Λευτέρης Αυγενάκης: «Κάποια πρωταθλήματα θα σταματήσουν!»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Κάποια πρωταθλήματα θα σταματήσουν!»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Κάποια πρωταθλήματα θα σταματήσουν!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 208 ΦΟΡΕΣ

Ξεκάθαρος ότι δεν θα παρθεί καμία απόφαση περί διακοπής του οποιουδήποτε πρωταθλήματος αν δεν υπάρξει πρώτα συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες ήταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο sport24.

Χαρακτηριστικά, για το θέμα αυτό, τόνισε τα ακόλουθα:
«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε αποφάσεις ερήμην των άμεσα εμπλοκομένων. Εμπλεκόμενοι είναι οι αθλητές μας, είτε σε ομαδικά αθλήματα είτε σε ατομικά αθλήματα.

Σε ό,τι αφορά τα πρωταθλήματα, έχουμε ήδη κάνει διάφορες συζητήσεις με όλη την αθλητική οικογένεια και πρέπει να υπάρξει συνεννόηση. Σήμερα έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση από τον ΕΣΑΚΕ με απόλυτη πλειοψηφία 14-0 να διακοπεί το πρωτάθλημα με μια νομοθετική διαδικασία που πρέπει να προχωρήσω. Κάτι παρόμοιο έχουμε συζητήσει, αλλά σε θεωρητικό επίπεδο και με τη Λίγκα του βόλεϊ.

Η συζήτηση είναι λίγο πιο στάσιμη στην περίπτωση του ποδοσφαίρου, διότι εκεί και η UEFA έχει κάνει κάποια σενάρια και σχέδια για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα ακόμα και τον Ιούλιο. Στόχος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο, αλλά πάντα σε συνεννόηση και με τους ίδιους τους αθλητές, διότι και εκείνοι έχουν συμβόλαια και υποχρεώσεις.

Το βέβαιο είναι ότι κάποια πρωταθλήματα θα σταματήσουν και με τη σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών, αλλά πάντα με σεβασμό και στις Ενώσεις των αθλητών τους. Είμαστε σε επαφή και μέχρι τα μέσα Απριλίου δεν πρόκειται να έχουμε νεότερα λόγω των απαγορεύσεων που υπάρχουν. Άρα, δεν βιαζόμαστε για κάτι».

Διαβάστε ακόμη

Super League 2: «Λύγισε» στις καθυστερήσεις ο Διαγόρας

Το Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ με τη «γλώσσα» των αριθμών

Ξεκίνησε στον ΡΟΑ το “MT200 Rhodes ITF Seniors 2024 by The Ixian Grand & All Suites”

Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

Νέος αγώνας στιβικού τριάθλου Κ14 αύριο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Λιακοπούλου και Σαραγά από τον Υγρό Στίβο Ρόδου στο “Acropolis Juniors”

Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Μέγας Αλέξανδρος αύριο στην Καλλιθέα

Η Μαρία Μαγκούλια στο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος»