Ξεκίνησαν και επισήμως οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Ρόδου

Ξεκίνησαν και επισήμως οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2005 ΦΟΡΕΣ

Οι Ροδίτες τίμησαν το «χριστουγεννιάτικο χωριό» την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, οπότε και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου από τον Δήμο Ρόδου.

Ως γνωστόν, φέτος, το «χριστουγεννιάτικο χωριό» στήθηκε για πρώτη φορά στο πάρκινγκ του Δημαρχείου, όπου επίσης στήθηκε Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το παγοδρόμιο, το καρουσέλ και φυσικά τα καραμελόσπιτα.

Παρ’ όλο που ο χώρος είναι πιο μικρός βέβαια από την πλατεία Δημαρχείου, ωστόσο ο στολισμός των κτηρίων που τον περιβάλλουν και η διαρρύθμιση που έγινε, επέτρεψαν να στηθούν αρκετά κιόσκια και μία μικρή σκηνή όπου χθες έπαιξε η φιλαρμονική του Δήμου, κηρύσσοντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Ο κόσμος που επισκέφθηκε το «χριστουγεννιάτικο χωριό», παρά το τσουχτερό κρύο που έκανε την Παρασκευή το βράδυ, ήταν αρκετός και οι περισσότεροι είχαν φέρει βέβαια τα παιδιά τους ενώ αρκετός ήταν και ο νεαρόκοσμος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων ενώ την κήρυξη έκανε, με έναν μικρό χαιρετισμό και τη ρίψη πυροτεχνημάτων, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.

Ο ίδιος, μιλώντας στη «Ροδιακή», δήλωσε: «Σήμερα (σ.σ. χθες), 17 του μήνα, ξεκινήσαμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για το «χριστουγεννιάτικο χωριό» για τα φετινά Χριστούγεννα, παρουσία του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και της Δημοτικής Αρχής και διάφορων φορέων. Κάναμε την έναρξη με τη φιλαρμονική και είναι μεγάλη χαρά που βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο εδώ, μικρούς και μεγάλους, και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε καλό καιρό ώστε να προσεγγίσουμε αρκετό κόσμο σ’ αυτές τις είκοσι-εικοσιπέντε ημέρες, γιατί οι εκδηλώσεις που υπάρχουν είναι πάρα πολύ ωραίες και για μικρούς και για μεγάλους.

Ο χώρος είναι ένα καινούργιο εγχείρημα το οποίο πραγματοποιήσαμε, βλέπω τον κόσμο αρκετά ικανοποιημένο, οι γονείς λένε τα καλύτερα γιατί δίνουμε μία ελευθερία στα παιδιά να μπορούν να κινούνται και αυτό μας δίνει μία πολύ μεγάλη χαρά. Ελπίζουμε να περάσουν όμορφα, ευχόμαστε υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο και να ‘χουμε μία καλή χρονιά την επόμενη χρονιά, με λιγότερα προβλήματα και να ξεπεράσουμε όλο αυτό το πρόβλημα της πανδημίας».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»