Ν. Σαντορινιός: Κατάθεση Αναφοράς σχετικά με την πρόθεση υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Κάσου

Ν. Σαντορινιός: Κατάθεση Αναφοράς σχετικά με την πρόθεση υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Κάσου

Ν. Σαντορινιός: Κατάθεση Αναφοράς σχετικά με την πρόθεση υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 162 ΦΟΡΕΣ

Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός,δηλώνοντας την έντονη ανησυχία του σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί υποβάθμισης του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου της Κάσου.

Στην αναφορά, η οποία και βασίστηκε σε επιστολή του Δημάρχου της Ηρωικής Νήσου Κάσου, σημειώνεται ηέντονη αναστάτωση που έχει προκληθεί στην μαθητική κοινότητα του νησιούκαι στην τοπική κοινωνία, αφού, στην περίπτωση που μετουσιωθεί σε πράξη η σχεδιαζόμενη υποβάθμιση, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα της δωρεάν παρεχόμενης εκπαίδευσης. Μια ενδεχόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου, αυτόματα θα σημάνει μείωση των ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων (όπως αγγλικά, πληροφορική κλπ.), καθώς και σύμπτυξη τμημάτων, με αρνητικές επιπτώσεις στην συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Καλό θα ήταν, σημειώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, να υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση ότι η Κάσος είναι ένα ακριτικό νησί της χώρας που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά τις αρνητικές συνθήκες της απομόνωσης. Όποιες αποφάσεις λαμβάνονται θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις πολιτικές μέριμνας που το Σύνταγμα επιτάσσει, στο πλαίσιο της Νησιωτικότητας, καθώς η απομακρυσμένη γεωγραφική θέση του νησιού συνηγορεί στην δημιουργία κοινωνικών ανισοτήτων, τις οποίες μια οργανωμένη και δημοκρατική Πολιτεία πρέπει πάντα να προσπαθεί να εξαλείφει.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»