Άρχισε η ανέγερση πρότυπου πτηνοτροφείου και χοιροστασίου στον Καλαμώνα Ρόδου

Άρχισε η ανέγερση πρότυπου πτηνοτροφείου και χοιροστασίου στον Καλαμώνα Ρόδου

Άρχισε η ανέγερση πρότυπου πτηνοτροφείου και χοιροστασίου στον Καλαμώνα Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 166 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 8 Αυγούστου 1961 Αριθ. Φύλλου 3095

ΕΠΕΚΤΑΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος δι’ εγγράφου της προς την κυβέρνησιν εζήτησεν την προώθησιν εις την Βουλήν προς επιψήφισιν του ετοιμασθέντος υπό της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής νομοσχεδίου, περί επεκτάσεως εις την Δωδεκάνησον του Επικουρικού Ταμείου Ηλεκτροτεχνιτών.

ΟΡΓΑΝΩΘΗ ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΔΙΑ ΤΑΣ ΕΟΡΤΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΦΕΔΡΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΟΥ
Χθες την πρωίαν επραγματοποιήθη εις την Ανωτέραν Διοίκησιν Χωροφυλακής Δωδεκανήσου σύσκεψις υπό την προεδρείαν του Ανωτέρω Διοικητικού κ. Τάγαρη, με θέμα την οργάνωσιν του εορτασμού «Ημέρας του Εφέδρου Πολεμιστού και της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων». Ο εν λόγω εορτασμός θα γίνη την 3ην Σεπτεμβρίου.

Της χθεσινής συσκέψεως μετέσχον τα προεδρεία της Ενώσεως Εφέδρων Αξιωματικών, των Εφέδρων Πολεμιστών και των Αναπήρων Πολέμου, καθώς και εκπρόσωποι του Συμβουλίου Εφέδρων του Νομού Δωδεκανήσου.

205 ΤΕΧΝΗΤΑΙ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΓΕΝΟΝΤΟ ΕΠΙ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ως ανεκοινώθη εκ της Διευθύνσεως Γεωργίας κατά τον παρελθόντα μήνα Ιούλιον, επραγματοποιήθησαν εις τον Γεωργοκτηνοτροφικόν σταθμόν Καλαμώνος 205 πρώται τεχνηταί επιτυχείς γονιμοποιήσεις έναντι 120 του αντιστοίχου μηνός του παρελθόντος έτους.
Δέον να σημειωθή ότι μέχρι σήμερον έχουν πραγματοποιηθή 850 τεχνηταί γονιμοποιήσεις έναντι 500 περίπου του αντιστοίχου χρονικού διαστήματος του 1960.

ΗΡΧΙΣΕΝ Η ΑΝΕΓΕΡΣΙΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟΥ
Πληροφορούμεθα ότι εις τον κτηνοτροφικόν σταθμόν αναπαραγωγής Καλαμώνος Ρόδου, ήρχισαν αι εργασίαι ανεγέρσεως προτύπων πτηνοτροφείου και χοιροστασίου. Τα εν λόγω έργα εκτελούνται βάσει του Κυβερνητικού προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων η δε δαπάνη διά το πτηνοτροφείον ανέρχεται εις 150.000 δρχ., διά δε το χοιροτροφείον εις 280.000 δρχ. Σκοπός τούτων είναι ως ανεκοινώθη, η εντός αυτών παραγωγή βελτιωμένων πτηνών και φυλών χοίρου και η διάθεσίς των εις τους ενδιαφερομένους κτηνοτρόφους.

BIBΛΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΦΙΝΑ ΠΕΡΙ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ
Ετέθη εις κυκλοφορίαν από χθες το βιβλίον του Δωδεκανησίου κ. Κυριάκου Φίνα, προϊσταμένου των οικονομικών υπηρεσιών του ΕΒΕΔ, υπό τον τίτλον «Τα οπωροκηπευτικά εις τα πλαίσια της Δωδεκανησιακής Οικονομίας».
Εις το εν λόγω βιβλίον αναλύονται τα θέματα, τα οποία συνθέτουν το όλον πρόβλημα των οπωροκηπευτικών, από της παραγωγής μέχρι και της διαθέσεως τούτων εις τα καταναλωτικά κέντρα του εσωτερικού και εξωτερικού.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ
Aνεχώρησαν προχθές το βράδυ αεροπορικώς εκ Ρόδου επιστρέφοντες εις Αθήνας οι Μητροπολίται Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ρόδου κ. Σπυρίδων και Καρπάθου κ. Απόστολος καθώς και ο Διευθυντής του Υπουργείου Προεδρίας-κ. Βαΐδης, μετά διήμερον παραμονήν ενταύθα, κατά την διάρκεια της οποίας ερρύθμισαν διαφόρους λεπτομερείας εν όψει της Διορθοδόξου Διασκέψεως του Σεπτεμβρίου.
Κατά σχετικάς πληροφορίας, ο πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Διορθοδόξου Διασκέψεως, θα έλθουν εκ νέου εις Ρόδον εντός του μηνός.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...