Έργο 22,8 εκατομμυρίων για την ύδρευση από το φράγμα

Έργο 22,8 εκατομμυρίων για την ύδρευση από το φράγμα

Έργο 22,8 εκατομμυρίων για την ύδρευση από το φράγμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 656 ΦΟΡΕΣ

Σε διαγωνισμό για τα έργα ύδρευσης Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά (β’ φάση) και την κατασκευή Νότιου Υδραγωγείου και υδραγωγείου σε Αφάντου και Αρχάγγελο, προχώρησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου, σύμφωνα με την προκήρυξη, ανέρχεται σε 22,8 εκατομμύρια ευρώ και η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 12 Ιουλίου.

Σύντομη Περιγραφή: Το έργο αφορά την κατασκευή υδραγωγείων για την εξυπηρέτηση των Δ.Ε. Αρχαγγέλου, Λίνδου, Λάρδου, Καλάθου, Πυλώνας, Ασκληπιείου, Γενναδίου, Λαχανιάς και του οικισμού Αφάντου του Δήμου Ρόδου. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή έργων ύδρευσης της Β’ φάσης των «Έργων Ύδρευσης Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά». Το συνολικό μήκος του δικτύου είναι ~59,5 km, ενώ προβλέπεται η κατασκευή πέντε (5) αντλιοστασίων (ΑΣ), έξι (6) νέων Δεξαμενών (Δ) και τριών (3) φρεατίων διακοπής και ελέγχου (ΦΔΕ). Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται:

Έργα Νότιου Υδραγωγείου:
- Κύριος Αγωγός και Δευτερεύοντες Κλάδοι από Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Νερού Ρόδου μέχρι τον οικισμό Λαχανιά. Τα προβλεπόμενα έργα αφορούν την υδροδότηση της Δ.Ε. Λίνδου και των οικισμών Ασκληπιείου, Γενναδίου και Λαχανιάς της Δ.Ε. Νότιας Ρόδου. Περιλαμβάνονται δίκτυα, δεξαμενές, φρεάτια διακοπής και ελέγχου και Αντλιοστάσια.

Έργα Κεντρικού Υδραγωγείου:
- Υδραγωγείο Αρχαγγέλου: Τα σχετικά έργα αφορούν την τροφοδοσία των υφιστάμενων Δεξαμενών Αγ. Θεοδώρων από τις οποίες υδρεύεται ο οικισμός Αρχαγγέλου. Το προτεινόμενο αντλιοστάσιο Αρχαγγέλου προβλέπεται να κατασκευαστεί στο χώρο των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού, δυτικά του Κτηρίου Ενέργειας. Ο αγωγός αναρρόφησης του αντλιοστασίου θα συνδεθεί με τον αγωγό του Νοτίου Υδραγωγείου. Το αντλιοστάσιο Αρχαγγέλου τροφοδοτεί τον ομώνυμο οικισμό μέσω καταθλιπτικού αγωγού.

- Υδραγωγείο Αφάντου: Τα σχετικά έργα περιλαμβάνουν τη δεξαμενή Αφάντου, τον αγωγό που την υδροδοτεί από τον κύριο αγωγό του κατασκευασμένου Κεντρικού Υδραγωγείου, και το Α/σιο Αφάντου για την υδροδότηση των υψηλών περιοχών του οικισμού. Από το Α/σιο Αφάντου προβλέπεται καταθλιπτικός αγωγός προς την υφιστάμενη Δεξαμενή Αγ. Λουκά.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου