Καθοριστική συνέλευση για το μέλλον της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Καθοριστική συνέλευση για το μέλλον της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Καθοριστική συνέλευση για το μέλλον της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 469 ΦΟΡΕΣ

Καθοριστική για το μέλλον της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, αναμένεται να είναι η γενική συνέλευσή της που θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ), την ερχόμενη Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 6:00 το απόγευμα, στο χώρο του.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο Πρόεδρος του ΕΚΡ, κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, ο οποίος, την προηγούμενη εβδομάδα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο των εργαζομένων στην Εταιρεία, Νίκο Ρεσβάνη, και αποφάσισαν να προκαλέσουν έκτακτη γ.σ. την ερχόμενη Τετάρτη.

Όπως εξήγησε ο κ. Εγγλέζος, ο σκοπός που πήραν αυτή την απόφαση είναι για να μάθουν οι εργαζόμενοι, όλοι οι εμπλεκόμενοι και βέβαια όλη η κοινωνία της Ρόδου, τον λόγο για τον οποίο καθυστερεί η έναρξη της λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, και δήλωσε: «…Μίας Εταιρείας, η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι προστασίας στην περιοχή μας, ειδικά με όλες αυτές τις κλιματικές αλλαγές και όλα αυτά που βιώνει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα με τις καταστροφές.

Θεωρούμε ότι είναι ένα κομμάτι το οποίο είναι αναπόσπαστο, τόσο για την προφύλαξη αλλά και για την καταστολή πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, σαν ΕΚΡ, πήραμε την πρωτοβουλία και ζητήσαμε από τον Πρόεδρο να προκαλέσουμε τη γ.σ. Τουλάχιστον να μάθουμε τον λόγο για τον οποίο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα ως ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Δεν μας καλύπτουν σε καμία περίπτωση-και το έχω πει και στον Πρόεδρο-οι συμβάσεις οι δίμηνες, οι τρίμηνες και οι τετράμηνες. Ο σκοπός λειτουργίας της Επιχείρησης και ο σχεδιασμός που είχε γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν για μία Επιχείρηση, η οποία θα λειτουργούσε σε βάθος επταμήνου-οκταμήνου και έτσι είναι».

»Διότι δεν είναι δεν μόνο οι φωτιές, δεν είναι μόνο η περίοδος του Ιουνίου-Ιουλίου και Αυγούστου που έχουμε καταστροφές. Πρέπει να γίνει η πρόληψη και έχουμε και τις πλημμύρες. Γιατί, πλέον, με όλα αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη και ειδικά στην περιοχή μας, οι καταστροφές είναι αναμενόμενες ανά πάσα στιγμή. Άρα, λοιπόν, το χρονοδιάγραμμα των οκτώ μηνών δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά τεσσάρων.

Να μας πουν την αιτιολογία, τον λόγο και επιτέλους να δούμε πού είναι αυτό το καταστατικό και γιατί έχει σταματήσει η υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχαν γίνει για τη λειτουργία μίας Εταιρείας, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Άρα, λοιπόν, καλύτερα μέσα από τον διάλογο να βγει η αλήθεια και να μάθουν και οι εργαζόμενοι. Διότι, καταλαβαίνετε ότι και οι εργαζόμενοι είναι όμηροι. Πενήντα εργαζόμενοι είναι όμηροι αρκετά χρόνια σ’ αυτή την Επιχείρηση και η ομηρία αυτή συνεχίζεται, δυστυχώς, και τώρα».

Όπως είπε, στη γ.σ. κάλεσαν για να παραστεί τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Εγγλέζος, έχει την κύρια ευθύνη λειτουργίας της Εταιρείας γιατί το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στον Δήμο, τον Πρόεδρό της και Αντιδήμαρχο, κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη, τον Αντιπρόεδρο της Εταιρείας, Αντιπεριφερειάρχη, κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη γιατί συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο από την Περιφέρεια, καθώς και τους νομικούς συμβούλους τόσο των εργαζομένων όσο και του Δήμου, οι οποίοι χειρίστηκαν το καταστατικό, «για ν’ ακουστούν επιτέλους αλήθειες και να ξέρουν οι εργαζόμενοι το μέλλον τους. Υπάρχει μέλλον σ’ αυτή την Επιχείρηση ή να ψάξουν να βρουν κάποια άλλη δουλειά και ν’ ασχοληθούν με κάτι άλλο;», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Τέλος, επειδή, όπως είπε, αφορά την τοπική κοινωνία, αν δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, με τη σημερινή της μορφή δηλαδή, πρέπει να γίνει νέος σχεδιασμός α-ντιμετώπισης και λειτουργίας πλέον και προστασίας του νησιού. Αυτό κατά τον ίδιο είναι το βασικότερο κομμάτι διότι, απ’ ό,τι γνωρίζει, και ο σχεδιασμός που κάνει η ΠΥΡ όλα αυτά τα χρόνια, περιλαμβάνει και τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, «άρα ο καθένας καταλαβαίνει τη σημασία της λειτουργίας αυτή της Επιχείρησης».

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών