Η καπνοβιομηχανία Ρόδου επιδιώκει την διάθεση τσιγάρων στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η καπνοβιομηχανία Ρόδου επιδιώκει την διάθεση τσιγάρων στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η καπνοβιομηχανία Ρόδου επιδιώκει την διάθεση τσιγάρων στην υπόλοιπη Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 330 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3124

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟΥ ΜΕΘΑΥΡΙΟΝ

ΟΙ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΘΕΤΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 100
Την 6.30 απογευματινήν της μεθαύριον θα τελεσθούν εν Ρόδω τα εγκαίνια του Μονίμου Εκθετηρίου Δωδεκανησιακών Προϊόντων, παρουσία του Υπουργού Εμπορίου κ. Δερτιλή, ο οποίος θα εκπροσωπήση επισήμως την Κυβέρνησιν, καθώς και του Νομάρχου και των λοιπών τοπικών αρχών.
Εις το Μόνιμον Εκθετήριον, εγκατασταθέν εις αίθουσαν του δημοτικού μεγάρου, θα παρουσιασθούν όλα τα προϊόντα της Δωδεκανησιακής παραγωγής. Κατά σχετικήν δέ δήλωσιν αρμοδίου οι μετέχοντες εκθέται είναι περισσότεροι των 100. Μεταξύ άλλων, εκτίθενται ποικιλίαι σπόγγων μερίμνη Καλυμνίων εξαγωγέων, καθώς και είδη παραγόμενα υπό των Κονσερβοποιείων της νήσου Κω.
Εν τω μεταξύ, συμφώνως προς ανακοίνωσιν της Νομαρχίας, ο κ. Υπουργός Εμπορίου θα δεχθή την 11ην προμεσημβρινήν της Κυριακής εις το Νομαρχιακόν μέγαρον, διαφόρους Επιτροπάς και πολίτας, προς εξέτασιν ζητημάτων της αρμοδιότητός του.
Ο κ. Υπουργός θα αφιχθή την πρωΐαν της Κυριακής και θα καταλύση εις το ξενοδοχείον «Ιβίσκος», θα αναχωρήση δέ την Δευτέραν.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΜΦΘΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΝ
Συμφώνως προς στατιστικά στοιχεία της αρμοδίας υπηρεσίας η ανεργία εις Ρόδον παρουσίασεν σημαντικήν μείωσιν κατά τον παρελθόντα μήνα Αύγουστον. Εις δηλώσεις του αρμόδιος υπάλληλος είπεν ότι τούτο οφείλεται εις την υπό της ΚΑΪΡ πρόσληψιν πολλών εργατικών χειρών και εις την απασχόλησιν εργατών εις χώρας του εξωτερικού και κυρίως εις Δυτικήν Γερμανίαν. Δέον τέλος, να σημειωθή ότι μέχρι της στιγμής 400 και πλέον άτομα έχουν εγγραφή προς μετανάστευσιν εις Γερμανίαν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ως ανεκοινώθη εκ του Δήμου, εντός της προσεχούς εβδομάδος θ’ αναχωρήση εις Αθήνας ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης, διά την προώθησιν διαφόρων ζητημάτων της πόλεως.

Η ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΡΟΔΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΝ ΣΙΓΑΡΕΤΤΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ Π. ΕΛΛΑΔΑ
Αρμοδίως ανεκοινώθη ότι η Καπνοβιομηχανία Ρόδου επρομηθεύθη εξ Ανατολικής Γερμανίας νέον τελειοποιημένον κυτιοποιητικόν μηχάνημα, επ’ ανταλλαγή με ροδιακά καπνά.

Ωσαύτως αναμένεται να αφιχθή εις Ρόδον ειδικός μηχανικός, προκειμένου να συναρμολογήση και εγκαταστήση το παραληφθέν μηχάνημα. Τέλος πληροφορούμεθα ότι υπό της διοικήσεως της Καπνοβιομηχανίας καταβάλλονται προσπάθειαι διά την τοποθέτησιν ροδιακών σιγαρέττων εις τας αγοράς της λοιπής Ελλάδος.

ΗΡΧΙΣΕΝ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΩΣ ΕΙΣ 1.800 ΣΥΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Ως ανεκοινώθη εκ της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών από της χθές υπάλληλοι αυτής επεσκέφθησαν διαφόρους κοινότητας της βορείου πλευράς της νήσου μας και ήρχισαν την καταβολήν εις τους δικαιούχους συκοπαραγωγούς του υπολοίπου εκ του συνολικού ποσού των συγκεντρωθέντων σύκων εσοδείας 1960. Σήμερον θα πληρωθούν οι παραγωγοί της νοτίου πλευράς. Ως εγνώσθη περαιτέρω ούτοι θα λαμβάνουν 45 λεπτά κατά χιλιόγραμμον με τας υπ’ αυτών δέ ληφθείσας προκαταβολάς ούτοι έλαβον 2,80 δρχ. κατά κιλόν.
Σημειούται τέλος, ότι οι συκοπαραγωγοί της νήσου μας ανέρχονται εις 1.800

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, η αναζήτηση από την Αστυνομία αυτού που ύψωσε την κόκκινη σημαία...