Την προβολή της Ρόδου δρομολογεί ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Την προβολή της Ρόδου δρομολογεί ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Την προβολή της Ρόδου δρομολογεί ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 506 ΦΟΡΕΣ

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος αυτή την περίοδο

Πιο σημαντική από ποτέ είναι πλέον η προβολή της Ρόδου για τη δυναμική «επαναφορά» του προορισμού μας στη μετά-Covid εποχή και σ’ αυτήν αναμένεται να ρίξει ιδιαίτερο βάρος από εδώ και πέρα ο ΠΡΟΤΟΥΡ, εγκαινιάζοντας στην ουσία την «επανεκκίνησή» του.

Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, προχθές το απόγευμα, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος και τοποθετήθηκε για αρκετή ώρα.

Ειδικότερα, τη συνεδρίαση απασχόλησαν θέματα όπως η μέχρι τώρα πορεία των δράσεων του ΠΡΟΤΟΥΡ, ο απολογισμός της συμμετοχής του σε τουριστικές εκθέσεις με τα νέα δεδομένα που γίνονται πια, η δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του, η ενίσχυση δύο ντοκιμαντέρ που συνδέονται με τη Ρόδο καθώς και η εξεύρεση χορηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος, για ακόμα μία φορά αναφέρθηκε στο πόσο σπουδαία υπήρξε η Ρόδος και στην επιτακτική ανάγκη να ανακτήσει τη λάμψη της. Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στο πόσο πολύ σημαντικό είναι να λειτουργήσει ο ΠΡΟΤΟΥΡ με έμφαση στην προβολή του νησιού. Πεποίθηση είναι ότι τώρα το μεγάλο βάρος πρέπει να πέσει στην προβολή της Ρόδου και στη συνέχεια, όταν θα αρχίσει να επανακάμπτει ο τουρισμός, να ασχοληθεί με την προώθηση του προορισμού.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το κλίμα στη συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε αρκετά, ήταν πολύ καλό, με τον Πρόεδρό του, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, να εμφανίζεται ικανοποιημένος καθώς τα μέλη του είναι άνθρωποι με εμπειρία στον τουρισμό ενώ όλοι διάκεινται θετικά όσο αφορά στην επαναλειτουργία του άλλοτε κραταιού Οργανισμού και θεωρούν ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μάλιστα, ο κ. Κολιάδης, εστίασε στην ανάγκη να στηριχθεί η πόλη της Ρόδου και, εκτός από τη Γερμανική και την Βρετανική, να δοθεί έμφαση και στη Σκανδιναβική αγορά καθώς τα ξενοδοχεία της πόλης προτιμούν κυρίως οι Σκανδιναβοί και αυτοί ήταν οι πρώτοι που ήρθαν στο νησί μας πριν από πενήντα χρόνια, γι’ αυτό και πρότεινε να διαφημιστεί η Ρόδος στους tour-operator.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, βάρος αναμένεται να ρίξει ο ΠΡΟΤΟΥΡ στη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του, με στόχο να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την προβολή της Ρόδου. Αυτή θα περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, επίσης ημερολόγιο με όλες τις εκδηλώσεις (σ.σ. αθλητικές, πολιτιστικές κτλ.), το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς, με στόχο βέβαια την ενημέρωση των επισκεπτών μας, μια και οι πληροφορίες θα παρέχονται σε διάφορες γλώσσες. Γενικά, τονίστηκε η ανάγκη να αξιοποιηθούν όλα τα ψηφιακά μέσα, sites, social media κτλ., και οι δυνατότητες που παρέχουν για την προβολή του προορισμού μας.

Η ενίσχυση δύο ντοκιμαντέρ, είναι επίσης ένα θέμα που απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση. Το ένα έχει να κάνει με τη Ρωσία και την ιστορία του αγιογράφου Θεοφάνη και σχετίζεται με το έργο που μελοποίησε ο ρόδιος συνθέτης Σάββας Καρατζιάς. Το άλλο έχει να κάνει με τη Χίο και τη Ρόδο και τη συμμετοχή των ελλήνων ναυτικών στο γύρο του Μαγγελάνου, εις μνήμην των οποίων στήθηκε και το άγαλμα μπροστά από το Ενυδρείο. Σ’ αυτό θα υπάρχει και η στήριξη της Ισπανικής πρεσβείας.

Η άφιξη στη Ρόδο, στις 12 Απριλίου, των 200 περίπου επισκεπτών από Ολλανδία, που συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τουρισμό την εποχή του Covid και θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών τους εντός του ξενοδοχείου, είναι ένα θέμα που συζητήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Όπως τονίστηκε, και από τον Πρόεδρο του ΠΡΟΤΟΥΡ, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα, όχι επειδή αυτός είναι ο τουρισμός στον οποίο στοχεύει η Ρόδος ούτε θα υπάρξει κάποιο αξιοσημείωτο οικονομικό κέρδος. Όμως, είναι πολύ σημαντικό για την προβολή που θα αποκομίσει η Ρόδος απ’ αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα γίνει μόνο μία φορά. Μάλιστα, αυτό έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση διεθνώς και γίνονται αναφορές σε ξένα ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί