Στην ανακρίτρια θα κληθεί να καταθέσει ο 78χρονος παππούς αμέσως μετά τις γιορτές

Στην ανακρίτρια θα κληθεί να καταθέσει ο 78χρονος παππούς αμέσως μετά τις γιορτές

Στην ανακρίτρια θα κληθεί να καταθέσει ο 78χρονος παππούς αμέσως μετά τις γιορτές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 919 ΦΟΡΕΣ

«Περιμένουμε να προσωποποιηθούν οι διώξεις» δήλωσε ο δικηγόρος του Στ. Αλεξανδρής

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι για την υπόθεση των καταγγελιών που έγιναν σε βάρος της 8χρονης από τη Ρόδο, καλείται και 78χρονος παππούς της 8χρονης από τη Ρόδο, καθώς η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ρόδου, διαβίβασε την κακουργηματική δίωξη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» ο συνήγορος υπεράσπισης του 78χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια και βιασμό σε βάρος της 8χρονης εγγονής του, κος Στέλιος Αλεξανδρής, τόσο ο ίδιος όσο και ο πελάτης του, περιμένουν να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες από την ανακρίτρια Ρόδου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το θέμα, έφερε στη δημοσιότητα «Η Ροδιακή» στις 13 Οκτωβρίου 2021, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι μόλις 8 ετών είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου, κακοποιημένο με ενδείξεις για κακοποίηση και βιασμό.

Οι έρευνες των διωκτικών αρχών που ακολούθησαν, κατέληξαν σε ένα πολύπλοκο αποτέλεσμα, όπου η μητέρα κατηγορούσε συγγενικό της πρόσωπο για την κακοποίηση του παιδιού και εκβιασμό, καθώς επίσης και τον παππού του παιδιού.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε έμπειρους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, ενώ ενεπλάκησαν επίσης ο ιατροδικαστής Ρόδου που το εξέτασε εκ νέου, παιδίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι.
Το 8χρονο κοριτσάκι, εξαιτίας νοητικής υστέρησης που παρουσίαζε, δεν μπόρεσε αμέσως να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις που ισχυροποιούσαν τις καταγγελίες που έγιναν.

Όμως, όταν το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2021 σε προνοιακή δομή στην Κρήτη (η εισαγγελέας Ρόδου αφαίρεσε την επιμέλεια από τους γονείς) και ένιωσε ότι ήταν σε ασφαλές περιβάλλον, φαίνεται να μίλησε στους ειδικούς για τα όσα βίωσε το τελευταίο χρονικό διάστημα ενός του συγγενικού του περιβάλλοντος.

Όλα τα στοιχεία, αξιολογήθηκαν εκ νέου από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ρόδου, η οποία και παρέπεμψε την υπόθεση στην ανακρίτρια, η οποία θα καλέσει τους εμπλεκομένους μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου ν απολογηθούν.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών