Μ. Γλυνός: Τώρα ψάχνουν φθηνές δικαιολογίες

Μ. Γλυνός: Τώρα ψάχνουν φθηνές δικαιολογίες

Μ. Γλυνός: Τώρα ψάχνουν φθηνές δικαιολογίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 754 ΦΟΡΕΣ

Μετά την εξέλιξη της υπόθεσης και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τον εκτός σειράς εμβολιασμό του Περιφερειάρχη και την παράνομη μετακίνησή του στη Χάλκη, που διέταξε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, για την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Γλυνός, μιλώντας στον “Sky Ρόδου”, τόνισε ότι «κάποιοι τώρα ψάχνουν για φθηνές δικαιολογίες».

«Κάποιοι θέλοντας να προσπεράσουν τη σειρά των άλλων που περιμένουν καρτερικά να εμβολιασθούν, ψάχνουν φθηνές δικαιολογίες. Το ότι παραγκώνισαν και αγνόησαν τους πολίτες, προσπερνώντας τη σειρά τους, δείχνει σε μεγάλο βαθμό αλαζονεία και έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία, αλλά στον πολιτικό αντίκτυπο σημαίνει και κλονισμό της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Τι εμπιστοσύνη θα έχουν οι πολίτες στους πολιτικούς και την πολιτική; Όμως, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, γιατί εμείς σεβόμαστε τους νόμους και τους θεσμούς εν αντιθέσει με τον κ. Χατζημάρκο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Γλυνός εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αφωνία που επέδειξε με την κατάταξη της Ρόδου στην κατηγορία με το «βαθύ κόκκινο», όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι λιγοστά στο νησί. «Κανείς δε μίλησε σε αντίθεση με τους δημάρχους των τεσσάρων νησιών που υπάγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου -Καστελλόριζο, Σύμη, Χάλκη και Τήλο- που την πρώτη ημέρα αντέδρασαν όταν συμπεριελήφθησαν στον επιδημιολογικό χάρτη στην ίδια κατηγορία με τη Ρόδο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο κ. Χατζημάρκος δε μίλησε για να μη δυσαρεστήσει την Κυβέρνηση.

«Σαν το καλό παιδί της Κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, γιατί θέλει να εμφανίζεται ως το καλό παιδί ανεξαρτήτως εξουσίας. Να μην ξεχνάμε ότι δε μίλησε ούτε όταν καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ούτε για τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης όταν ξεσηκώνονταν οι κοινωνίες στα νησιά, ούτε και τώρα για τις ιαματικές πηγές που τις υφαρπάζει το κράτος», είπε καταλήγοντας.

Η απάντηση του Κ. Χρυσοχοΐδη

Επίθεση εναντίον του επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» Μανώλη Γλυνού εξαπέλυσε ο εντεταλμένος τουριστικής ανάπτυξης Δωδεκανήσου Κώστας Χρυσοχοΐδης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για πολιτικό κατήφορο εκ μέρους του.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στη Χάλκη επισημαίνει ότι αυτός ήταν καθόλα νόμιμος και κατηγορεί την παράταξη του κ. Γλυνού για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

Αναλυτικά, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει τα εξής:
«Μπήκα στην πολιτική για να υπηρετήσω τον τόπο μου κάνοντας υπερπροσπάθεια να ισορροπήσω με τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις με αυτές που έχω στην Περιφέρειά μας. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, περίμενα μια ελάχιστη σύνεση από το πολιτικό προσωπικό, τουλάχιστον το τοπικό.

Λυπάμαι, παρακολουθώντας έναν ασταμάτητο κατήφορο της πολιτικής που υποκινείται απο τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Μανώλη Γλυνό.

Οι σημερινές δηλώσεις του, καρμπόν μιας σταθερά παρακμιακής πολιτικής γραμμής που με απόφαση του ακολουθείται τόσο από τον ίδιο όσο και από τους συνεργάτες του, έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν τον πολιτικό κατήφορο στον οποίο σταθερά κινείται.

Μίλησε για το «βαθύ κόκκινο» της Ρόδου προσπαθώντας να πείσει την κοινωνία οτι χωρίς κρούσματα μπήκε η Ρόδος σε αυτό και η Περιφέρεια όφειλε να αντιδράσει! Τέτοια υποκρισία! Την εβδομάδα πριν από την Κυβερνητική ανακοίνωση, τα ανακοινωθέντα κρούσματα στο νησί της Ρόδου ήταν 97! Αυτά δεν τα είδε ο κ. Γλυνός, και μιλάει εντέχνως για ένα ή πέντε την ημέρα;

Μιλάει συχνά για τους συντελεστές ΦΠΑ και για τα ΗOT SPOTS σε Κω και Λέρο. Μια μόνο επισήμανση ως απάντηση θα έπρεπε να φτάνει: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί.

Ο κ. Γλυνός, είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για τη δήθεν αγωνιστικότητά του για τα θέματα που έχουν τη σφραγίδα του πολιτικού χώρου που αυτός και η παράταξή του εκπροσωπούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ως ο επίσημος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα έπρεπε να χαμηλώνει λίγο το βλέμμα του όταν μιλάει για αυτά τα θέματα. Εκτός και αν θέλει να τα συζητήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να ζητήσει συγγνώμη. Αν μείνει στη συνεδρίαση και δεν αποχωρήσει κατά την προσφιλή τακτική του.

Όταν το βράδυ της ανακοίνωσης της κατάταξης της Ρόδου σε «βαθύ κόκκινο», η ανακοίνωση περιλάμβανε κατά λάθος και τα μικρά νησιά της Π.Ε. Ρόδου, εμείς ήμασταν που καθίσαμε όλο το βράδυ για να το εξηγήσουμε στο κυβερνητικό επιτελείο και το αμέσως επόμενο πρωί να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ χωρίς τα μικρά νησιά της Π.Ε. Ρόδου και απο τον Περιφερειάρχη ενημερώθηκαν οι Δήμαρχοι των νησιών αυτών.

Τέλος, η πολιτική εκμετάλλευση σε επίπεδο εκστρατείας, ενός καθόλα νόμιμου εμβολιασμού του Περιφερειάρχη, δείχνει και τη μοναδική πολιτική που ο κ. Γλυνός μπορεί να υπηρετήσει. Αυτή της σπίλωσης.
Η πολιτική δεν κτίζεται πάνω σε πλάνη ή ψέματα. Ο πολιτικός κατήφορος του Μανώλη Γλυνού, φαντάζει χωρίς τέλος. Το προσωπείο του καλού παιδιού, δεν πουλάει πια, ειδικά κοντά στις Απόκριες».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη