Σε πλήρη απόγνωση συμπολίτης μας που αδυνατεί να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας

Σε πλήρη απόγνωση  συμπολίτης μας  που αδυνατεί να πληρώσει  τα τέλη κυκλοφορίας

Σε πλήρη απόγνωση συμπολίτης μας που αδυνατεί να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2931 ΦΟΡΕΣ

Σε αδιέξοδο βρέθηκε ένας συμπολίτης μας, ο οποίος επιχείρησε να χρησιμοποιήσει για μικρό χρονικό διάστημα το ι.χ αυτοκίνητό του το οποίο είχε ακινητοποιημένο την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χρήτος Λύκος του Γεωργίου, μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» αποφάσισε να προχωρήσει στην επανακυκλοφορία του οχήματός του και αφού ρώτησε τον ενημέρωσαν ότι μπορεί αυτό να γίνει αρχικά για ένα εξάμηνο. Στη συνέχεια όμως, πληροφορήθηκε ότι έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει για ένα μήνα μόνο και αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την επιλογή γιατί ήταν για τον ίδιο οικονομικά προσιτή μέχρι να ολοκληρώσει παράλληλα και την ασφάλιση του οχήματος, τον έλεγχο από ΚΤΕΟ κλπ.

Η προθεσμία αυτή λήγει στο τέλος του μήνα κι όταν χθες προσήλθε στη ΔΟΥ, τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να παρατείνει την κυκλοφορία για άλλους 5 μήνες (όπως αρχικά επιθυμούσε) αλλά για 11(!) καταβάλλοντας ολόκληρο πλέον το ποσό των τελών κυκλοφορίας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την ιδιαιτερότητα αυτή ως απαράδεκτη και εξοντωτική για τον ίδιο και την οικογένειά του, αφού όπως σημείωσε δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσει το ποσό αυτό που του ζητούν, μετά από τόσους μήνες που είναι άνεργος.

Ο ίδιος απευθύνθηκε και στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Ρόδου κο Νίκο Καλογερόπουλο, αλλά δυστυχώς, δεν μπορούσε να δοθεί κάποια λύση στο πρόβλημα, αφού έτσι προβλέπεται από τη σχετική απόφαση του Υπουργείου.

Σε κάθε περίπτωση, ο συμπολίτης μας υπογραμμίζει ότι το υπουργείο οφείλει να αλλάξει τη διάταξη αυτή και να επιτρέψει στους συμπολίτες μας να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας για όσους μήνες κυκλοφορούν τα οχήματά τους μόνο. «Δεν το κάνουμε αυτό από γινάτι.

Δεν έχουμε να πληρώσουμε. Είμαστε άνεργοι και προσπαθούμε τώρα που υπάρχει η δυνατότητα να εργαστούμε ένα δύο μήνες, να έχουμε και το όχημά μας για να μπορούμε να μετακινούμαστε. Πόσο δύσκολο είναι σε αυτούς που βγάζουν αυτούς τους νόμους να το καταλάβουν;» - κατέληξε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου