Νέες συνθήκες και για το τζούντο στη Ρόδο

Νέες συνθήκες και για το τζούντο στη Ρόδο

Νέες συνθήκες και για το τζούντο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 476 ΦΟΡΕΣ

Ο Μιχάλης Χατζηνικολάου, προπονητής στη Φλόγα Ρόδου, μέλος της Επιτροπής Ιεραρχίας και Dan της Ελληνικής Ομοσπονδίας και περιφερειακός προπονητής, εξηγεί στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» πώς διαμορφώνεται πια η νέα εικόνα του αθλήματος στο νησί και τι γίνεται με τις αναβολ

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και οι αναβολές των αγώνων δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο και το τζούντο, ένα άθλημα με σημαντικά βήματα ανάπτυξης στη Ρόδο και ανάδειξη πρωταθλητών Ελλάδος εδώ και χρόνια. Ένας από τους ανθρώπους με μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξή του είναι ο Μιχάλης Χατζηνικολάου, προπονητής στη Φλόγα Ρόδου, υπεύθυνος της Επιτροπής Ιεραρχίας και Dan της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τη νησιωτική Ελλάδα και περιφερειακός προπονητής. Εκτός αυτών, είναι ο μοναδικός στη Ρόδο με μαύρη ζώνη και 6 Dan, έχοντας αναδείξει εδώ και πολλά χρόνια σημαντικούς αθλητές και αθλήτριες με συμμετοχές σε αγώνες και με την Εθνική μας ομάδα.

Μέσα λοιπόν από την επικοινωνία με τη «ΡΟΔΙΑΚΗ», έδωσε μια εικόνα για το πού βρίσκεται το τζούντο αυτό το διάστημα και πώς θα διαμορφωθεί το όλο σκηνικό, όταν τα πράγματα θ’ αλλάζουν προς το καλύτερο. Κατ’ αρχάς όσον αφορά τους αγώνες, αναβλήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων που ήταν προγραμματισμένο από 21 έως 24 Μαΐου στην Αθήνα. Σ’ αυτή τη διοργάνωση θα είχε συμμετοχή και ο Μιχάλης Χατζηνικολάου, όμως η υπάρχουσα κατάσταση άλλαξε τα σχέδια, ελπίζοντας πια σε μια νέα ημερομηνία και πάλι εντός Ελλάδος, αφού η ευθύνη της απόφασης βαραίνει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Εκτός από τον αγώνα αυτόν, η Φλόγα Ρόδου είχε προγραμματίσει σε συνεννόηση με τον ΔΟΠΑΡ μια ημερίδα αναπτυξιακή με συμμετοχές αθλητών-αθλγτριών συλλόγων από το νησί μας στο Βενετόκλειο μέσα στον Μάιο, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, γι’ αυτό και οι άνθρωποί της προσανατολίζονται να μεταθέσουν τη διοργάνωση για τον Νοέμβριο, στις 7 ή τις 8 του μήνα. Εκείνες τις ημερομηνίες έχει οριστεί και είναι στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας το Πανελλήνιο Τουρνουά στη Ρόδο, όπως είχε γίνει και πέρυσι στο Βενετόκλειο, όμως δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος με αυτή τη μορφή.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηνικολάου, πως θα έπρεπε ήδη να είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες οργάνωσης της συνάντησης με τις απαραίτητες συνεννοήσεις κι εξασφάλιση των αδειών κι εγγράφων από τους κατάλληλους φορείς. Και σ’ αυτό το κομμάτι λοιπόν οι διαδικασίες έχουν μείνει πίσω κι έτσι κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα αν, ακόμα και το φθινόπωρο, θα έχουμε αγώνες έτσι όπως τους μάθαμε στο τζούντο.

Επίσης, εξαιτίας του ότι δεν γίνονται εδώ κι έναν μήνα προπονήσεις, δεν μπορούν τα παιδιά να δώσουν πριν το Πάσχα τις εξετάσεις τους στη Φλόγα για την απόκτηση νέων ζωνών. Μέσα από τη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο Μιχάλης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε και στην αναβολή της συνάντησης επίδειξης που γίνεται από τη Φλόγα στα μέσα Ιουνίου και συμμετέχουν οι αθλητές-αθλήτριές της, παρουσιάζοντας στο ανοικτό στάδιο του ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» όλα όσα διδάχτηκαν μέσα στη χρονιά, και όχι μόνο, στο τζούντο.

Όσον αφορά το κομμάτι της προπόνησης και τα όσα ακούμε όλο αυτό το διάστημα για το πώς μπορεί ένας αθλητής να προετοιμαστεί στο σπίτι, ο Μιχάλης Χατζηνικολάου ήταν σαφής.

Όπως ανέφερε, δεν μπορεί ένας τζουντόκα να βγάλει πραγματική προπόνηση στο σπίτι, παρά μόνον με κάποιες ασκήσεις και βάρη να διατηρηθεί σε μια, ας το πούμε, καλή φυσική κατάσταση. Το τζούντο είναι ένα άθλημα επαφής και για μια προπόνηση χρειάζεται ένας συναθλητής για τον καθένα που θα είναι το ζευγάρι του, όπως επίσης και ειδικό πεπιεσμένο στρώμα, το γνωστό τατάμι, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται οι πτώσεις με ασφάλεια και να μην υπάρχουν τραυματισμοί.
Λίγο τρέξιμο και γενικώς άσκηση εκτός σπιτιού, για να διατηρείται ο καθείς σε μια στοιχειώδη φόρμα είναι το καλύτερο, έτσι όπως έχουν πια διαμορφωθεί οι συνθήκες.

Αυτό που εύχονται όλοι, πέραν φυσικά από την υγεία, είναι να ξεπεραστεί το πρόβλημα όσο γίνεται νωρίτερα και να έχουμε από το φθινόπωρο αγώνες, τουλάχιστον για τα παιδιά και την κατάλληλη ανάπτυξη.

Ο Μιχάλης Χατζηνικολάου εξήγησε πώς διαμορφώνονται οι νέες συνθήκες για το τζούντο στη Ρόδο
Ο Μιχάλης Χατζηνικολάου εξήγησε πώς διαμορφώνονται οι νέες συνθήκες για το τζούντο στη Ρόδο

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή