Ρόδος: Ξεκίνησε η χιονόπτωση σε Ατάβυρο και Προφήτη Ηλία

Ρόδος: Ξεκίνησε η χιονόπτωση σε Ατάβυρο και Προφήτη Ηλία

Ρόδος: Ξεκίνησε η χιονόπτωση σε Ατάβυρο και Προφήτη Ηλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8388 ΦΟΡΕΣ

Έκλεισαν οι δρόμοι που οδηγούν στα βουνά

Με τη χιονόπτωση να έχει ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα στον Ατάβυρο και στον Προφήτη Ηλία, η Πολιτική Προστασία του Δήμου της Ρόδου έχει κλείσει ήδη τον δρόμο που οδηγεί στο βουνό ενώ αυτή την ώρα κλείνουν και…όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον Προφήτη Ηλία!

Με δεδομένο ότι το καιρικό φαινόμενο μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο πολίτες που ενδεχομένως θα ήθελαν να ανέβουν στα μεγαλύτερα υψόμετρα του νησιού για να απολαύσουν την σπάνια χιονόπτωση στο νησί, οι αρμόδιες Αρχές και στην προκειμένη ο Δήμος, μετά από συνεννόηση βέβαια μαζί τους, έκλεισε την πρόσβαση στον Ατάβυρο καθώς και αυτήν στον Προφήτη Ηλία, μάλιστα και από τους δυο δρόμους.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης, βρίσκεται από νωρίς σε επικοινωνία τόσο με την ΠΥΡ όσο και με την ΕΛ.ΑΣ. και βέβαια με την Περιφέρεια και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Ευστρατίου, για όλες τις προληπτικές ενέργειες που μπορούν να κάνουν για την καλύτερη δυνατή προστασία των πολιτών.

Σημειώνεται ότι σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται το προσωπικό του Δήμου της Πολιτικής Προστασίας και της Καθαριότητας, ειδικά στις ορεινές περιοχές του νησιού και δη στον Ατάβυρο και είναι έτοιμα τα grater να παρέμβουν σε περίπτωση που «το στρώσει» και χρειαστεί κάποια διάνοιξη.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην επιχειρήσουν να έρθουν προς τις ορεινές περιοχές του νησιού μια και ήδη παρατηρήθηκε αυτό μόλις έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε η χιονόπτωση καθώς δεν θα τους επιτραπεί να ανέβουν ούτως ή άλλως και ήδη έχουν τοποθετηθεί μπλόκα στους δρόμους που οδηγούν στον Ατάβυρο και τον Προφήτη Ηλία.

Ανακοίνωση για κλείσιμο των δρόμων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης αναφέρει τα εξής:

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ., διεκόπη προληπτικά η πρόσβαση των οχημάτων στο όρος του Προφήτη Ηλία (από Ελέουσα και Σάλακο) και στο όρος Αττάβυρος (από τον Έμπωνα).

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη