Μιχάλη Χατζηιωάννου: «Οι δρομείς έχουμε μάθει στα δύσκολα…»

Μιχάλη Χατζηιωάννου: «Οι δρομείς έχουμε μάθει στα δύσκολα…»

Μιχάλη Χατζηιωάννου: «Οι δρομείς έχουμε μάθει στα δύσκολα…»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

Στη Σύμη συνεχίζεται η προετοιμασία του

Ένα προσωπικό στοίχημα έχουν βάλει πολλοί από τους σημαντικούς δρομείς, τώρα με τα περιοριστικά λόγω κορωνοϊού μέτρα, για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν θα έχει αλλάξει αυτό το σκηνικό, πραγματοποιώντας συγκεκριμένου τύπου προετοιμασία.

Εδώ κι έναν μήνα περίπου οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι κλειστές, όμως αυτό δεν επηρεάζει και τόσο το πρόγραμμά τους. Άλλωστε έχουν συνηθίσει να… καταπίνουν χιλιόμετρα στον ανώμαλο δρόμο και να προπονούνται πολλές φορές και υπό αντίξοες συνθήκες.

Ο Μιχάλης Χατζηιωάννου εδώ κι έναν μήνα βρίσκεται στο νησί του, τη Σύμη, συνεχίζοντας εκεί την προετοιμασία του, αν και είχε ένα διάστημα παραμονής στη Ρόδο για προπονήσεις και συμμετοχή περισσότερο στους αγώνες ημιμαραθωνίου και 10χλμ.

Οι αναβολές ουσιαστικά τον ανάγκασαν να επιστρέψει και να βάζει πια διαφορετικούς αγώνες-στόχους, για να είναι σε θέση να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και να βελτιώνει τα ατομικά του ρεκόρ. Ας μην ξεχνάμε πως ο δρομέας μας από τη Σύμη έχει ατομικό ρεκόρ στον μαραθώνιο και σε επίπεδη διαδρομή 2 ώρες και 38 λεπτά, ενώ στην αυθεντική διαδρομή της Αθήνας και τη δυσκολότερη στον κόσμο, τερμάτισε σε 2 ώρες, 48 λεπτά και 58 δεύτερα.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες αγωνιστικά κι επαγγελματικά, εξαιτίας της κρίσης με την πτώση στον τουρισμό, ο Μιχάλης Χατζηιωάννου συνεχίζει με αισιοδοξία και πιστεύει πως θα είναι σε θέση με την κατάλληλη διαχείριση κάθε κούρσας να γίνει ακόμα καλύτερος. Μέσα από δήλωσή του στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο δρομέας του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 δίνει μια ιδέα για το πώς θα χαραχτεί η πορεία του στη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου κι όταν επανέλθουμε σε ρυθμούς διοργανώσεων.

Η δήλωση του Μιχάλη Χατζηιωάννου:
«Ως αθλητές μεγάλων αποστάσεων έχουμε μάθει στα δύσκολα να έχουμε υπομονή. Μπορεί οι στόχοι που είχαμε βάλει, μετά από σκληρή προετοιμασία, να μην πραγματοποιηθούν προς το παρόν, αλλά οι αναβολές των αγώνων έπρεπε να γίνουν για το δικό μας καλό και την υγεία όλων μας. Σωστά λοιπόν έπραξαν οι αρμόδιοι. Πρώτα η υγεία και μετά οι αγώνες.

Όσο για τις προπονήσεις μας, συνεχίζουμε με μειωμένους ρυθμούς βεβαίως και χιλιόμετρα, ενώ με υπομονή περιμένουμε πότε θα περάσει όλο αυτό, για να βάλουμε νέους στόχους. Εξάλλου για εμάς δεν πάει ποτέ χαμένη η προετοιμασία, αφού μαθαίνουμε συνεχώς καινούργια πράγματα και πώς να διαχειριστούμε σωστά τα επόμενα βήματά μας, διορθώνοντας τα λάθη μας.

Γενικώς ως άνθρωπος έχω συνηθίσει να κάνω υπομονή και να έχω πείσμα. Ακόμα κι αν δεν καταφέρω κάτι τώρα, είμαι σίγουρος πως με τη σωστή δουλειά θα το πετύχω στο άμεσο μέλλον. «Κουβαλάω» ένα νησί πάνω μου και δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να το απογοητεύσω. Θέλω να πετυχαίνω τους στόχους που έχω βάλει για ν’ αναδειχθεί το νησί μου.

Πριν κάποιες μέρες είχα θέσει ως στόχο τη συμμετοχή σ’ έναν μεγάλο αγώνα στο εξωτερικό μέσα στον προσεχή Οκτώβριο, όμως όλο αυτό το σκηνικό, μου αλλάζει τα πλάνα, αφού και τα επαγγελματικά έχουν μείνει πίσω, ενώ δεν έχει δείξει ενδιαφέρον τόσα χρόνια ο Δήμος Σύμης για να με στηρίξει σ’ αυτήν την προσπάθεια. Έτσι, δεν μπορώ οικονομικώς να στοχεύσω σε αυτού του μεγέθους αγώνες, παρά μόνο μέσα από την ενίσχυση που είχα από κάποιους επιχειρηματίες, όσο μπορούσε φυσικά ο καθένας, γι’ αυτό και τους ευχαριστώ για όλα.

Οπότε στο μυαλό μου ως στόχος αυτή τη στιγμή, όπως και όταν όλα θα έχουν περάσει, είναι ο Μαραθώνιος της Αθήνας στις 8 Νοεμβρίου, μια σημαντική μέρα που γιορτάζει το νησί μας και ο προστάτης άγγελός μας, ο Πανορμίτης, στον οποίο και προσεύχομαι κάθε μέρα να σκεπάζει τη Σύμη με τα φτερά του και να έχει καλά όλο τον κόσμο αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Μέχρι τότε εύχομαι όλα να πάνε καλά και να προσέχουμε όσο μπορούμε εμάς και τους γύρω μας».

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή