Τους Λειψούς επισκέφθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

Τους Λειψούς επισκέφθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

Τους Λειψούς επισκέφθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 317 ΦΟΡΕΣ

Επίσκεψη στους Λειψούς πραγματοποίησε χθες η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη. Η υφυπουργός θέλησε να επισκεφθεί το νησί με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της σχολικής χρόνιάς όπως δήλωσε στο Notosnews o δήμαρχος κ. Φώτης Μάγγος.

«Ηρθα στους Λειψούς σήμερα για να αποχαιρετήσουμε μαζί με παιδιά και εκπαιδευτικούς ένα δύσκολο σχολικό έτος το οποίο με το φως και την αισιοδοξία των παιδιών το αφήνουμε με ελπίδα. Όλοι εδώ μου έδωσαν αισιοδοξία και ελπίδα ότι θα τα περάσουμε όλα μαζί. Όλα πήγαν καλά και στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η χρονιά τελειώνει με ομαλό τρόπο», τόνισε η υφυπουργός Σ. Ζαχαράκη.

Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένη από τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων δήλωσε:
«Είμαι πλήρως ικανοποιημένη από τις εξετάσεις. Υπήρχαν ανησυχίες για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά όλα πήγαν καλά. Τηρήθηκαν τα μέτρα υγιεινής σε απόλυτο βαθμό για τα παιδιά και τους επιτηρητές. Θα συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στους κανόνες υγιεινής».

Όσο για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση η κ. Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε πως είμαστε κοντά στην εφαρμογή, γεγονός που οφείλεται στην καλή συνεργασία με τους δήμους
«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους Δήμους. Είναι σημαντικό το πρόγραμμα για τα παιδιά καθώς βοηθάει στην ανάπτυξή τους. Είμαι αισιόδοξη και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά», είπε.

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η υφυπουργός Παιδείας τόνισε:
«Θα αποτιμήσουμε όλα τα δεδομένα. θα συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα. Να έχουμε πλήρη συνείδηση πως ο κορωνοϊός είναι εδώ. Υπάρχουν κάποιες περιοχές με πρόβλημα αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα είμαστε σε καλό επίπεδο. Ξεκινάμε τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου και αν χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όσα μέτρα μας υποδείξουν οι ειδικοί», τόνισε.

Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην κάλυψη των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών στα σχολεία και τόνισε πως θα έρθει ξανά στα Δωδεκάνησα για να εξετάσει θέματα της αρμοδιότητάς της.
«Στο πρόσφατο νομοσχέδιο ψηφίστηκε η διπλή μοριοδότηση. Για το θέμα αυτό είμαι σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και εδώ στο νησί.
Η ειδική πρόσκληση έρχεται νωρίτερα και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου.
Θα προσπαθήσουμε να γίνουν νωρίτερα και οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών», είπε.

Για τη νέα επίσκεψη της στα Δωδεκάνησα υπογράμμισε:
«Σύντομα θα γυρίσω στα νησιά γιατί έχουμε πολλά να πούμε και στο επίπεδο της σχολικής στέγης αλλά και στις καλύψεις των αναγκών στα νησιά μας».
Κατά την επίσκεψή της η κ. Ζαχαράκη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το δήμαρχο του νησιού για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στον τομέα της Παιδείας.

Διαβάστε ακόμη

ΚΚΕ: Να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο των Λειψών από 6θέσιο σε 3θέσιο

Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, σε Ψέριμο, Πάτμο και Λειψούς

Τα θέματα που έθεσε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος στον Στέφανο Κασσελάκη κατά τη συνάντησή τους

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για το έργο της συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων Οδικού Δικτύου Δήμου Λειψών, που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Οι Λειψοί ραπάρουν και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα

Λειψοί: Το ελληνικό νησί χωρίς ξαπλώστρες που προβάλλουν Sun και Vanity Fair ως όαση για φυσιολάτρες

Συνάντηση του δημάρχου Λειψών Φ. Μάγγου με τον υπουργό Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδη

Οι Λειψοί στην κορυφή των 11 πιο υποσχόμενων προορισμών του κόσμου για το 2024