Παρατείνεται για έξι μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Αφάντου - Αρχάγγελο

Παρατείνεται για έξι μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Αφάντου - Αρχάγγελο

Παρατείνεται για έξι μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Αφάντου - Αρχάγγελο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1669 ΦΟΡΕΣ

Για ακόμα έξι μήνες θα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας οι δημοτικές ενότητες Αφάντου και Αρχαγγέλου, ύστερα από απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ως εκ τούτου οι δύο περιοχές του νησιού θα βρίσκονται ακόμη υπό το καθεστώς αυτό μέχρι και τον ερχόμενο Νοέμβριο, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 5ης Νοεμβρίου 2019.

Σημειώνεται ότι την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ζήτησε με έγγραφό του στις 8 Μαΐου ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ώστε να υπάρχει χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων που προγραμματίστηκαν στις δύο περιοχές.

Η απόφαση αναφέρει τα εξής: «Αποφασίζουμε την παράταση της κήρυξης της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου και της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου του Δήμου Ρόδου, της Π.Ε. Ρόδου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκλήθηκαν στις υποδομές της Νήσου Ρόδου, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν κατά την 5η Νοεμβρίου 2019 και τα επακόλουθα προβλήματα που προκλήθηκαν, καθώς εξακολουθούν να συντρέχουν λόγοι σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο.

Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της ανωτέρω περιοχής ισχύει για έξι (6) μήνες, δηλαδή έως και τη 13η Νοεμβρίου 2020. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Διαβάστε ακόμη

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια