Το στρατηγικό σχέδιο του δήμου στις νέες τεχνολογίες

Το στρατηγικό σχέδιο του δήμου στις νέες τεχνολογίες

Το στρατηγικό σχέδιο του δήμου στις νέες τεχνολογίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 254 ΦΟΡΕΣ

Δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Καμπούρη

Το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου για τα έργα νέων τεχνολογιών που προτάσσει για να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, παρουσίασε, τις προηγούμενες ημέρες, ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Καμπούρης, στην Επιτροπή της Ανώνυμης Εταιρείας «Κοινωνία της Πληροφορίας», του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην Αθήνα

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του χθες, ο κ. Καμπούρης, ενημέρωσε ότι, την περασμένη Παρασκευή, ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα, όπως και ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Τηλέμαχος Καμπούρης για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Έκανε γνωστό, λοιπόν, ότι πήγε σ’ αυτή την Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία θα μοιράσει 2,1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τις νέες τεχνολογίες. Και δήλωσε:
«Όλη η Ευρώπη και η Ελλάδα δίνουν τεράστια βάση στις νέες τεχνολογίες και δεν είναι τυχαίο ότι ο Υπουργός, ο κ. Πιερακάκης είναι Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, γιατί πλέον η ψηφιακή διακυβέρνηση αγγίζει όλους τους τομείς, και του Κράτους και των περιφερειών και των Δήμων».

Ο Αντιδήμαρχος, λοιπόν, συναντήθηκε με μία πενταμελή επιτροπή, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αστενίδη και άλλους τέσσερις,, στους οποίους κατέθεσε το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου. Σημειώνεται ότι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον σκοπό αυτό, δεν έχουν να κάνουν με εξοπλισμούς, αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών κτλ. Περισσότερο έχει να κάνει με το data base, δηλαδή τη βάση δεδομένων και πρέπει να δικαιολογήσουν ότι αυτό που γίνεται καταλήγει σε μία βάση δεδομένων για το καλό του πολίτη, ώστε να εγκριθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, το πρώτο έργο που θα καταθέσουν με τεχνικά δελτία και με τον σύμβουλό τους, αφού βγει η πρόσκληση για το στρατηγικό πλάνο μέσα στο Νοέμβριο είναι για την τοποθέτηση «έξυπνων» καμερών στα εναπομείναντα δάση του νησιού. Αυτό σημαίνει ότι, η κάμερα αυτή με τους δύο φακούς, έχει και οπτική επαφή αλλά με τη διπλανή κάμερα, αντιλαμβάνεται το διοξείδιο του άνθρακα ώστε να αποφεύγονται ψευδείς συναγερμοί.

Αυτές οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε όλα, τα δάση όπως είπε, δηλαδή στον Άγιο Σουλά, τις Πεταλούδες, τον Προφήτη Ηλία, ακόμα και στη Νότια Ρόδο σε ένα δάσος που έχει μείνει.

Εκτός από τις κάμερες θα δώσουν βάση και σε κάτι που έχει να κάνει με την προστασία του πολίτη και δεν είναι άλλο από τις έξυπνες διαβάσεις. Όπως εξήγησε, το νησί μας, όπως όλοι γνωρίζουμε, ήταν πρώτο σε επισκεψιμότητα αυτή τη σεζόν και είναι αδιανόητο η ασφάλεια, ειδικά στο κέντρο, από το Νεώριο έως και το πρώην Στρατολογικό Γραφείο, να είναι στο έλεος του Θεού.

Στην Επιτροπή άρεσε η ιδέα και, έτσι, μέχρι 2τις 0 Δεκεμβρίου θα φτιάξουν πέντε έξυπνες διαβάσεις στο Μανδράκι στα δύο περίπτερα, μπροστά από το Ακταίον όπου έχει και ένα ατύχημα, στον Δήμο, την Περιφέρεια, την πλατεία Κύπρου, πλατεία Ακαδημίας. Στη συνέχεια, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, η παρέμβαση αυτή, θα γίνει σε όλο τον παραλιακό δρόμο του Μανδρακίου και στο κέντρο της πόλης.

Περιμένουν, λοιπόν, την πρόσκληση ενώ και την ερχόμενη Δευτέρα ο ίδιος θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα όπου θα τους κάνουν ακόμα μία παρουσίαση για τις κάμερες ώστε να είναι έτοιμοι με τεχνικά δελτία και ό,τι απαιτείται για να μπορέσουν να καταθέσουν μέσα στους πρώτους πέντε μήνες την πρότασή τους και θα το κάνουν καθώς έχει μεγάλη σημασία να γλυτώσουν χρόνο, όπως είπε.

Μάλιστα, στην Αθήνα βρέθηκε και με τον Δήμαρχο, που ήταν σε άλλο ραντεβού, τον ενημέρωσε και, όπως μετέφερε, ήταν πολύ ικανοποιημένος και έκανε τις επαφές με τους Υπουργούς για να βοηθήσει και από τη δική του πλευρά.

«Δώστε έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Είναι το αύριο του τόπου μας», είπε ο Αντιδήμαρχος και αναφέρθηκε στα αιτήματα πολιτών που “τρέχουν” αυτή την περίοδο, τα οποία φθάνουν τα 1468 αλλά μόνο μία μικρή μερίδα του πληθυσμού ασχολείται με αυτό. Στόχος τους, παρ’ όλο που είναι αποδεκατισμένοι από πλευράς προσωπικού, είναι οι πολίτες να εμπεδώσουν ότι πλέον όλες οι Διευθύνσεις του Δήμου αγγίζουν πάνω στις νέες τεχνολογίες. Όπως είπε, χαρακτηριστικά ο κ. Καμπούρης, η Διεύθυνση Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής έχει να κάνει με το σύστημα αποθηκών, με την οικονομική εφαρμογή, το Τροχαίο Υλικό, βέβαια τα αιτήματα πολιτών κτλ.

Όσο για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, είτε επειδή δεν είναι εξοικειωμένοι, είτε επειδή είναι μεγαλύτερης ηλικίας κτλ. μπορούν πάντα να εξυπηρετείται δια ζώσης αφού στα χωριά υπάρχουν οι δημοτικοί ανταποκριτές που παραδίδουν τα πιστοποιητικά κατ’ οίκον, κάτι που ισχύει από τον Δεκέμβριο του 2019, ειδικά για τους συμπολίτες μας στα απομακρυσμένα χωριά.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου