Την ίδρυση της "Αποστολής", ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Την ίδρυση της "Αποστολής", ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Την ίδρυση της "Αποστολής", ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 269 ΦΟΡΕΣ

Την ίδρυση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία "Αποστολή", παρουσίασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε ειδική εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή.

Την ίδρυση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία "Αποστολή", παρουσίασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε ειδική εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Εκκλησίας και υποσχέθηκε την αρωγή της Πολιτείας στο έργο της, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων, όπως είπε. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην παγκόσμια κρίση που υπάρχει σήμερα, τη φτώχεια, την ανεργία και τα κοινωνικά προβλήματα "όλα αυτά που μας θέτουν ενώπιον των ευθυνών μας".

Πρέπει να συνεργαστούν η Εκκλησία και η Πολιτεία, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, ενώ συμφώνησε με τον αρχιεπίσκοπο ότι η κρίση που περνάμε είναι και πνευματική. Η χώρα μας, είπε, περνάει δύσκολες στιγμές και δίνουμε έναν αγώνα σε δύσκολο επίπεδο, διεθνές και εσωτερικό, έχουμε την κατανόηση του λαού να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα, με αλλαγές και διαφάνεια.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σχέδιο "Καλλικράτης", λέγοντας ότι με την εφαρμογή του, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες και σε αυτόν τον τομέα θα μπορέσει να συνεργαστεί με την Εκκλησία και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην ομιλία του, τόνισε ότι "η αναγνώριση των λαθών μας, η υπέρβαση του προσωπικού μας θελήματος, η πραγματική διαφάνεια, η επιδίωξη της ομόνοιας και της ενότητας, είναι μερικά από τα αντισώματα που θα χρειαστούν στην αντιμετώπιση μιας ασθένειας που κατατρώει σχεδόν όλες τις θεσμικές δομές".

Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και κυρίως, την αγωνία, την ανασφάλεια, τα οικονομικά αδιέξοδα, την αύξηση της ανεργίας και της εγκληματικότητας. Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης, όπως είπε, ήταν να γίνει αναφορά στο έργο της Εκκλησίας για τον πάσχοντα άνθρωπο.

Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξει κοινωνικός προγραμματισμός μιας πενταετίας από σήμερα για την ανάπτυξη φιλανθρωπικών έργων που θα αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και τα προβλήματα των ανθρώπων. ʼλλωστε, αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στις 19 Ιουλίου για να συζητήσουν θέματα της γενικότερης κρίσης.

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη νέα μη κερδοσκοπική εταιρία "Αποστολή", λέγοντας ότι από σήμερα θα είναι το εργαλείο και ο ταπεινός συντελεστής ανακούφισης των ανθρώπων. Ανακοίνωσε δε ότι προγραμματίζονται σειρά έργων όπως πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο στην Πάρνηθα, μονάδα επανένταξης εξαρτημένων ατόμων, φροντίδας και αγωγής αυτιστικών παιδιών, μονάδα φροντίδας κατάκοιτων, στέγης ηλικιωμένων, κλπ.

Επίσης, τόνισε ότι διπλασιάζονται οι μερίδες φαγητού ημερησίως από 5.000 σε 10.000.

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου