Ο ΓΣ Δωδεκάνησος έμεινε... μόνος, αλλά έδωσε μαθήματα ερασιτεχνικού αθλητισμού

Ο ΓΣ Δωδεκάνησος έμεινε... μόνος, αλλά έδωσε μαθήματα ερασιτεχνικού αθλητισμού

Ο ΓΣ Δωδεκάνησος έμεινε... μόνος, αλλά έδωσε μαθήματα ερασιτεχνικού αθλητισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

Πριν από κάποιες μέρες είχαμε από τούτη ‘δω τη στήλη αναφερθεί στη σωστή (κατά τη δική μας κρίση) κίνηση του ΓΣ Δωδεκάνησος να μην ταξιδέψει για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, θέλοντας να προστατεύσει την υγεία των παικτών και γενικώς της αποστολής του.

Ήταν μια απόφαση που σίγουρα τάραξε τα… λιμνάζοντα ύδατα της τοπικής μας αθλητικής κοινωνίας κι αυτής του μπάσκετ με αμαξίδιο. Μιλάμε για ένα ντέρμπι κορυφής της Α1 κι όχι έναν αγώνα χαμένο από τη… Ρόδο λόγω τεράστιας διαφοράς δυναμικότητας.

Ουσιαστικά ο ΓΣ Δωδεκάνησος δεν προσμέτρησε τις αγωνιστικές απώλειες από τη μη μετάβασή του στην Αθήνα, γιατί πάνω απ’ όλα κάνει αθλητισμό. Ερασιτεχνικό αθλητισμό, με όλη τη σημασία της λέξεως κι ενός όρου φθαρμένου εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

Από τούτην ‘δω τη στήλη επίσης είχαμε κάνει λόγο για τη στάση του Παναθηναϊκού και το πώς με διάφορους τρόπους θα μπορούσε να χαιρετήσει την απόφαση αυτήν της ροδίτικης ομάδας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και είναι αληθινά λυπηρό. Εντάξει, δεν είπαμε να μην «κατέβουν» οι «πράσινοι» με κίνδυνο και δικής τους τιμωρίας από την ΟΣΕΚΑ, όμως δεν υπήρξε μια …ανεπίσημη κίνηση επικρότησης της διαφορετικής αυτής αθλητικής νοοτροπίας.

Ο ΓΣ Δωδεκάνησος συστήθηκε μεγαλειωδώς στο αθλητικό κοινό της Ελλάδος, όμως απ’ ό,τι φαίνεται είναι μόνος, πολύ μόνος. Ακόμα κι έτσι παραμένει διαφορετικός κι ερασιτεχνικά κορυφαίος, γι’ αυτό αύριο στο Βενετόκλειο με τον Άρη δεν θα ‘χει την παραμικρή σημασία το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της 5ης αγωνιστικής.

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται κι αν ο σύλλογός μας χάσει το πρωτάθλημα θα το… χαρούμε, γιατί θα ξέρουμε περισσότερο από τον καθένα ότι φέτος άλλαξε ο ρους της ιστορίας του αθλήματος.

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν αν μια ομάδα ποδοσφαίρου, εθνικής, επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής κατηγορίας λειτουργούσε σαν τον ΓΣ Δωδεκάνησος; Θα έπαιζε στα Μέσα κάτι μέρες.

Ως επιμύθιο αναφέρω ότι ο ΓΣ Δωδεκάνησος δίδαξε ήθος, έστω και στην κλειστή «κάμαρη» του μπάσκετ με αμαξίδιο.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”