Παραμένει η ποινή των 3 ετών σε πατέρα και κόρη

Παραμένει η ποινή των 3 ετών σε πατέρα και κόρη

Παραμένει η ποινή των 3 ετών σε πατέρα και κόρη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 592 ΦΟΡΕΣ

Η υπόθεση προώθησης παράνομων αλλοδαπών από το νησί μας στο εξωτερικό στην οποία κατηγορούνται ένας 74χρονος και η 44χρονη κόρη του απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για την έφεση που είχαν ασκήσει οι δύο κατηγορούμενοι κατά της απόφασης που λήφθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με την οποία πατέρας και κόρη κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 ετών έκαστος με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, οι δύο εμπλεκόμενοι διατήρησαν τις ίδιες ποινές καθώς οι εφέσεις τους απορρίφθηκαν ως ανυποστήρικτες, επειδή δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί το 2014 από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου και τον Νοέμβριο του 2015 (δηλαδή ένα χρόνο αργότερα) στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου βρέθηκαν ο 74χρονος πατέρας Συριακής καταγωγής και οι δύο του κόρες ηλικίας 44 και 46 ετών καθώς και ένας ακόμα Σύριος ηλικίας 57 ετών.

Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον 57χρονο αλλοδαπό και την 46χρονη και έκρινε ένοχους με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας τον 74χρονο πατέρα και την 44χρονη κόρη επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον καθένα.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν η 44χρονη κόρη μαζί με το ανήλικο παιδί της ήρθε από την Αθήνα μαζί με δύο Σύριους και στις 13 Σεπτεμβρίου 2014 το βράδυ μετέβησαν στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου προκειμένου να βοηθήσει τους δύο Σύριους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Έγιναν όμως αντιληπτοί από τους αστυνομικούς οι οποίοι και τους συνέλαβαν και μάλιστα βρήκαν στην κατοχή των Σύριων πλαστά διαβατήρια των σκανδιναβικών αρχών τα οποία έφεραν τα ονόματα της οικογένειας της κόρης που τους μετέφερε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο η συλληφθείσα όσο και η αδελφή και ο πατέρας της διέμεναν στη χώρα μας τα τελευταία έντεκα χρόνια πριν την υπόθεση αυτή και κατείχαν και ελληνικές ταυτότητες.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο