Αναζητούνται λύσεις για τη χρηματοδότηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αναζητούνται λύσεις  για τη χρηματοδότηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αναζητούνται λύσεις για τη χρηματοδότηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 513 ΦΟΡΕΣ

Να ξεπεραστεί ο σκόπελος σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και την πληρωμή του προσωπικού της από την περιφέρεια, ζήτησαν χθες από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τα μέλη της νέας διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων της.

Ειδικότερα, σε συνάντηση που είχαν στην περιφέρεια και στην οποία παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νεκτάριος Φλοσκάκης, η νέα διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο Σάββα Πιλατέρη επισήμανε την αναγκαιότητα να επεκταθεί η απασχόληση των εργαζομένων για επιπλέον τέσσερις μήνες, καθώς η τετράμηνη σύμβαση με τον δήμο Ρόδου λήγει εντός των ημερών.

Όπως τόνισαν, είναι αδύνατον να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους με τόσο μικρό εισόδημα, αλλά δήλωσαν ότι κατανοούν και το πρόβλημα που υπάρχει, καθώς βάσει νόμου η πολιτική προστασία της περιφέρειας δεν μπορεί να συνάψει σύμβαση με την εταιρεία.
«Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε με σύμβαση στην πολιτική προστασία του δήμου Ρόδου για 4 μήνες. Η σύμβασή μας λήγει στις 17 Οκτωβρίου. Ήρθαμε να πούμε στον περιφερειάρχη ότι μετά από αυτό δεν έχουμε εργασία και θα πρέπει να γίνει κάτι ώστε να ανοίξει ξανά η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, να ξαναπάρουμε πίσω τις δουλειές μας και τις θέσεις εργασίας που είχαμε.

Έχουν αλλάξει οι νόμοι. Ο περιφερειάρχης πάντα μας βοηθούσε και μας βοηθά. Τότε υπέγραφε ο ίδιος και μας έκανε εκείνα τα τρία πεντάμηνα το 2016 το 2017 και το 2018, δηλαδή την προγραμματική σύμβαση. Αυτό πλέον δεν μπορεί να γίνει.

Ο περιφερειάρχης δεν μπορεί πλέον να βάλει υπογραφή. Προσπαθεί να βρει τον τρόπο και τη λύση μέσω του υπουργού για το πώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί ξανά η εταιρεία. Η εταιρεία υφίσταται αλλά δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί» δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Όπως είπε, αναζητούν τρόπο ώστε νόμιμα να λειτουργήσει η εταιρεία και να μπορούν να εργάζονται τέσσερις μήνες στο πλαίσιο σύμβασης με την περιφέρεια και τέσσερις μήνες στο πλαίσιο άλλης σύμβασης με τον δήμο. Μάλιστα η σύμβαση με τον δήμο είναι εφικτό να υπογραφεί καθώς υπάρχει η πολιτική προστασία που της επιτρέπεται να προχωρά σε τετράμηνες συμβάσεις.

«Κάτι αντίστοιχο δεν μπορεί να γίνει στην περιφέρεια. Όμως η τετράμηνη σύμβαση του δήμου δεν μας αρκεί γιατί είναι μικρής διάρκειας και δεν μπορούν οι οικογένειές μας να ζήσουν με τέσσερις μήνες δουλειά, είναι αδύνατον.

Ο κ. περιφερειάρχης μας είπε ότι θα κάνει τα πάντα, ότι θα βρεθεί με τον υπουργό ώστε να βρεθεί λύση για να έχουμε άλλους τέσσερις μήνες με την περιφέρεια. Γιατί άλλο τέσσερις και άλλο οχτώ μήνες συν την τρίμηνη ανεργία που παίρνουμε. Υποσχέθηκε ότι το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο θα πρέπει να έχει λήξε αυτό το θέμα και να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν με τα δύο τετράμηνα» εξήγησε ο κ. Πιλατέρης προσθέτοντας τα εξής:

«Έστω και με αυτό τον τρόπο λειτουργεί η παλιά ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ανοίξει λόγω κωλύματος του νόμου. Εμάς αυτό μας καλύπτει, δηλαδή τέσσερις μήνες στην περιφέρεια και τέσσερις μήνες στον δήμο. Αρκεί να γίνει πράξη. Πιστεύω ότι ο περιφερειάρχης θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να βρει τη λύση».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Νεκτάριος Φλοσκάκης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι έγινε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το μέλλον της εταιρείας και το μέλλον των εργαζομένων που είναι αυτό το οποίο ενδιαφέρει περισσότερο.

«Όλοι εργαζόμαστε ώστε να βρούμε τους τρόπους για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπάρχουν λόγω του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει. Κάποια στιγμή επισημάνθηκε ότι πρέπει να αλλάξει το καταστατικό της εταιρείας. Το καταστατικό δεν χρειάζεται να αλλάξει, δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Το καταστατικό της παρέχει πολλούς τρόπους για να εργαστούν τα παιδιά. Το πρόβλημα είναι αλλού. Έχει να κάνει με συγκεκριμένο νόμο που μας ζητά πράγματα τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν» είπε και εξηγώντας τι ακριβώς συμβαίνει υπογράμμισε τα εξής:

«Μας ζητούν πιστοποίηση από την πυροσβεστική ακαδημία, η οποία όμως δεν μπορεί να την δώσει. Αυτό για να γίνει πρέπει να κάνει η εταιρεία εγγραφή στην πολιτική προστασία, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς για να κάνει εγγραφή δεν θα πρέπει να έχει έμμισθο προσωπικό. Η πολιτική προστασία κάνει εγγραφή μόνο σε εθελοντικές ομάδες. Έχουν μπει δηλαδή τέτοιες προϋποθέσεις και η εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Εμείς ως δήμος κάναμε πέρυσι μία τρίμηνη σύμβαση με τα παιδιά και φέτος μία τετράμηνη. Τώρα προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε με την περιφέρεια να κάνουμε μία νέα σύμβαση αλλά σκοντάφτουμε σε άλλα εμπόδια. Με τον δήμο δεν έχουμε πρόβλημα».

Μάλιστα αναφερόμενος στον ρόλο και τη δράση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ τόνισε ότι η συμβολή της εταιρείας και των εργαζομένων ήταν συνεχής όπου χρειάστηκε. «Δεν κάνουν το ωράριό τους και μετά σχολούν. Είναι σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο. Όταν τους χρειαστήκαμε ήταν εκεί.

Επιβάλλεται να συνεχιστεί η παρουσία τους. οτιδήποτε συμβεί στο νησί είτε λέγεται διάσωση ή πυρκαγιά ή πλημμύρα και καθαρισμοί είναι πάντα εκεί» δήλωσε επίσης ο κ. Φλοσκάκης ο οποίος με την ευκαιρία έκανε γνωστό ότι το προσωπικό της εταιρείας σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου καθάρισε φέτος όλα τα σχολεία, ενώ χθες βρέθηκε στα κοιμητήρια στον Άγιο Δημήτριο και στον Ταξιάρχη για να τα καθαρίσει.

«Έχουν κάνει απίστευτες εργασίες και είναι τεράστια η βοήθειά τους. Αν δεν λειτουργήσει η εταιρεία το κενό θα είναι πολύ μεγάλο. Το προσωπικό του δήμου στις περισσότερες ενότητες είναι πολύ λίγο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις εργασίες και η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ πάντα δίνει λύσεις» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Το νέο Δ.Σ. της εταιρείας
Το νέο Δ.Σ. της εταιρείας
Ο αντιδήμαρχος Νεκτάριος Φλοσκάκης
Ο αντιδήμαρχος Νεκτάριος Φλοσκάκης

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας