι, μετά από την πόλη της Ρόδου, επεκτάθηκαν στις δημοτικές ενότητες, όπως η Καλλιθέα, τ’ Αφάντου και η Ιαλυσός, σήμερα θα ακολουθήσουν οι Πεταλούδες και στη συνέχεια η Κάμειρος, η Νότια Ρόδος και η δ.ε. Λινδίων. Δεν θα σταματήσουν όμως εκεί αφού μόλις τελειώσουν θα ξεκινήσουν πάλι απολύμανση σε όλο το νησί από την αρχή.

Μάλιστα, και χθες, έγινε απολύμανση σε κεντρικά σημεία και πολυσύχναστες οδούς της πόλης ενώ βέβαια εστίασαν έξω από τα τραπεζικά καταστήματα λόγω της καταβολής των συντάξεων. Απολύμανση γίνεται όμως και σε συνοικίες εκτός κέντρου, όπως στους Αγίους Αποστόλους, τη Μιχαήλ Πετρίδη κ.α.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου