Στη Ρόδο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής

Στη Ρόδο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής

Στη Ρόδο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 264 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 8 Απριλίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2699

ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΕΛΘΗ ΤΑΣ ΕΟΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΑΦΙΚΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ Ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΗ ΕΠΙ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΝΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Καραμνλής αναμένεται να αφιχθή εις Ρόδον μεθαύριον Κυριακήν, δια να διέλθη ενταύθα τας ημέρας των Εορτών του Πάσχα, πλησίον των Δωδεκανησίων, προς τους οποίους έχει αποδείξει κατ’ επανάληψιν την ιδιαιτέραν αγάπην και εκτίμησίν του. Ο κ. Πρωθυπουργός θα αφιχθή την πρωίαν της Κυριακής δια του ατμοπλοίου της γραμμής «Παντελής», θα παραμείνη δε εις Ρόδον επί 10ήμερον.

ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΗ ΥΠΟΔΟΧΗ
Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι ο Δήμος Ρόδου και διάφοραι οργανώσεις ετοιμάζουν υποδοχήν δια τον Πρωθυπουργόν κ. Καραμανλήν, εις την οποίαν θα μετάσχουν αι αρχαί, ο λαός, η φιλαρμονική κ.λπ.

ΑΝΕΛΑΒΕ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ως πληροφορούμεθα, από τινων ημερών ανέλαβε τα καθήκοντά του εις τον Δήμον Ροδίων ως Γενικός Γραμματεύς ο κ. Λίλος Δημητράκης. Ο κ. Δημητράκης θα υποβοηθή τον κ. Δήμαρχον εις διαφόρους εργασίας του Δήμου.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ ΑΥΡΙΟΝ
Πληροφορούμεθα ότι ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου αναμένεται να αφιχθή εις Ρόδον αύριον. Ο Νομάρχης, κατά την εις Αθήνας παραμονήν του ησχολήθη με την προώθησιν ζητημάτων της Δωδεκανήσου ιδιαιτέρως δε του θέματος των πιστώσεων δια την εκτέλεσιν των έργων.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΛΕΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Κατ’ ανακοίνωσιν της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής Δωδεκανήσου δια τον ανδριάντα του Υπομοιράρχου Τασοπούλου ο οποίος ως γνωστόν θα στηθή εις την κεντρικωτέραν οδόν της Λέρου συνελέγησαν 38.616,50 δρχ. Επίσης δια την βιβλιοθήκην της Α.Δ. Χ.Δ. συνελέγησαν 59.978 δρχ. Ως εγνώσθη ήρχισαν αι εργασίαι εγκαταστάσεως της βιβλιοθήκης εντός του Α’ Αστυνομικού Τμήματος.

ΤΗΝ 22αν ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΤΕΛΕΤΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΓΓ/ΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Κάλυμνος (του ανταποκριτού μας).
Την πρωίαν της σήμερον παρουσία του Λιμενάρχου Καλύμνου κ. Σαλβάνου καθώς και πολλών πλοιάρχων της νήσου μας εστέφθη από πλήρους επιτυχίας η τηλεπικοινωνία μεταξύ δύτου ευρισκομένου εν καταδύσει εις βάθος 25 μέτρων και των ανδρών του καταστρώματος και του πλοίου. Το εν λόγω δυτόφωνον θα εφαρμοσθή δια πρώτην φοράν εφέτος σχεδόν εις όλα τα σπογγαλιευτικά σκάφανδρα δια την καλλιτέραν παρακολούθησιν και ασφάλειαν της ζωής του δύτου.
Εν συνεχεία εγνώσθη ότι η επίσημος τελετή δια την αναχώρησιν των σπογγαλιευτικών θα γίνη την 22αν τρέχοντος, ο δε απόπλους θα αποπερατωθή την 25ην του ιδίου μηνός.
Σ. Ν. ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

ΤΟ «ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ» ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΣ ΡΟΔΟΥ-ΚΩ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ-ΜΕΓΙΣΤΗΣ
Ως πληροφορούμεθα, η εκτέλεσις των αγόνων γραμμών του Καστελλορίζου και της Σύμης-Χάλκης-Τήλου-Νισύρου και Κω ανελήφθη υπό των Αδελφών Κακά, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν το σκάφος «Επτάνησος».
Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι αι άγοναι γραμμαί προς Κάρπαθον, Κάσον και Σητείαν και προς Λειψούς, Αρκειούς-Σάμον και Χίον δεν κατεκυρώθησαν.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 800 ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣ ΚΩ
Κως (του ανταποκριτού μας) Κατόπιν της πωλήσεως οικοπέδου του Δήμου ένθα εστεγάζετο ο θερινός κινηματογράφος, δια την ανέγερσιν του Τουριστικού Ξενοδοχείου, ο Δήμος προβαίνει εις την ανέγερσιν νέου θερινού κινηματογράφου 800 θέσεων πλησίον του Σταδίου. Αι εργασίαι κατασκευής ήρχισαν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...