Απινιδωτής τοποθετήθηκε στις Πηγές Καλλιθέας

Απινιδωτής τοποθετήθηκε  στις Πηγές Καλλιθέας

Απινιδωτής τοποθετήθηκε στις Πηγές Καλλιθέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 984 ΦΟΡΕΣ

Με έναν απινιδωτή προμήθευσε τις Πηγές Καλλιθέας ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας, τον οποίο μάλιστα παρέδωσε προχθές στον πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννη Ιατρίδη, ο ίδιος ο πρόεδρός του ΔΟΠ γιατρός Γιώργος Τριάντος.
Ο κ. Ιατρίδης ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Τριάντο, τονίζοντας μάλιστα ότι για τη δημοτική αρχή η ασφάλεια των επισκεπτών μας είναι προτεραιότητα ενώ υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης ειδικά σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία των τουριστών.
Σημειώνεται ότι στην Καλλιθέα έχει εγκατασταθεί και ο ναυαγοσώστης από τη ΔΕΡΜΑΕ ο οποίος θα χειρίζεται τον απινιδωτή, εάν χρειαστεί. Σύμφωνα με τον κ. Ιατρίδη, και στις Πεταλούδες υπάρχει απινιδωτής για την κάλυψη των αναγκών των επισκεπτών, τον οποίο είχε αγοράσει η ΔΕΡΜΑΕ όπως επίσης και τον εξοπλισμό όλου του ιατρείου.
Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο θα γίνει ειδική εκπαίδευση τόσο του ναυαγοσώστη όσο και του ατόμου που είναι υπεύθυνο για τον αντίστοιχο στις Πεταλούδες καθώς, όπως είπε, πάνω από όλα προέχει η ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια. Και τα δύο άτομα έχουν ήδη τις απαραίτητες γνώσεις όμως θα γίνει επιπλέον εκπαίδευσή τους για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και χρήση των απινιδωτών.
«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να έχουμε οργανωμένα τα επισκέψιμα σημεία του νησιού μας και να αισθάνεται ο επισκέπτης ασφάλεια, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό για εμάς και ειδικά για εμένα προσωπικά. Επίσης είναι σημαντικό και για τον κόσμο που επισκέπτεται τις Πηγές να ξέρει ότι υπάρχει μέριμνα όπως επίσης και για τους επισκέπτες της Κοιλάδας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ στη «Ροδιακή».
Αναφερόμενος στις Πεταλούδες τόνισε ότι ειδικά εκεί το θέμα έχει να κάνει με επίσκεψη μίας ρεματιάς 1.200 μέτρων όπου υπάρχουν διάφορα έντομα και είδη του ζωικού βασιλείου, καθώς επίσης επικίνδυνα μονοπάτια και απότομα περάσματα και μπορεί να υπάρξει κάποιο ατύχημα. Για τον λόγο αυτό είναι άρτια οργανωμένος ο σταθμός πρώτων βοηθειών που υπάρχει.
Στην Καλλιθέα έχουμε να κάνουμε με την προστασία των λουομένων στη θάλασσα από πνιγμούς και ο ναυαγοσώστης έχει τα μέσα που χρειάζεται καθώς επίσης και τον απινιδωτή.
Με την ευκαιρία αναφέρθηκε στη μελέτη υλοτομίας για την Κοιλάδα, ένα μεγάλο έργο που για πρώτη φορά γίνεται στη Ρόδο και περιλαμβάνει εξειδικευμένη παρέμβαση. Αφορά την προστασία και τον καθαρισμό του δάσους ιδιοκτησίας του δήμου, δηλαδή την Κοιλάδα Πεταλούδων. Μπορεί το κόστος να είναι μικρό και να ανέρχεται σε 70.000 ευρώ αλλά πρόκειται για ένα μεγάλο άλμα για την προστασία της Κοιλάδας. Η μελέτη εγκρίθηκε από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και χρηματοδοτείται από το ίδιο υπουργείο.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών