Πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση με ένα γιατρό στο νησί της Τήλου;

Πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση με ένα γιατρό στο νησί της Τήλου;

Πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση με ένα γιατρό στο νησί της Τήλου;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 688 ΦΟΡΕΣ

Ανοικτή επιστολή στους υπουργούς Τουρισμού και Υγείας, καθώς και στον δήμο Τήλου, απευθύνουν επιχειρηματίες του νησιού, αναφορικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ειδικότερα, στην επιστολή τους, οι επιχειρηματίες του νησιού αναφέρουν τα εξής:
«Η ομάδα Επαγγελματιών φιλοξενίας και εστίασης στην Τήλο συστάθηκε με σκοπό να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο των τελευταίων ημερών μεταξύ φορέων επαγγελματικών τάξεων – Δήμων - Κυβέρνησης για τη δύσκολη «επόμενη ημέρα» που μας απασχολεί όλους.


Η ομάδα αυτή αποτελείται από επαγγελματίες φιλοξενίας με περίπου 500 κλίνες συνολικά και ισάριθμης εξυπηρέτησης σε εστιατόρια και καφέ και θεωρεί πως τα μέλη της, οργανωμένα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και με την επαγγελματική τους εμπειρία, μπορούν να συμβάλλουν με προτάσεις σε αυτόν τον σχεδιασμό όχι μόνο για να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες αρνητικές συνέπειες στις επιχειρήσεις του νησιού, αλλά και για να λυθούν επιτέλους τα χρόνια προβλήματα που έρχονται στην επιφάνεια τώρα με δραματικό τρόπο λόγο του κορωνοϊού.


Συμφωνούμε με όλες τις προτάσεις του Δήμου μας και των φορέων, όπως και του υπουργείου Τουρισμού και Υγείας που διαβάζουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Ελπίζουμε μόνο πως αυτός ο υγειονομικός σχεδιασμός της χώρας για τον τουρισμό να καταφέρει να φθάσει και στα νησιά σαν την Τήλο…


Με ικανοποίηση πληροφορούμαστε από το Υπουργείο Τουρισμού και Υγείας τα υγειονομικά μέτρα που θα αφορούν το άνοιγμα της όποιας τουριστικής σεζόν. Μεταξύ άλλων θα απαιτεί και κάποιο πρωτόκολλο υγείας για τη λειτουργία των μονάδων και των καταστημάτων εστίασης, κ.λπ. που θα διασφαλίζει την υγεία των επισκεπτών, του προσωπικού και της τοπικής κοινωνίας. Κι εμείς στο μέτρο που μας αναλογεί φυσικά και θα συμβάλλουμε στα παραπάνω. Είμαστε όμως όλοι εξαιρετικά ανήσυχοι για το πώς θα καλυφθεί το υγειονομικό κενό σε νησιά σαν το δικό μας με έναν αγροτικό γιατρό, χωρίς τηλεϊατρική και με ασήμαντη ιατροφαρμακευτική δομή.


Πληροφοριακά οι φιλοξενούμενοί μας οι οποίοι είναι επαναλαμβανόμενοι σε ποσοστό περισσότερο του 50% κάθε χρόνο, είναι έτοιμοι με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφτούν την Τήλο αυτήν τη χρονιά και αυτός είναι ένας από τους λόγους που σας καλούμε να δείτε το θέμα ειδικά σε νησιά σαν το δικό μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τουριστική επανεκκίνηση στο νησί μας είναι εφικτή λόγω του δυνατού δεσμού που έχουμε δημιουργήσει με τους πελάτες μας και φίλους της Τήλου όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει όμως η επανεκκίνηση να μας βρει έτοιμους. Γι’ αυτό το λόγο σας καλούμε να εξετάσετε τις προτάσεις μας:


- Άμεση τοποθέτηση μόνιμου ιατρού στο Ιατρείο Τήλου.
- Άμεση επαναλειτουργία του τμήματος τηλεϊατρικής.
- Άμεσος ιατρικός εξοπλισμός και αναλώσιμα.


Είμαστε βέβαιοι πως αν και δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι καινούριο ή διαφορετικό στον δημόσιο αυτό διάλογο, έχουμε την ανάγκη να τονίσουμε πως τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε όλη την επικράτεια πρέπει να εφαρμοστούν και σε μικρά νησιά όπως το δικό μας. Ξέρουμε πως ακούγεται αυτονόητο. Η αγωνία μας όμως μέρα με την ημέρα μεγαλώνει και η καραντίνα και απομόνωση των νησιών, η οποία ήταν και η μοναδική επιλογή το προηγούμενο διάστημα λόγω της αδυναμίας του κράτους να μας καλύψει υγειονομικά, δεν θα πρέπει να αποτελεί τη μόνη λύση από εδώ και πέρα. Το υγειονομικό σύστημα, όπως ενισχύεται σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, πρέπει να ενισχυθεί και σε νησιά σαν το δικό μας για να μην μετατραπεί το πλεονέκτημα που έχουμε ως αραιοκατοικημένο νησί με ειδικές μορφές τουρισμού σε μειονέκτημα.


Οι παραπάνω προτάσεις μας πιστεύουμε ότι δεν είναι μόνο ρεαλιστικές αλλά ότι έχουν και ελάχιστο κόστος στο σύνολο της ενίσχυσης του συστήματος υγείας. Εκτός από αυτό βέβαια ωφελούν κατά πολύ την τοπική κοινωνία αλλά και το κράτος και κατά συνέπεια θα φανεί σε όλους πως η τουριστική Ελλάδα, από τον μεγαλύτερο έως τον μικρότερο προορισμό, θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους φιλοξενούμενούς της.


Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας!

Κυπραίος Μιχάλης Ξενοδοχείο «ELENI BEACH»
Χριστοφής Ηλίας Ξενοδοχείο «ILIDI ROCK»
Ευθύμιος Χρυσάφης Ξενοδοχείο «LIVADIA BEACH»
Πέτρος Λαρδόπουλος Ξενοδοχείο «CASTELANIA »
Μιχάλης Πανίδης «STUDIO ANNA»
Μαρίνα Μόσχου «MARINA STUDIOS»
Κώστας Σακελάρης «MICHALIS STUDIOS»
Κατερίνα Χατόλα «ELLI BAY»
Γιώργος Κατσουράκης «ANEMOISSA»
Γιάννης Κουκάκης Ενοικ. Δωμάτια – Ταβέρνα «FAROS»
Νίκος Ατσικνούδας Εστιατόριο «ARMENON»
Μιχάλης Σακελάρης ΤΑΒΕΡΝΑ «MICHALIS»
Μιχάλης Κουράκης Εστιατόριο «KRITIKOS»
Κυριάκος Σακελάρης «GRILL HOUSE»
Νίκος Παπαδόπουλος Εστιατόριο «GORGONA»
Μάριος Αγγελιδάκης Εστιατόριο «KASTRO»
Καμμά Ελένη Εστιατόριο «To DELFINI»
Μάτα Στηλιανέση Καφέ «INO»
Μερκούρης Μόσχος Καφέ «PETRINO»
Σακελάρης Κώστας Καφέ «BOZI»
Καστρίτης Γιάννης «SUN SHINE».

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη