Μ. Σταματιάδης επικεφαλής μειοψηφίας στο δ.σ Χάλκης: "Το νησί μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας"

Μ. Σταματιάδης επικεφαλής μειοψηφίας στο δ.σ Χάλκης: "Το νησί μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας"

Μ. Σταματιάδης επικεφαλής μειοψηφίας στο δ.σ Χάλκης: "Το νησί μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 550 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή, σχετικά με σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του νησιού, χωρίς να δίδονται λύσεις από τη δημοτική αρχή υπέβαλε στον δήμαρχο Χάλκης ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Μ. Σταματιάδης. Αναφέρει σ’ αυτήν τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,
Σε προηγούμενη επιστολή μας, σας είχαμε επισημάνει ότι η κατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων πάσης φύσεως στην Πιάτσα, και στον κεντρικό οδικό άξονα του οικισμού, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ.

Αυτοκίνητα κάθε είδους και μεγέθους, φορτηγά, δίκυκλα κλπ., κινούνται ανεξέλεγκτα, ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ, τους οποίους εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε την άνοιξη του 2020 και δεν εφαρμόσατε ποτέ.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι αυτή η κατάσταση, ενόψει μάλιστα ότι οδηγόμαστε προς τον Αύγουστο, ένα μήνα που κατά τεκμήριο πολλαπλασιάζονται οι επισκέπτες του νησιού μας και τα καταστήματα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ηρεμίας, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες τους, καθίσταται πλέον εντελώς ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ και εντέλει ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ.

Εάν στην ανωτέρω ασυδοσία, προσθέσει κανείς και την ηχορρύπανση που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από τις βαριές οικοδομικές εργασίες, οι οποίες κανονικά έπρεπε να είχαν αποφευχθεί, αντιλαμβάνεστε τον βαθμό των αντιτουριστικών συνεπειών, των λαθών και παραλείψεων της δημοτικής σας αρχής.

Στα ανωτέρω προστίθενται τα πολύ θορυβώδη εκσκαπτικά μηχανήματα, τα οποία εργάζονται στις παρυφές των κόλπων του Ποντάμου και των Κανίων, εν μέσω κατακαλόκαιρου, λες και δεν υπήρχαν τόσοι άλλοι κατάλληλοι μήνες εκτός τουριστικής περιόδου, για να προγραμματίσετε τις εργασίες τους.

Επιπροσθέτως θλιβερή και εντελώς αντιτουριστική εικόνα παρουσιάζει η όμορφη συνοικία των Πλακερών, η οποία λόγω έλλειψης προνοητικότητας και αναπτυξιακού σχεδίου από τη δημοτική σας αρχή, έχει μετατραπεί σε νταμάρι ατάκτως ερριμμένων οικοδομικών υλικών και ανοργάνωτο parking φορτηγών, πούλμαν, αυτοκινήτων κ.λπ., επάνω στον κεντρικό οδικό άξονα, τον οποίο σημειωτέον διασχίζουν όλοι οι επισκέπτες της Χάλκης.

Όλα τα ανωτέρω λάθη και σοβαρές παραλείψεις, κύριε Δήμαρχε, αποτελούν, κατά τη γνώμη σας, μια συγκροτημένη τουριστική πολιτική για το νησί μας;

Είναι ολοφάνερο ότι ο Δήμος παρουσιάζει την περίοδο αυτή μία ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ, πλήρους αδυναμίας να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ.

Εμείς ως αντιπολίτευση, θα συνεχίσουμε να παρακινούμε τη δημοτική σας αρχή, να ξυπνήσει από τη νιρβάνα στην οποία βρίσκεται και να ασχοληθεί επιτέλους με τα φλέγοντα θέματα, τα οποία σας παραθέτουμε, ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ Η ΧΑΛΚΗ ΕΦΕΤΟΣ ΔΙΑΓΕΙ ΒΗΜΑΤΑ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΡΧΗ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ».

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»