Στο εδώλιο ιδιοκτήτης τουριστικού πλοίου που δεν ενημέρωσε για τη βλάβη

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης  τουριστικού πλοίου  που δεν ενημέρωσε για τη βλάβη

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης τουριστικού πλοίου που δεν ενημέρωσε για τη βλάβη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 501 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του αρμόδιου δικαστηρίου θα βρεθεί 55χρονος επειδή το τουριστικό πλοίο του έπαθε μηχανική βλάβη ανοικτά της Καρπάθου, με 48 άτομα επιβαίνοντες και δεν ενημέρωσε το Λιμεναρχείο!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τρία χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 55χρονου ιδιοκτήτη και καπετάνιου με την οποία την προσεχή Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου θα δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου (μεταβατική έδρα Καρπάθου).
Πιο συγκεκριμένα, ο 55χρονος καπετάνιος εκτελούσε ημερήσιες εκδρομές με το πλοίο του, κάτι που – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- έκανε και στις 12 Αυγούστου 2017.

Ωστόσο κατά την εκτέλεση του δρομολογίου από τα Πηγάδια στο Διαφάνι Καρπάθου, ο 55χρονος κατηγορείται ότι παρέλειψε να εκτελέσει τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και συγκεκριμένα δεν ενημέρωσε το Λιμεναρχείο για τη μηχανική βλάβη που παρουσίασε το τουριστικό πλοίο κατά την επιστροφή του από το ημερήσιο θαλάσσιο ταξίδι του.

Μάλιστα για το περιστατικό είχε εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στην οποία αναφέρονταν ότι «απογευματινές ώρες στις 12 Αυγούστου 2017 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ” Νηολογίου Χαλκίδας 459 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καρπάθου, με σαράντα οκτώ (48) επιβάτες και τρία (03) άτομα πλήρωμα.

Στην περιοχή έσπευσε το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙΙ” Ν.Ρ.227 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από ξηράς περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το “ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ”.
Οι σαράντα οκτώ επιβάτες του “ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ” μετεπιβιβάστηκαν στο “ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙΙ”,το οποίο τους μετέφερε καθώς και ρυμούλκησε το “ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ” στο λιμένα Πηγαδίων Καρπάθου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχός του για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. και 235 Ν.Δ 187/1973».

Ο 55χρονος ιδιοκτήτης και καπετάνιος του σκάφους αφέθηκε ελεύθερος, όμως με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και έτσι την επόμενη εβδομάδα θα δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο στην Κάρπαθο κατηγορούμενος για παράλειψη εκτέλεσης των προβλεπόμενων κανονισμών για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ενώ την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο δικηγόρος κ. Κώστας Διακονής.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους