Mετανιωμένος για το φονικό δήλωσε ο 48χρονος στο δικαστήριο

Mετανιωμένος για το φονικό  δήλωσε ο 48χρονος στο δικαστήριο

Mετανιωμένος για το φονικό δήλωσε ο 48χρονος στο δικαστήριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1317 ΦΟΡΕΣ

Μετανιωμένος εμφανίστηκε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω ο 48χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία πριν από ένα χρόνο, του 43χρονου από την Κρητηνία, σε ερημική περιοχή στον Έμπωνα της Ρόδου, δηλώνοντας πως όλα έγιναν εν «βρασμώ ψυχής» εξαιτίας της στέρησης που είχε από τα ναρκωτικά.

Ο 48χρονος αναφέρθηκε διεξοδικά στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν εξαιτίας της ανάγκης του να πάρει ναρκωτικά, τα οποία όμως δεν του έδινε το θύμα. Ο ίδιος είπε πως όταν πλέον τον σκότωσε έσκυψε τον φίλησε και του είπε: «τι σου έκανα»;(!)

Η δίκη ξεκίνησε χθες το πρωί και διεκόπη αργά το μεσημέρι για να συνεχιστεί αύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος και θα προτείνει προς το δικαστήριο την ενοχή ή την απαλλαγή του κατηγορουμένου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης ενώ δόθηκε ο λόγος και στον κατηγορούμενο για να απολογηθεί.

Ο 48χρονος χθες στο δικαστήριο, αποδέχτηκε για ακόμα μία φορά τα πραγματικά περιστατικά όπως αυτά συνέβησαν, τα οποία και περιέγραψε αναλυτικά, τονίζοντας ωστόσο την ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόταν εξαιτίας της στέρησης που είχε από τις ναρκωτικές ουσίες.
Ο ίδιος μίλησε για την έντονη λογομαχία που είχε με το θύμα εξαιτίας του ότι δεν του έδινε τα ναρκωτικά που ζητούσε και η οποία στάθηκε η αφορμή για να βρει τραγικό θάνατο ο 43χρονος.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από το δικαστήριο και για τις ενέργειες που έκανε μετά τη δολοφονία, την εξαφάνιση του όπλου του εγκλήματος, του γιλέκου και των ρούχων του, αλλά και των κινητών τηλεφώνων του θύματος αλλά και για το γεγονός ότι την επόμενη ημέρα πήγε κανονικά στη δουλειά του, ενώ ακόμη και όταν συνελήφθη για τα όπλα δεν ομολόγησε την πράξη του. Ο 48χρονος απαντώντας είπε για τα ναρκωτικά που πήρε μετά το έγκλημα, καθώς και ότι αναζητούσε τρόπο για να παραδοθεί για αυτό και πήγε στη δουλειά προσπαθώντας να σκεφθεί πώς θα γινόταν αυτό.
Η δίκη διεκόπη χθες το μεσημέρι και συνεχίζεται αύριο.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν περίπου στις 5.15 το απόγευμα της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου 2019, όταν ο 43χρονος που βρίσκονταν στο σπίτι του στην Κρητηνία, είπε στη σύζυγό του ότι θα πάει μέχρι τον Έμπωνα όπου έχει ένα ραντεβού και θα επιστρέψει σύντομα. Πράγματι ο 43χρονος επιχειρηματίας μπήκε στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε για το διπλανό χωριό.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Έμπωνα – Σιαννών σε ένα αγροτικό δρόμο. Εκεί τον περίμενε ο 48χρονος έχοντας μαζί του και μία κυνηγετική καραμπίνα.
Με αυτήν πυροβόλησε τρεις- τέσσερις φορές τον 43χρονο στην κοιλιακή χώρα, στον λαιμό, στο κεφάλι και στα πλευρά, από κοντινή απόσταση!

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια