Διαμαρτυρία εστιατόρων της Ρόδου με κλείσιμο των καταστημάτων τους

Διαμαρτυρία εστιατόρων της Ρόδου με κλείσιμο των καταστημάτων τους

Διαμαρτυρία εστιατόρων της Ρόδου με κλείσιμο των καταστημάτων τους

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1761 ΦΟΡΕΣ

Κινητοποιείται ο κλάδος στις 16 Νοεμβρίου και διεκδικεί

Την ερχόμενη Τρίτη 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά στη Ρόδο η κινητοποίηση των εστιατόρων, με σκοπό να γίνουν γνωστά τα προβλήματα του κλάδου και να ζητηθεί η στήριξη της πολιτείας ώστε να παραμείνουν ανοιχτά και να μην μπουν λουκέτα λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η πανελλήνια ομοσπονδία του κλάδου της εστίασης η ΠΟΕΣΕ, δεδομένων των δυσμενών συνθηκών που καθημερινά μαστίζουν τον κλάδο, κάλεσε όλες τις Α’ βάθμιες οργανώσεις σε κινητοποίηση με 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Στη Ρόδο, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Κλούβας, η πλειονότητατων εστιατορίων είναι κλειστή, καθώς πρόκειται για μία εποχική δραστηριότητα, αν και κάποιοι συνάδελφοί του που λειτουργούν όλο τον χρόνο αποφάσισαν, όπως είπαν, να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία κλείνοντας τα καταστήματά τους.

Σε τοπικό επίπεδο το σωματείο αποφάσισε να προχωρήσει σε μία συμβολική διαμαρτυρία όπως έκανε και πέρυσι τον Μάιο, τοποθετώντας και πάλι άδειες καρέκλες στην πλατεία έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρόδου.

Αυτή τη φορά θα τοποθετηθεί και έναν πάγκος με μαύρες σημαίες όπου οι επαγγελματίες της εστίασης θα προσέρχονται για να υπογράψουν κείμενο διαμαρτυρίας με αιτήματα στήριξης προς την κυβέρνηση. Μάλιστα θα μπορούν να υπογράφουν και όλοι οι συναφείς κλάδοι. Η διαμαρτυρία θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

«Εμείς είμαστε ένα τουριστικό μέρος που το 90% των εστιατορίων είναι ήδη κλειστό. Να κλείσουμε τα κλειστά μαγαζιά; Εμείς θα κάνουμε μία διαμαρτυρία, όπως κάναμε και πριν από λίγο καιρό με καρέκλες έξω από τον Ευαγγελισμό τοποθετώντας και πάγκο με μαύρες σημαίες.

Θα καλέσουμε όλη την εστίαση, που αντιμετωπίζει πρόβλημα, όπως μπαρ, καφετέριες, νυχτερινά κέντρα για να βάλουν υπογραφές στήριξης. Μάλιστα μας υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κ. Καββαθάς ότι όσες υπογραφές στήριξης του αγώνα συγκεντρωθούν θα πάνε κατευθείαν στον πρωθυπουργό» δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Κλούβας που τόνισε ότι ο κλάδος δεν είναι αντίθετος στον εμβολιασμό.

«Αυτό που ζητάμε είναι να μας δοθούν κάποια αντισταθμιστικά οφέλη, ώστε να καταφέρουμε να μείνουμε όρθιοι μετά και τα νέα μέτρα που πλήττουν τον κλάδο. Γιατί το εστιατόριο δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες επιχειρήσεις στις οποίες μπορεί να υπάρχει μόνο ο ιδιοκτήτης και ίσως και κάποιος υπάλληλος.

Είτε έχει είτε δεν έχει πελάτες «τρέχει» το μεροκάματο των υπαλλήλων και υπάρχουν μεγάλα λειτουργικά έξοδα. Κάνουν λάθος να μας συγκρίνουν με τα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια είναι μία ιδιόμορφη δραστηριότητα.

Για να συντηρηθούν χρειάζεται αγώνας. Γι’ αυτό αντιδρούμε» κατέληξε.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας, όπως:

• Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών

• Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου

• Επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας

• Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών

• Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

• Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων και

• Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

  Από την τελευταία κινητοποίηση εστιατόρων στη Ρόδο
Από την τελευταία κινητοποίηση εστιατόρων στη Ρόδο

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου