Καλής ποιότητας σταφύλια προσφέρουν οι παραγωγοί της Ρόδου

Καλής ποιότητας σταφύλια προσφέρουν οι παραγωγοί της Ρόδου

Καλής ποιότητας σταφύλια προσφέρουν οι παραγωγοί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 151 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 19 Αυγούστου 1960 Αριθ. Φύλλου 2809

ΕΝΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΟΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ

Καλής ποιότητος σταφύλια προσφέρουν οι παραγωγοί

Το προστατευτικόν ηύξησε την στρεμματικήν απόδοσιν και τώρα οι σταφυλοπαραγωγοί Ρόδου προσέχουν την ποιότητα
Οι σταφυλοπαραγωγοί της Ρόδου επέτυχον εντός ενός έτους περισσότερα από όσα ανεγένοντο εις τον τομέα της σταφυλοπαραγωγής και ειδικώς από πλευράς βελτιώσεως της ποιότητος. Τούτο συνάγεται εκ της διαπιστώσεως ότι σημαντικόν μέρος των προσκομιζομένων εις την ΚΑΪΡ σταφυλών είναι εξαιρετικής ποιότητος, ειδικώτερον δε εκ του γεγονότος ότι επί 65 προσκομισθέντων μέχρι τούδε φορτίων τα 7 μόνον ήσαν σταφύλια β! ποιότητος.

Εν τω μεταξύ, αι παραγωγοί, οι οποίοι, μετά την κατάργησιν του Προστατευτικού Συστήματος Σταφυλών της Δωδεκανήσου διετύπωναν επιφυλάξεις και αμφιβολίας, είναι τώρα ικανοποιημένοι. Διότι αφ’ ενός επείσθησαν ότι το Προστατευτικόν Σύστημα συνετέλεσεν μέχρι τούδε εις την αύξησιν της στρεμματικής αποδόσεως των αμπελώνων των και αφ’ ετέρου αντελήφθησαν ότι αι ορισθείσαι υπό της ΚΑΪΡ τιμαί εξαγοράς της παραγωγής είναι ένα όριον ασφαλείας, το οποίον επιτρέπει είτε την αναζήτησιν καλυτέρων τιμών εις την ανάπτυξιν προσπαθείας κατά τα προσεχή έτη δια την ποιοτικήν βελτίωσιν οπότε και η αξία των σταφυλών των θα είναι ικανοποιητική.

Σημειωτέον ότι η όλη υπόθεσις αφορά τας οινοποιησίμους σταφυλάς της Ρόδου, αι οποίαι αποτελούν και το μεγαλύτερον μέρος της παραγωγής είναι δε ασχέτος προς τας επιτρεπεζίους δια τας οποίας επίσης αι γεωργικαί υπηρεσίαι και οι ίδιοι οι παραγωγοί καταβάλλουν φιλοτίμους προσπαθείας.

ΔΥΟ ΚΑΛΥΜΝΙΟΙ ΠΡΟΣΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΕΚ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ 18 (Του ανταποκριτού μας).
Επείγον τηλεγράφημα του Προξενικού Λιμενάρχου Βεγγάζης προς το Λιμεναρχείον Καλύμνου αναφέρει ότι την παρελθούσαν Τρίτην προσεβλήθησαν εκ της νόσου των Δυτών οι Κ. Κλήμης και Ευ. Καψαλάκης υποστάντες τέλεσαν παράλυσιν.
Ούτοι ειργάζοντο ο μεν πρώτος εις το σπογγαλιευτικόν συγκρότημα του πλοιάρχου κ. Σ. Καμπούρη, ο δε δεύτερος εις το τοιούτον του κ. Παντ. Γκινή. Σ. Ν. Α.

Ο ΛΕΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΝ
Κατά πληροφορίας εκ Λέρου ο Δήμαρχος κ. Μ. Καρανικόλας δια τηλεγραφήματός του αποσταλέντος χθες προς τον Αρχιεπίσκοπον Μακάριον, συνεχάρη αυτόν εκ μέρους των Λερίων δια την Ανακήρυξιν της Κύπρου εις Ανεξάρτητον Κράτος.

ΜΕΘΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 2ας ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑΝ ΘΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ

Την 5:30 μ.μ. μεθαύριον θα λάβουν χώραν τα εγκαίνια της β! Γεωργικής εκθέσεως του Τομέως Γεωργικών Εφαρμογών Κρεμαστής, εις τον χώρον της Βιβλιοθήκης της εν λόγω Κοινότητος. Συμφώνως προς το πρόγραμμα της 5:45 μ.μ. θα γίνη αγιασμός υπό του Μητροπολίτου κ. Σπυρίδωνος και θα επακολουθήσουν χαιρετισμός υπό του Προέδρου της κοινότητος Κρεμαστής κ. Μιχαλάκη, ομιλία του γεωπόνου κ. Ηρ. Γακιοπούλου και χαιρετισμός υπό ενός αγροτόπαιδος.
Εν συνεχεία θα εγκαινιασθή η Έκθεσις και οι επίσημοι θα επισκεφθούν τας αιθούσας με τα εκθέματα.
Ολίγον αργότερον θα λάβη χώραν δεξίωσις εις το κοινοτικόν κατάστημα.
Εξ άλλου την προσεχή Δευτέραν θα λάβη χώραν η απονομή των επάθλων εις γεωργούς, αγροτόπαιδας και αγροτονεάνιδας δια τα εκθέματά των.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...