Στο Δημοτικό Θέατρο η θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου

Στο Δημοτικό Θέατρο η θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου

Στο Δημοτικό Θέατρο η θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 473 ΦΟΡΕΣ

Θα δοθούν τρεις παραστάσεις του έργου «Φως στην ψυχή»

Επανέρχεται η θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης» με μία μοναδική παράσταση που θα παιχτεί σήμερα, αύριο και μεθαύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Η θεατρική δράση της ομάδας ξαναρχίζει με το θεατρικό έργο «Φως στην ψυχή» και αυτή η θεατρική παραγωγή, αποτελεί την πρώτη δουλειά της ομάδας για τη νέα δεκαετία της πορείας της που ξεκινάει, την τέταρτη.
Το θεατρικό έργο «Φως στην ψυχή», αποτελεί τη θεατρική μεταφορά τριών διηγημάτων του γνωστού συγγραφέα Στέλιου Βισκαδουράκη.

Είναι ένα αφιέρωμα στους πονεμένους ανθρώπους που έπασχαν από την αρρώστια της εποχής, τότε, τη λέπρα και έζησαν εξορισμένοι στο νησί της Σπιναλόγκα.

Ειδικότερα, το θεατρικό έργο «Φως στην Ψυχή» ξεκινά από το Ηράκλειο προσεγγίζοντας την προσφυγιά, μετά τον ξεριζωμό του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία. Στη συνέχεια, ο θεατής μεταφέρεται στη Σπιναλόγκα για να βιώσει, μαζί με τους ήρωες του έργου, πολύ συγκινητικές και ανθρώπινες καταστάσεις. Γεμάτες συναίσθημα, αγάπη, ευγένεια, ανωτερότητα της ψυχής και προπάντων την ελπίδα που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να πορευτεί στη ζωή του.

Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο συγγραφέας του έργου κ. Στέλιος Βισκαδουράκης είπε τα εξής:

«Είναι κάτι υπέροχο για εμένα, να βλέπω τους ήρωές μου να «ζωντανεύουν» στο πανί! Τώρα τυγχάνει με τη Ρόδο να έχω ιδιαίτερους δεσμούς, διότι εκεί έκανα στρατιώτης. Είχα πάρει μετάθεση από την Αυλώνα, ήμουν τεθωρακισμένα. Και αυτό που με στήριξε ήταν το κλίμα της Ρόδου και το περιβάλλον της! Δηλαδή έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία και το θεωρώ τύχη που «ανεβαίνει» μία παράσταση με τα κείμενά μου στη Ρόδο.

Τώρα τα κείμενα αυτά γενικότερα, είναι πραγματικά κείμενα από ψυχής! Δεν έγινε κάτι επίτηδες, έχουν στοιχεία μέσα αληθινά, δηλαδή με τη Σπιναλόγκα έχω ιδιαίτερους δεσμούς, διότι η σύζυγός μου ήταν ξεναγός και πήγαινα συχνά.

Ήταν μία ιδιαίτερη, δηλαδή να σκέφτομαι ανθρώπους με τέτοια ένταση, το τι πέρασαν εκεί, με επηρέασε πάρα πολύ. Έτσι βγήκαν αυτά τα πράγματα σε διασταύρωση με κάποιες ιστορίες που είχα ακούσει. Όχι ότι έγραψα τις ιστορίες αυτές, οι ιστορίες είναι δικές μου καθαρά αλλά «έβαλα» την ψυχή μου ακριβώς μέσα από την κατάσταση που πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι…

Κάποια στιγμή, εντελώς απρόσμενα η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου με τίμησε με αυτό και έγινε κάτι υπέροχο αυτό μόνο έχω να πω».

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, στις 12-13-14 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την πανδημία.

 Από τις πρόβες της παράστασης
Από τις πρόβες της παράστασης
Ο συγγραφέας του έργου Στέλιος Βισκαδουράκης
Ο συγγραφέας του έργου Στέλιος Βισκαδουράκης

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας