Στον εισαγγελέα για τους Ρομά θα προσφύγουν οι δικηγόροι

Στον εισαγγελέα για τους Ρομά θα προσφύγουν οι δικηγόροι

Στον εισαγγελέα για τους Ρομά θα προσφύγουν οι δικηγόροι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1089 ΦΟΡΕΣ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου τους

Παρέμβαση με αναφορά που θα καταθέσει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, πρόκειται να κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου για το θέμα των Ρομά στο Καρακόνερο και τις φωτιές που εκδηλώνονται εκεί, σε καθημερινή σχεδόν βάση!

Η απόφαση λήφθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, το οποίο και ασχολήθηκε με το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι έθεσαν στο Διοικητικό Συμβούλιο το ζήτημα των φωτιών που ανάβουν καθημερινά στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο για τις καύσεις είτε καλωδίων και λάστιχων είτε σκουπιδιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται απελευθέρωση τοξίνων και να σημειώνεται σοβαρή ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά και της γύρω περιοχής!
Πρόκειται – όπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων- για ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες την τοπική κοινωνία και δεν αποτελεί ζήτημα μόνο όσων κατοικούν στο Ροδίνι ή στην περιοχή κοντά στο Καρακόνερο.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι οι φωτιές είναι στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής (πολλές φορές και δύο και τρεις φορές την ημέρα καταγράφονται φωτιές), εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει βελτίωση της κατάστασης ή και επίλυσης του όλου αυτού προβλήματος.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου αποφάσισαν λοιπόν να προχωρήσουν καταρχάς, στη συγκέντρωση στοιχείων τέτοιων που θα τους βοηθήσουν να συντάξουν τεκμηριωμένα, αναφορά την οποία και θα καταθέσουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.
Όπως έγινε γνωστό, ήδη η σχετική διαδικασία συλλογής των απαιτούμενων στοιχείων έχει ξεκινήσει και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους για να προχωρήσει η επόμενη φάση.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες