Φαίνεται ότι αλλάζει η νοοτροπία μας για την δημοτική συγκοινωνία

Φαίνεται ότι αλλάζει η νοοτροπία μας για την δημοτική συγκοινωνία

Φαίνεται ότι αλλάζει η νοοτροπία μας για την δημοτική συγκοινωνία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 11724 ΦΟΡΕΣ

Κάτι φαίνεται να αλλάζει σιγά-σιγά στη νοοτροπία μας αλλά και με τις κινήσεις αναβάθμισης των υπηρεσιών της δημοτικής συγκοινωνίας.

Το σύστημα που ξεκίνησε η ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» από πέρυσι με τη δρομολόγηση του mini-bus από την Ακαντιά μέχρι την πλατεία Σύμης, με δωρεάν δρομολόγια ανά δεκαπέντε λεπτά και ενδιάμεσες στάσεις στην τάφρο και την Κολώνα, φαίνεται ότι άρχισε να χρησιμοποιείται σιγά-σιγά και από τους ντόπιους.

Δεν μιλάμε βέβαια για τους επισκέπτες μας αλλά για επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης που όλο και περισσότεροι επιλέγουν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στο, επίσης δωρεάν, πάρκινγκ στο λιμάνι (σ.σ. ο σχεδιασμός είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία) και να μεταβαίνουν στην Παλιά Πόλη, δηλαδή στη δουλειά τους, με το mini bus.

Εδώ και πολλά χρόνια, την προ Covid εποχή, κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, το πάρκινγκ ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που μας απασχολούσε μετά τα νούμερα για τις αφίξεις τουριστών.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, πριν από την πανδημία, έχει γίνει τόσο έντονο που πλέον το κέντρο της πόλης της Ρόδου έφθασε να θεωρείται μη προσβάσιμο για τους επισκέπτες.

Και αφού η Ρόδος μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να έχει τα πάρκινγκ που χρειάζεται, τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο μπορούν να εξυπηρετούνται επισκέπτες αλλά και ντόπιοι. Ειδικά για τους τελευταίους δείχνει ότι αρχίζει, έστω και δειλά, να αλλάζει κάπως η νοοτροπία.

Αν το συνδυάσουμε μάλιστα και με τη δρομολόγηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Παλιά Πόλη που, όπως λέει ο Πρόεδρος της «ΡΟΔΑ», Δημήτρης Τσίκκης, δεν…προλαβαίνουν να κάνουν τα δρομολόγια από τη ζήτηση, αν μη τι άλλο είναι κινήσεις που προσθέτουν και στην πόλη και στο τουριστικό μας προϊόν. Βέβαια, θα χρειαστούν ακόμα πολλά να γίνουν, και από εμάς τους ίδιους, για να φθάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο που ήδη θα έπρεπε να είχε η Ρόδος…

Κυρ. Π.

Διαβάστε ακόμη

Εργασίες καθαρισμού στη Μεσαιωνική Πόλη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος