Μ. Κόκκινος: Είμαι έτοιμος και θέλω να προσφέρω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μ. Κόκκινος: Είμαι έτοιμος και θέλω να προσφέρω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μ. Κόκκινος: Είμαι έτοιμος και θέλω να προσφέρω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 754 ΦΟΡΕΣ

«Αν θεωρηθεί πως θα μπορούσα να προσφέρω θα είμαι παρών. Σωτήρες δεν υπάρχουν, ο τόπος προχώρησε μπροστά με τον κόσμο. Αν ο κόσμος δείξει πως ήρθε η ώρα να προσφέρω από ένα άλλο πόστο όχι καθήμενος σε καρέκλα αλλά με τον κόσμο θα το σκεφθώ και μάλιστα σοβαρά».

Αυτό δήλωσε στον “Sky Rodos” χθες ο κ. Μιχάλης Κόκκινος δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του και την επιθυμία του να προσφέρει στη Ρόδο μέσα από την πολιτική τοπικά.

Σε ερώτηση αν είναι θα συμμετάσχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές δήλωσε:
«Σε αυτές τις ώρες δεν χωρούν οι όποιες προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι θέμα προσφοράς και τρόπου ζωής. Εγώ πάντα σκέπτομαι την πολιτική. Πάντα ήμουν παρών στις εξελίξεις. Σε αυτή την κρίσιμη ώρα δεν πρέπει να πει κανείς ότι ενδιαφέρεται για κάποια καρέκλα.

Μακριά από μένα αυτές καθώς έχω περάσει από αρκετές. Αν εκτιμηθεί πως θα μπορούσα να προσφέρω και να βοηθήσω, θα είμαι παρών. Ο μοναδικός κριτής για τη συμμετοχή είναι ο κόσμος. Αν δείξει πως είναι η ώρα η δική μου και μπορώ να προσφέρω από άλλο πόστο, τότε θα σκεφθώ τη συμμετοχή μου σοβαρά».

Όσο για το αν θα κινηθεί με βάση κάποιον μηχανισμό με αφορμή και τη συνεργασία του με τον κ. Κοτζιά είπε:
«Δεν θα ακολουθήσω μηχανισμούς. Μάλλον είμαι θύμα τους. Με τους ανθρώπους έχω καλή σχέση με τον κόσμο. Λαμβάνω τα μηνύματα της κοινωνίας.

Την κρίσιμη ώρα με τους πολίτες που συζητώ θα δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση για τον τόπο που το έχει ανάγκη. Χωρίς σωτήρες αλλά με ομαδική δουλειά. Η προσπάθεια ξεκινά από τους δρόμους και τις συνοικίες της Ρόδου. Με ενδιαφέρει ο τόπος μου και η επίλυση των προβλημάτων».
Ο κ. Κόκκινος μίλησε για την ανάγκη να υπάρχει μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη που δεν θα καπελώνεται από κόμματα.

Ζούμε σε κατάσταση πολέμου
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Ρόδο είπε:
«Η Ρόδος είναι μια μικρογραφία όλης της Ελλάδας γενικότερα. Και στον τόπο μας γίνεται σκληρός αγώνας επιβίωσης σε αντίξοες συνθήκες και αυτό το βλέπουμε όλοι. Και υπάρχει αδυναμία των αρχών να στηρίξουν τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών. Βάλλονται όλοι οι τομείς και όλοι οι άνθρωποι και αυτό φαίνεται στη ζωή μας.

Έχουμε αύξηση του πληθωρισμού που ανέβασε τις τιμές στα ύψη για τα βασικά είδη διατροφής και απογείωσε το κόστος της ενέργειας. Βλέπουμε τους ανθρώπους που χάνονται από την πανδημία. Ζούμε σε κατάσταση πολέμου. Είναι δύσκολο σε αυτές τις συνθήκες να κάνει κάποιος πολιτική. Δεν γίνεται όμως να μην υπάρχει πολιτική σκέψη. Αλίμονο αν κατεβάσουμε τα όπλα και παραδοθούμε στα προβλήματα ειδικά για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν».

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί