«Βαριές» ποινές σε τρία άτομα από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

«Βαριές» ποινές σε τρία άτομα από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

«Βαριές» ποινές σε τρία άτομα από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 618 ΦΟΡΕΣ

«Βαριές» ποινές επιβλήθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε τρεις Τούρκους που κατηγορούνταν σε δύο υποθέσεις για διακίνηση μεταναστών από τα γειτονικά παράλια στα νησιά μας.

Πιο αναλυτικά, ένοχοι κρίθηκαν δύο Τούρκοι ηλικίας 54 και 58 ετών αντίστοιχα οι οποίοι καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 67 ετών (εκτιτέα τα 20 χρόνια) ενώ τους επιβλήθηκε και συνολική χρηματική ποινή 76.000 ευρώ στον καθένα.

Πρωτόδικα οι ίδιοι είχαν καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 67 ετών και φυλάκιση ενός μηνός και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 86.500 ευρώ έκαστος με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Οι δύο Τούρκοι είχαν συλληφθεί τα ξημερώματα της 10ης Αυγούστου 2018 να μεταφέρουν με ταχύπλοο σκάφος στην Κω 29 αλλοδαπούς και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη των λιμενικών.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά το εν λόγω ταχύπλοο, ο χειριστής του οποίου δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις των λιμενικών, αλλά ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε ανεπιτυχώς να εμβολίσει το πλωτό περιπολικό.

Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών από τους λιμενικούς σε ασφαλές τμήμα του ταχύπλοου σκάφους, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των δύο διακινητών, ηλικίας 54 και 58 ετών, για παράνομη είσοδο, παράνομη διακίνηση προσώπων, αντίσταση και απείθεια.

Όλοι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ από το Λιμεναρχείο Κω, που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Στεφανία Καρακατσάνη και Γιάννης Χριστοφορίδης.

Μετέφερε 72 άτομα

Συνολική ποινή κάθειρξης 155 ετών από τα οποία θα εκτίσουν τα είκοσι (βάσει νομοθεσίας) και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 174.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 47χρονο Τούρκο για τη μεταφορά, πριν από τρία χρόνια, στην Κω 72 αλλοδαπών.

Πρωτόδικα στον 47χρονο είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 155 ετών και ενός μηνός και συνολική χρηματική ποινή 174.500 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Και στην περίπτωση αυτή, όπως και παραπάνω, ο 47χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη των Λιμενικών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ρίξουν ακόμη και προειδοποιητικές βολές!
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Αυγούστου 2018 τα ξημερώματα ανοικτά της Κω και οι λιμενικοί κατάφεραν τελικά να ακινητοποιήσουν το σκάφος στο οποίο επέβαινε ο διακινητής και οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί.

Πιο συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» της Κω, ένα ύποπτο σκάφος να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας προς τις ακτές της Κω, στο οποίο επέβαινε σημαντικός αριθμός αλλοδαπών.

Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους αρχικά δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και διατήρησε ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε συνεχής καταδίωξη, ενώ ερρίφθησαν δύο προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη του 47χρονου αλλοδαπού χειριστή - διακινητή, για παράνομη είσοδο, παράνομη διακίνηση προσώπων, αντίσταση και απείθεια.

Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω, ενώ από το Λιμεναρχείο Κω που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς τους.
Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Μάνος Τεχνίτης.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες