Κ. Σπανός: Συντελείται γενοκτονία εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Κ. Σπανός: Συντελείται γενοκτονία  εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Κ. Σπανός: Συντελείται γενοκτονία εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 572 ΦΟΡΕΣ

Ρολά σήκωσαν προχθές τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away για όσο διάστημα ακόμη η αγορά θα παραμένει σε καθεστώς καραντίνας.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους και να παραλαμβάνουν τα προϊόντα από εξωτερικό χώρο του καταστήματος. Η πληρωμή γίνεται είτε ηλεκτρονικά, είτε με POS έξω από το κατάστημα. Δωρεάν θα είναι τα μηνύματα για το click away από τους επιχειρηματίες που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis.

Επαναλειτούργησαν από χθες κομμωτήρια, κουρεία και βιβλιοπωλεία με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και αποκλειστικά με ραντεβού. Κανονικά από χθες και τα ΚΤΕΟ.
Η νέα μέθοδος αγορών έχει προκαλέσει πολλές απορίες αλλά και δυσκολίες στους καταναλωτές οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν…

Τα περισσότερα ερωτήματα αφορούν στη διαδικασία της παραλαβής και πληρωμής των αγαθών, αλλά και της επιστροφής των προϊόντων και των χρημάτων που έχουν καταβάλει οι καταναλωτές.

Για γενοκτονία που συντελείται στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έκανε λόγο μιλώντας στον “sky Ρόδου” ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σπανός, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα με την εφαρμογή του click away λειτουργούν σαν ένα «τιμωρητικό» πλαίσιο για τις επιχειρήσεις.

«Είναι ακατανόητο όλο αυτό που συμβαίνει όπου αργοπεθαίνει η αγορά, ενώ ο χώρος της εστίασης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα κι έχει σχεδόν μεταλλαχθεί» πρόσθεσε σχετικά. Σημείωσε παράλληλα ότι την περασμένη Κυριακή τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο δεν άνοιξαν, δημιουργώντας την εντύπωση μιας έρημης πόλης.

Ο κ. Σπανός επισήμανε ότι τα εγγεγραμμένα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου ανέρχονται σε 1.000 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις λουκέτο θα βάλει 1 στις 10 επιχειρήσεις στη Ρόδο, ενώ με βάσει τις πιο απαισιόδοξες μία στις τέσσερις.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009