Απερρίφθη η αίτηση 70χρονου που ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος

Απερρίφθη η αίτηση 70χρονου που ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος

Απερρίφθη η αίτηση 70χρονου που ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 279 ΦΟΡΕΣ

Να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ζήτησε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 70χρονος που φέρεται ως μέλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και παράτυπων μεταναστών που εξαρθρώθηκε το καλοκαίρι του 2017 από την Ασφάλεια Αττικής με συντονισμένες επιχειρήσεις στην Κω, στην Αττική και στην Κορινθία!

Η αίτηση του 70χρονου εξετάστηκε χθες και το δικαστήριο την απέρριψε.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Οκτώβριο του 2018 και ένα μήνα αργότερα εξέδωσε την απόφασή του επιβάλλοντας πολυετείς ποινές κάθειρξης που ξεπέρασαν τα 200 χρόνια αλλά και χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 972.000 ευρώ και στους συνολικά πέντε κατηγορουμένους.

Από τους πέντε καταδικασθέντες μόνο για έναν εξ αυτών, η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους.

Σε ό,τι αφορά τον 70χρονο που αιτήθηκε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, του έχει επιβληθεί πρωτόδικα συνολική ποινή κάθειρξης 47 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη) και συνολική χρηματική ποινή 230.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Παναγιώτης Αβρίθης, Αχιλλέας Δασκαλάκης, Μανώλης Χατζηάμαλλος, Βάνα Περή, Σάκης Κεχαγιόγλου, Απόστολος Τσέας και Ιωάννης Αλαβάνος.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, στο εγκληματικό δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, αρχηγός ήταν συλληφθείς υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διαχειριζόταν το σύνολο των υπό διακίνηση ναρκωτικών, και για τον λόγο αυτό τα υπόλοιπα μέλη τον προσφωνούσαν «αφεντικό» ή «εργοστάσιο».

Το εγκληματικό δίκτυο, υπό τον συντονισμό του αρχηγού, προμηθευόταν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης από την Αλβανία, οι οποίες εισάγονταν στην Ελλάδα και τοποθετούνταν σε ειδικούς χώρους αποθήκευσης «καβάτζες» σε περιοχή της Αττικής. Στη συνέχεια, τα ηγετικά μέλη που διέμεναν στην Αττική, προέβαιναν στη διακίνηση των ναρκωτικών εντός Αττικής και στην Κω.

Στην Κω, τα ναρκωτικά μεταφέρονταν σταδιακά (100 γραμμάρια κοκαΐνης και 10 κιλά κάνναβης τη φορά) από στρατολογημένα μέλη, συνήθως γυναίκες που συνοδεύονταν από ανήλικα παιδιά, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη μετακίνησή τους το πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Κω.

Με την άφιξη των ναρκωτικών στην Κω, τα εκεί διαμένοντα μέλη, ενεργώντας πάντοτε υπό τον συντονισμό και τις εντολές του σκληρού πυρήνα της Αθήνας, προέβαιναν στην παραλαβή και αποθήκευση των ποσοτήτων, συνήθως σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία μίσθωνε το εγκληματικό δίκτυο, για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως «καβάτζες».

Η περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών, λάμβανε χώρα μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο προμηθευτών και διακινητών μικρής εμβέλειας, «βαποράκια», ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές πώλησης των ναρκωτικών, ήταν πολύ υψηλότερες σε σχέση με την Αττική, καθώς το ένα κιλό κάνναβη κόστιζε (1.500) ευρώ και το ένα γραμμάριο κοκαΐνη από (80) έως (100) ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους