Μήνυμα της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ για το 2021

Μήνυμα της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ για το 2021

Μήνυμα της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ για το 2021

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 185 ΦΟΡΕΣ

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εύχεται καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη, σε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, τους συνταξιούχους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και αγρότες των νησιών μας.

Έχουμε πίστη ότι σ’ αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες ο λαός μπορεί να σταθεί όρθιος και δυνατός. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε παθητικά και μοιρολατρικά να πληρώσουμε ξανά την κρίση τους.
Η παρατεταμένη ανεργία έχει τσακίσει τις εργατικές οικογένειες και τα ανεπαρκή επιδόματα για όσους τα δικαιούνται, δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν βασικές ανάγκες.

Και όμως στις ναυαρχίδες του τουρισμού, στους τουριστικούς προορισμούς που βρίσκονται σε πρώτες θέσεις παγκοσμίως με εκατομμύρια επισκεπτών και δισεκατομμύρια εσόδων, χιλιάδες οικογένειες βυθίστηκαν στην ανέχεια και στην αβεβαιότητα.

Ο πλούτος που δημιουργήθηκε τόσα χρόνια από τα χέρια και το μυαλό των εργαζομένων, είναι ιδιοκτησία της εργοδοσίας, που στηρίζεται με δεκάδες εκατομμύρια και σ’ αυτήν την κρίση, ενώ για να πάρει ένας άνεργος επίδομα 300 ευρώ από το δήμο, πρέπει να ζει με «αέρα» αυτός και τα μέλη της οικογένειάς του από τον Μάρτη μέχρι σήμερα.

Οι αντιφάσεις αυτές είναι συνυφασμένες με το σημερινό βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί και προστατεύει τους λίγους σε βάρος των πολλών. Οι ίδιες οι εξελίξεις δείχνουν την ανάγκη να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά.

Δείχνουν ότι η λαϊκή ευημερία έχει ως προϋπόθεση να επιστρέφεται αυτός ο πλούτος στην εργατική τάξη, παίρνοντας την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της.

Δείχνουν σε ευρύτερο επίπεδο, ότι δεν πρέπει οι λαοί για τα κέρδη, για το μοίρασμα των αγορών και του ενεργειακού πλούτου να βρίσκονται εμπλεκόμενοι σε πολέμους, να ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους.
Είναι μεγάλο ψέμα το επιχείρημα όλων των κυβερνήσεων των κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ ότι, η ενίσχυση της χώρας ως ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, με νέες βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές προσφέρει ασφάλεια για τον λαό. Αντίθετα την καθιστούν “μαγνήτη” επιθέσεων.

Καμιά διευθέτηση, με επιδιαιτητές το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και με στόχο τη συνεκμετάλλευση των θαλάσσιων ζωνών του Αιγαίου και της Κύπρου, δεν μπορεί να αποτρέψει μια πιθανή πολεμική εμπλοκή. Αντίθετα μπορεί να προετοιμάσει μια ακόμα μεγαλύτερη σύγκρουση, γιατί η συνεκμετάλλευση δε γίνεται ανάμεσα σε λαούς, αλλά ανάμεσα σε αντιμαχόμενα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα επιτελεία του. Με την “οργανωμένη απειθαρχία”, όπως εκφράστηκε στον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, του Πολυτεχνείου, σε απεργιακές μάχες και ημέρες δράσης, στέλνει το μήνυμα ότι ο αγώνας και η διεκδίκηση δεν κάνουν «διάλειμμα», τη στιγμή μάλιστα που ο λαός αφήνεται απροστάτευτος και δέχεται νέα επίθεση στα δικαιώματά του.

Αταλάντευτα, ταξικά, αγωνιστικά, να συγκροτήσουμε το δικό μας σχέδιο λαϊκής αντεπίθεσης. Με πίστη στο δίκιο μας και με αισιοδοξία, δυναμώνουμε το μέτωπο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου