Έξω από τα …νερά τους και οι δρομείς με τις αναβολές

Έξω από τα …νερά τους  και οι δρομείς με τις αναβολές

Έξω από τα …νερά τους και οι δρομείς με τις αναβολές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 397 ΦΟΡΕΣ

Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό στο δρομικό κίνημα, όταν η γεμάτη με άνοιξη αγώνες, φέτος δεν υπάρχει…

Έξω από τα …νερά τους έχουν βρεθεί και οι δρομείς με όλο αυτό το σκηνικό του κορωνοϊού και τις αναβολές των αγώνων μέσα στον Μάρτιο, τον Απρίλη και τον μισό Μάη. Είναι μια κατάσταση αλλαγής σχεδίων ουσιαστικά, αφού όσοι γνωρίζουν από αποστάσεις, έχουν πια συνηθίσει την άνοιξη να γίνεται ένας… πανικός από αγώνες. Ήδη και στη Ρόδο έχει παρατηρηθεί εδώ και μια πενταετία να διοργανώνονται δρομικές συναντήσεις επί δημοσίας οδού αλλά και σε ορεινές διαδρομές, για να έχουν την ευκαιρία οι πρωταθλητές μας και οι ελεύθεροι ασκούμενοι να βγάζουν αρκετά χιλιόμετρα.

Δεν είναι μόνο η μαζικότητα που ενδιαφέρει τους διοργανωτές, αλλά και οι συμμετοχές από σημαντικούς αθλητές στο πλαίσιο μιας προετοιμασίας γι’ ακόμα σημαντικότερες συναντήσεις εντός κι εκτός Ελλάδος.
Με την κατάσταση αυτή άλλαξαν τα σχέδια όλων όσοι ήταν σε θέση να έχουν μια σειρά από συμμετοχές σε αγώνες μαραθωνίου, ημιμαραθωνίου και των μικρότερων αποστάσεων 5 και 10 χλμ.

Ήδη ο Μαραθώνιος Ρόδου μεταφέρθηκε πια στο 2021 και οι διοργανωτές των άλλων συναντήσεων στο νησί θα διαπιστώσουν πια αν είναι σε θέση να τις πραγματοποιήσουν, αναλόγως του πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα από την πολιτεία κι αν βολεύουν οι ημερομηνίες από το φθινόπωρο πια, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών μέσα στο καλοκαίρι στο νησί μας.

Η …δίψα βεβαίως των δρομέων είναι τέτοια, που με την επιστροφή μας στην… κανονικότητα θα υπάρξουν πάρα πολλές συμμετοχές και όλοι περιμένουν πια τον επόμενο αγώνα αντοχής στη Ρόδο, όποτε κι αν είναι. Τα σχέδια όμως έχουν αλλάξει, γι’ αυτό και είναι πολύ πιθανόν να δούμε συμμετοχές αρκετές σε αγώνες που δεν είχαν παλαιότερα τόσο μεγάλη δυναμική, λόγω της αλλαγής των συνθηκών.

Ο Μιχάλης Χατζηιωάννου, για παράδειγμα, βρίσκεται στη Σύμη εδώ κι έναν μήνα, αφού κέρδισε τον Ημιμαραθώνιο στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου στ’ Απόλλωνα και συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του στα δικά του «κομμάτια» στο νησί. Εξαιτίας της αναβολής του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και επόμενων σημαντικών αγώνων, βάζει πια άλλους στόχους και ορίζει αλλιώς πια τις συμμετοχές του στη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ο καλύτερος δρομέας από τα Δωδεκάνησα, είχε προγραμματίσει μια σειρά από συμμετοχές σε αγώνες εντός συνόρων και σχεδίαζε ακόμα και παρουσία σε μαραθώνιο του εξωτερικού, με επικρατέστερο αυτόν του Βερολίνου το φθινόπωρο. Τώρα, θα περιμένει να χαλαρώσουν τα μέτρα και θα βγάλει πρόγραμμα για συμμετοχές, για να μη χαθεί η χρονιά με υψηλούς πάντα στόχους που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση των ατομικών του ρεκόρ.

Ο αθλητής του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 από τη Σύμη θα παρουσιάσει στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» τα σχέδιά του για το άμεσο μέλλον τις επόμενες μέρες, παράλληλα με το νέο πρόγραμμα, έτσι όπως διαμορφώνεται βάσει συνθηκών, για να παραμείνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με την επανέναρξη των συναντήσεων.

Ο ρόλος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου και των κριτών
Η ΕΑΣ Δωδεκανήσου πάντως, είναι σε θέση να βοηθήσει συλλόγους και φορείς με καλή διάθεση για οργάνωση αυτών των αγώνων και το έχει αποδείξει ακόμα και τώρα, αφού οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές.

Με το προσωπικό της, έμπειρο σε διοργανώσεις ακόμα και διεθνών αγώνων, συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία τους και δεν αρκείται απλώς και μόνο στη χορήγηση της απαραίτητης άδειας για τη διεξαγωγή τους.

Ο τεχνικός σύμβουλος, Σάββας Διακονικόλας, είναι πάντα παρών στις σημαντικές συναντήσεις και γίνεται ό, τι είναι δυνατόν για να βγαίνει σωστά η προκήρυξη, να ρυθμίζεται καταλλήλως το θέμα των συμμετοχών και να γνωρίζουν εγκαίρως κι έγκυρα μετά το τέλος του αγώνα οι δρομείς τ’ αποτελέσματα.

Η συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου έχει γι’ αυτό ευεργετικά αποτελέσματα, δίνοντας έτσι μεγαλύτερο κύρος στους αγώνες, καθιστώντας τους παράλληλα απίστευτα δημοφιλείς στους δρομείς του νησιού μας και όχι μόνο.

Είναι βασικό επίσης το γεγονός ότι οι διοργανώσεις ξεφεύγουν από τα όρια της Ρόδου και γίνονται κι άλλα νησιά μας επίκεντρο του δρομικού κινήματος στο Νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα ειδικότερα.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή