Μ. Μαρκόπουλος: Η Ρόδος αντέχει σε σχέση με τους άλλους προορισμούς

Μ. Μαρκόπουλος: Η Ρόδος αντέχει σε σχέση με τους άλλους προορισμούς

Μ. Μαρκόπουλος: Η Ρόδος αντέχει σε σχέση με τους άλλους προορισμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 718 ΦΟΡΕΣ

«Δεν πρέπει να γκρινιάζουμε» τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων

Η Ρόδος αντέχει και αυτό φαίνεται από το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον προορισμό μας ο οποίος φέτος … δουλεύει με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει.

Ακόμα όμως και υπό αυτές τις συνθήκες, η Ρόδος βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες περιοχές της χώρας αλλά και συγκριτικά με άλλους προορισμούς της Μεσογείου, γεγονός για το οποίο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος εκφράζει την ικανοποίησή του.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» επισημαίνει ότι συνολικά τα νούμερα πάνε καλά σε σχέση με αυτό που περιμέναμε και δεν πρέπει γκρινιάζουμε γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε και εντελώς κλειστοί, όπως πολλοί προορισμοί. «Σε σχέση με άλλους ελληνικούς και μεσογειακούς προορισμούς έχουμε πάει πολύ καλύτερα. Δεν πρέπει να γκρινιάζουμε. Δεν είναι και μικρά τα νούμερα που καταφέραμε να κάνουμε.

Να μην ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε και να μη ξεχνάμε τι γίνεται αλλού. Ας μη συγκρίνουμε το φέτος με το πέρυσι» δηλώνει και έτσι πάμε βδομάδα-βδομάδα, όπως λέει, χωρίς να μπορούν να γίνουν προβλέψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ξενοδοχείων τονίζει ότι κάποια από αυτά μπορεί να αποφασίσουν να κλείσουν ανάλογα με τις αγορές με τις οποίες συνεργάζεται το καθένα.

«Τα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά, παραμένουν ανοιχτά προφανώς επειδή έχουν κόσμο. Πάμε καλά, το παλεύουμε και μάλιστα ανεβαίνουν πολύ τα last minute.

Γι’ αυτό και δε ξέρουμε πώς θα πάμε. Υπάρχουν μέρες που τα ξενοδοχεία είναι άδεια και ξαφνικά παίρνουν κρατήσεις» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΞΡ.

Στην ερώτηση τι θα καθορίσει την πορεία του Σεπτέμβρη; Ο κ. Μαρκόπουλος απαντά, το να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε σωστά τα επιδημιολογικά δεδομένα, κάτι που ήδη γίνεται. «Μέχρι τώρα το κάναμε άψογα. Σε επίπεδο προορισμού, στα ξενοδοχεία στο προσωπικό, στα ξενοδοχεία καραντίνας...».

Ο ξενοδοχειακός κόσμος περιμένει το άνοιγμα και κάποιων άλλων αγορών αλλά αυτό θα γίνει με αργούς ρυθμούς, όπως τονίζει, και για το λόγο αυτό, εμείς ως προορισμός βασιζόμαστε στις μεγάλες τροφοδότριες χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Πολωνία και Ολλανδία, Ιταλία , Γαλλία και πάντως το ενδιαφέρον υπάρχει.

Παράλληλα σε ό,τι αφορά τον επόμενο μήνα, τόνισε ότι για τον Οκτώβριο δεν είναι ακόμη καιρός να γίνει ασφαλής συζήτηση. Πάντως, όπως είπε, η Αγγλία και η Γερμανία έχουν στο πλάνο τους να συνεχίσουν και τον επόμενο μήνα τα προγράμματα διακοπών τους. Και η Ρόδος θα προσπαθήσει να πάρει ό,τι μπορεί. Άλλωστε οι πελάτες μας είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα που διαπιστώνουν και από τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης, ενώ επισημαίνουν ότι και ο προορισμός δεν είναι φορτωμένος με κόσμο και απολαμβάνουν έτσι τις διακοπές τους.

Σε ό,τι αφορά την πιστωτική πολιτική που συνέστησε στα μέλη της η ΕΞΡ αυτή, κατά τον πρόεδρο, ακολουθείται από τους συναδέλφους του και όπως είναι ήδη γνωστό την έχουν αντιγράψει πολλές ενώσεις της χώρας ακόμα και σε ό,τι αφορά το κείμενο που συντάχθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου