Πανδημία, Πηγές της Καλλιθέας και δασικοί χάρτες στο δημοτικό συμβούλιο

Πανδημία, Πηγές της Καλλιθέας και δασικοί χάρτες στο δημοτικό συμβούλιο

Πανδημία, Πηγές της Καλλιθέας και δασικοί χάρτες στο δημοτικό συμβούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 359 ΦΟΡΕΣ

Εξέφρασαν την αγωνία τους για την εκτόξευση των κρουσμάτων στο νησί

Με δραματικούς τόνους συζητήθηκε το θέμα της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρόδο τις τελευταίες ημέρες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχθές το βράδυ, κατά την οποία τα μέλη του απηύθυναν έκκληση για τη λήψη μέτρων από αρμοδίους και πολίτες ενώ το Σώμα απασχόλησαν και τα άλλα σημαντικά θέματα που βρίσκονται στην τοπική επικαιρότητα.

Η συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με τηλεδιάσκεψη και διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Προέδρου του Σώματος και ιατρού, κ. Μιχάλη Σοκορέλου, ο οποίος είπε ότι ενώ ήμασταν από τις πράσινες περιοχές έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και αυτό οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων από τη δική μας πλευρά, με αποτέλεσμα αρκετοί συμπολίτες μας να προσβληθούν από κορωνοϊό και, μέχρι στιγμής, ευτυχώς έχουν ασθενήσει ελαφρά.

Στη συνέχεια, όμως, ο κ. Σοκορέλος τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό της περιοχής μας είναι υψηλός και απηύθυνε έκκληση προς όλους για τήρηση των μέτρων, στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα ότι με τους εμβολιασμούς που έχουν ξεκινήσει και που γίνονται με καλούς ρυθμούς, μέσα στο επόμενο δίμηνο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για όλους μας.

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ανέφερε ότι τα κρούσματα αυξάνονται, δεν προδίδουν ποιος είναι αυτός ο οποίος νοσεί, γι’ αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τον εαυτό μας αλλά και τους συνανθρώπους μας με προσοχή.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος δήλωσε ευτυχής για την απόφαση της Ε.Ε. να συνταχθεί με το αίτημα Ελλάδας και Ισπανίας, χωρών που στηρίζονται στον τουρισμό, για το υγειονομικό διαβατήριο. Ευχήθηκε στα μέλη του δ.σ. αλλά και σε όλους τους ροδίτες και τις ροδίτισσες που έχουν νοσήσει, γρήγορη ίαση και οι υπόλοιποι να μπορέσουν να προφυλαχθούν ενώ τόνισε και από την πλευρά του ότι οι συναντήσεις θα πρέπει να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες και να γίνονται με μεγάλη προσοχή.

Ακολούθως, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας και ιατρός, κ. Δημήτρης Κρητικός ξεκίνησε λέγοντας ότι, δυστυχώς, είχε πρόωρα δίκιο αφού « η κατάσταση τείνει να είναι ανεξέλεγκτη», όπως είπε χαρακτηριστικά αφού τη στιγμή που επιβαρυμένες περιοχές ανά τη χώρα αρχίζουν να βλέπουν φως στο τούνελ, εμείς τώρα αρχίζουμε να κοκκινίζουμε.

Θύμισε, στη συνέχεια, ότι είχε προειδοποιήσει από τον Φεβρουάριο του 2020 για τη σοβαρότητα της πανδημίας, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη λήψης μέτρων, και είχε προτείνει τη συγκρότηση σχετικής ομάδας εργασίας από ειδικούς σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Νοσοκομείο και τον ΕΟΔΥ.

Ακόμη, είχε κάνει πρόταση για έκτακτη σύγκληση του δ.σ. τονίζοντας την αναγκαιότητα επαγρύπνησης και θωράκισης για θέματα που αφορούν στην υγειονομική κρίση. Επίσης, κατέστησε με σαφήνεια την αναγκαιότητα ελέγχου όλων των δομών κλειστού τύπου του νησιού μας λόγω του μεγάλου κινδύνου διασποράς σε τέτοιους χώρους ενώ, δυστυχώς, νόσησαν συμπολίτες μας και μέσα στις τάξεις του Δήμου που στα πλαίσια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους δεν μπόρεσαν να προφυλαχθούν έγκαιρα.

«Υπάρχει πρόβλημα και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου πριν είναι αργά», είπε, στη συνέχεια, και μίλησε για εφησυχασμό και έτσι τώρα, παραμονές της σεζόν, έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Όπως είπε, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα πολύ δραστικά ώστε να εκπέμπεται εμπιστοσύνη και ασφάλεια σε όσους επιλέξουν να έρθουν στη Ρόδο.

«Ανάγκη, λοιπόν, άμεσων μέτρων, όχι ευχολόγια», τόνισε ο ίδιος και πρότεινε τη λειτουργία ενός συντονιστικού κέντρου στην Περιφέρεια, συντονισμού τρων υπαρχόντων ΚΟΜΥ (κινητές ομάδες) από το νοσοκομείο Ρόδου, με τη λειτουργία επιπλέον ΚΟΜΥ, εστίαση στις δομές συγκέντρωσης ειδικών πληθυσμών, ανίχνευση επιτήρηση και προστασία στους θύλακες υψηλής επικινδυνότητας, άμεσο κλείσιμο των σχολείων για δεκαπέντε ημέρες, αστυνόμευση που όπως είπε δεν υπάρχει μέχρι τώρα κ.α.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Τάκης Πότσος, από την πλευρά του, ζήτησε ενημέρωση για τα μέτρα που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή για την προστασία από την πανδημία. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Φώτης Χατζηδιάκος, είπε ότι φαίνεται ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση και πρέπει να γίνει μία διαπαραταξιακή επιτροπή όπως είχε προτείνει ο κ. Κρητικός, για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες αφού κινδυνεύουμε σαν τόπος, σαν οικονομία, σαν υγειονομικό σύστημα και σαν ανάπτυξη.

Το μέλος της μείζονος και ιατρός, κ. Σάββας Καραταπάνης είπε ότι, πέρα από την ατομική ευθύνη του καθενός μας, πάσχουμε και στο θέμα της αστυνόμευσης αφού στο νησί της Ρόδου είναι ελλιπής όλο αυτό τον καιρό. Είπε, ακόμη, ότι θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό και οι εκπαιδευτικοί όπως οι υγειονομικοί και άλλοι εργαζόμενοι.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠ, επίσης ιατρός, κ. Γιώργος Τριάντος, είπε από την πλευρά του ότι με τα 35 προχθεσινά κρούσματα, αν εξαιρέσουμε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση πανελλαδικά μετά το Ηράκλειο και ο δείκτης στη Ρόδο είναι στο 8,5. Στη συνέχεια, θέλησε να επισημάνει ότι βλέπουμε πόσο αυξημένος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλις αυξήθηκαν τα τεστ που κάνουν συμπολίτες μας ενώ υπάρχει βασική υποψία ότι αυτός ο αριθμός υπήρχε και πριν. Ο κ. Τριάντος συμφώνησε με τη σύσταση ομάδας που θα κάνει την ανάλυση αυτών των αποτελεσμάτων τοπικά ενώ σημείωσε ότι πρέπει να ενδυναμωθούν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σπανός, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες έκανε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, συμμετείχε παρ’ όλα αυτά στη συνεδρίαση και αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για τις ευχές, είπε ότι ο ιός είναι ένας εχθρός πάρα πολύ ύπουλος και θέλησε να διαβεβαιώσει το δ.σ. ότι παρά το γεγονός ότι λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δυστυχώς βρέθηκε θετικός και έπραξε αυτό που του επιβάλει τόσο ο θεσμικός του ρόλος όσο οι αρχές και οι αξίες του. Επεσήμανε ακόμη ότι αμέσως ήρθε σε επαφή με όλους τους συναδέλφους του και συντονισμένα έπραξαν άμεσα ό,τι επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο και έκαναν απολύμανση στο κοινοτικό κατάστημα, όπως και σ’ αυτό της Θολού αλλά και στ’ Αφάντου.

Τοποθετούμενος μετά τα παραπάνω ο Δήμαρχος, καταρχάς θύμισε ότι δύο μήνες πριν οι αρμόδιοι προέταξαν το άνοιγμα των σχολείων από το λιανεμπόριο ή την εστίαση και είπαν ότι θα πρέπει να θυσιάσουν επιπλέον οι ασχολούμενοι με αυτούς τους τομείς για ν’ ανοίξουν τα σχολεία.

Όπως είπε, δεν είναι μία εύκολη απόφαση με τα σχολεία αφού πολλοί γονείς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά να έχουν τα παιδιά τους στο σπίτι, άρα από τη δική του πλευρά συμφωνεί με τα όσα διατυπώθηκαν ότι το κλείσιμο των σχολείων δεν δίνει μόνο αβαντάζ για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας ταυτόχρονα δημιουργεί και προβλήματα.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αστυνόμευση λέγοντας ότι και ο Περιφερειάρχης πριν από μερικές ημέρες σε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή αλλά και οι ίδιοι έχουν κάνει επισημάνσεις, τη στιγμή μάλιστα που η Αστυνομία ενισχύεται και επιβάλλεται η ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή ενώ κανένας δεν αμφισβητεί ότι ο παραβάτης θα πρέπει να τιμωρείται. Μάλιστα, ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή του Ενυδρείου την περασμένη Κυριακή είχε περισσότερα από χίλια άτομα και βέβαια είναι πολλοί οι μήνες του εγκλεισμού αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τη μετάδοση του ιού.

Για τις «Πηγές της Καλλιθέας»
Το θέμα της επιχειρούμενης υφαρπαγής των ιαματικών πηγών των Δήμων, τέθηκε βέβαια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Τοποθετούμενος σχετικά ο κ. Κρητικός, καταρχάς εξέφρασε τη λύπη του για τη διαδικασία με την οποία το δ.σ. πήρε την απόφαση σχετικά με τις «Πηγές Καλλιθέας» καθώς όπως είπε ενημερώθηκε μία ώρα πριν ενώ πρόκειται για ένα τέτοιο τεράστιο θέμα. Αφού δήλωσε την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη υφαρπαγή των πηγών, πρότεινε να συνεδριάσει εκτάκτως του δ.σ., παρόντων των βουλευτών ώστε να ενημερωθούν και να ενημερώσουν.

Όσο αφορά στον εκλογικό νόμο είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνουν οι προτάσεις της ΠΕΔ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δ.σ., είπε ακόμη ότι συμφωνεί σε πολλά σημεία και με την κυβέρνηση και με την ΠΕΔ αλλά διαφωνεί κάθετα με την κατάργηση των κάλπης των τοπικών κοινοτήτων. Στη συνέχεια, ο κ. Πότσος είπε ότι δεν είναι ένα θέμα «του ποδαριού» αλλά θα έπρεπε να έρθει με εισήγηση γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει εύκολα συμπεράσματα, ανεξάρτητα αν το δ.σ. εξέδωσε ένα ομόφωνο ψήφισμα.

Ενημερώνοντας ο Δήμαρχος, και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ΠΕΔ, είπε ότι υπάρχει η απόφαση του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος και ομόφωνη απόφαση του δ.σ. ότι καμία πρόθεση δεν έχουμε να παραδώσουμε τις Πηγές Καλλιθέας, τις πηγές της Ρόδου, και το ίδιο έχει γίνει από όλα τα δ.σ. νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων που έχουν πηγές, όπως και εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και από τα τοπικά παραρτήματά της στους δύο νομούς και βέβαια σχετική απόφαση έχει λάβει και η ΚΕΔΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδιάκος, είπε ότι επειδή παρακολούθησε όλες τις κινήσεις των θεσμικών οργάνων, είδε και τις δηλώσεις των βουλευτών και αν αντιληφθούν ότι για οποιοδήποτε λόγο οι δεσμεύσεις και οι ανακοινώσεις τους δεν υλοποιούνται να συγκληθεί εκτάκτως το δ.σ. με την παρουσία των κοινοβουλευτικών.

Κάνοντας μία ενημέρωση ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Γιάννης Ιατρίδης είπε, καταρχάς, ότι το θετικό είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν μπήκε σε διαβούλευση μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν και ευτυχώς που ενεργοποιήθηκαν όλοι. Στη συνέχεια, έκανε μία ενημέρωση τι προβλέπει αυτό το σχέδιο νόμου. Όπως είπε, κινήθηκαν γρήγορα, ενεργοποίησαν τον Σύνδεσμο, ενημέρωσαν όλους τους Δήμους και την ΚΕΔΕ και όλοι πήραν ομόφωνες αποφάσεις που τις έστειλαν στο Υπουργείο Τουρισμό και στον πρωθυπουργό και δεν υπήρξε πρόταση από τους ίδιους να εξαιρεθούν μόνο οι «Πηγές Καλλιθέας» αφού ο αγώνας είναι κοινός.

Τοποθετούμενος ο Δήμαρχος, σημείωσε καταρχάς ότι συγκεκριμένος είναι ο Δήμαρχος ο οποίος ανέδειξε την Καλλιθέα και είναι εδώ, εννοώντας τον κ. Ιατρίδη. Είπε ότι είναι αληθές ότι δεν λειτουργούν οι ιαματικές πηγές στην Ελλάδα ως τέτοιες, για ιαματικό τουρισμό δηλαδή, και η δέσμευσή τους με τον κ. Ιατρίδη είναι ότι πολύ σύντομα οι ιαματικές πηγές στην Καλλιθέα θα λειτουργήσουν και δεν θα είναι μόνο ένας αξιοζήλευτος τόπος.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από προϊόντα εναλλακτικού τουρισμού, ένα από αυτά είναι ως κίνητρο για να αυξήσει την επισκεψιμότητα της χώρας αλλά για να αξιοποιήσει καλύτερα τα ασημικά της, και οι ιαματικές πηγές αλλά πρέπει να λειτουργήσουν και αυτή ήταν η θέση της Κεντρικής Διοίκησης. Είπε, κλείνοντας, ο Δήμαρχος ότι αν χρειαστεί «θα ανέβουμε στα κάγκελα» για να προστατέψουν τη Ρόδο και την περιουσία της, υπό το πρίσμα των έργων που πρέπει να γίνουν στις «Πηγές της Καλλιθέας».

Δασικοί χάρτες-Kτηματολόγιο
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος για το άλλο μεγάλο θέμα των ημερών στη Ρόδο και την περιοχή μας, καταρχάς ανέφερε ότι είναι πολλά τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα αυτό το διάστημα, όπως οι δασικοί χάρτες, το κτηματολόγιο, ο εκλογικός νόμος, θέματα που έχουν ανοίξει αλλά και ορέξεις που είτε ανοίγουν αυτή τη στιγμή είτε συνεχίζονται από το κοντινό ή μακρινό παρελθόν.

Αναφερόμενος σ’ αυτό που διακυβεύεται με τους δασικούς χάρτες τα τελευταία πέντε χρόνια και δυστυχώς πηγαίνει σε κακά βράχια τη Δωδεκάνησο και τη Ρόδο μας, όπως είπε χαρακτηριστικά, με διαφορετικές προϋποθέσεις στη δημόσια γη από την υπόλοιπη Ελλάδα. «Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια είναι σε όλα τα μέτωπα να είμαστε επαρκείς και σε όλα τα μέτωπα να έχουμε καλά αποτελέσματα στις προσπάθειές μας», τόνισε.

Σχετικά με τους δασικούς χάρτες, ο κ. Χατζηδιάκος θύμισε ότι στην προηγούμενη θητεία είχαν ξεσηκωθεί και είχαν κάνει κοινή συνεδρίαση η ΠΕΔ με την Περιφέρεια και προέβαλαν το θέμα πανελλαδικά. Όσον αφορά το Κτηματολόγιο είπε ότι πρέπει να δουν με ποιο τρόπο θα επαναλειτουργήσει άμεσα αφού έχει να κάνει με την ασφάλεια των συναλλαγών, με την ανάπτυξη κτλ.

Κατά τις τοποθετήσεις των δ.σ., ο Αντιπρόεδρος του δ.σ., μέλος της μείζονος, κ. Σάββας Διακοσταματίου είπε ότι το θέμα των δασικών χαρτών θα έχει τεράστια συνέπεια στο νησί αφού αν κανείς κοιτάξει τον χάρτη που αναρτήθηκε…θα τρομάξει και πρότεινε να ζητήσουν να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του νόμου και να επανεξεταστεί με τροπολογία αφού αν μπούμε στη λογική των ενστάσεων τα χρήματα που καλείται να δαπανήσει μέσα στην πανδημία μια οικογένεια είναι πάρα πολλά και με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος είπε ότι, από την πρώτη στιγμή, η θέση του ήταν μία, τι μπορεί ο Δήμος να κάνει για να εξασφαλίσει την αδιάκοπη λειτουργία του κτηματολογίου που είναι σοβαρό θέμα καθώς πρέπει να διασφαλίσουν τις πράξεις που γίνονται μέσω αυτού. Είπε, στη συνέχεια, ότι υπάρχει σεβασμός και από τον Δήμο της Ρόδου και μάλιστα κάλεσε να τον υπερασπίζονται, όπως και τον Δήμαρχο ως θεσμό καθώς δεν μπορύμε…Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο να τον κατηγορούμε και Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή να απαιτούμε σεβασμό, όπως είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: «Ναι, σεβόμαστε τους επιστημονικούς φορείς του τόπου, και τον Ιατρικό Σύλλογο, και το ΕΒΕΔ, το Οικονομικό Επιμελητήριο και το ΤΕΕ Δωδεκανήσου το οποίο έχει καταθέσει μία πολύ σοβαρή δουλειά στους δασικούς χάρτες και την λαμβάνουμε υπόψη μας αλλά βεβαίως και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδο, όμως να επισημάνω γιατί οφείλω ότι ουδέποτε ετέθη στο τραπέζι των συνομιλιών και των συναντήσεων που είχα προσωπικά με τον Πρόεδρο, η επιθυμία του να μου εκφράσει, να σας μεταφέρω, ότι το κτηματολόγιο ανήκει φυσικά στο χώρο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Η συζήτηση ήταν πάντα εάν ο Δήμος μπορεί να προσφέρει για ένα προσωρινό χρονικό διάστημα, μέχρι να ανακαινιστεί ο χώρος όπου στεγάζεται σήμερα, χώρο που του ανήκει-και αυτό θα γινόταν πάντα υπό την έγκριση του δ.σ. ή του αρμοδίου οργάνου του Δήμου για να γίνουν τα πάντα νόμιμα και σωστά. Και αυτά γράφτηκαν σε όλες τις επιστολές». Είπε, ακόμη, ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εξέδωσε μία απόφαση καθ’ όλα σεβαστή και το κλιμάκιο του Δήμου έχει δικαίωμα να επισκεφθεί το χώρο και να το κρίνει κατά τον Δήμο ως ευπρεπή ή όχι. Πάντως…παραπήγματα στο κέντρο της Ρόδου δεν μπορεί να είναι αυτά που μας κάνουν υπερήφανους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμπουράκης είπε στη συνέχεια ότι οι δασικοί χάρτες συνδέονται με το κτηματολόγιο και ελπίζει να μην είναι ακριβή τα ποσά που ακούγονται ότι πρέπει να καταβάλουν συμπολίτες μας για ν’ αποδείξουν ότι το οικόπεδο είναι δικό της και όχι του δημοσίου, καθώς είναι πολλά χρήματα για μία μέση οικογένεια. «Η δική μας θέση είναι σοβαρότητα», είπε ακόμη και τόνισε ότι οι Ροδίτες έχασαν την περιουσία τους στο παρελθόν και έγιναν πάρα πολλά κακά στους Ροδίτες, τη στιγμή που τα δύο τρίτα της δημόσιας περιουσίας της χώρας είναι Ρόδος και Δωδεκάνησα και αυτά μας ντροπιάζουν και μας πονούν, μας πήραν και το ΦΠΑ και εδώ χρειάζεται να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος είπε: «Σε κάθε περίπτωση το κτηματολόγιο πρέπει άμεσα να λειτουργήσει αλλά να λειτουργήσει όπως μας κάνει υπερήφανους, σε ένα χώρο που σέβεται και τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες, που είναι ευπρεπής, προσεκτικός, που κοσμεί το κέντρο της πόλης ως δημόσιο κτίριο στο κέντρο της Ρόδου μας, με πυρασφάλεια και με εξαιρετικά καλές συνθήκες εργασίας για όλους, και για τους νομικούς τους οποίους από τη θέση που κάθομαι τους δηλώνω τον απεριόριστο σεβασμό μου αλλά και από όλους τους υπόλοιπους μηχανικούς που πηγαίνουν και επισκέπτονται το Κτηματολόγιο».

Διαβάστε ακόμη

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου