90.900 κιλά σπόγγων εξήχθησαν από την Κάλυμνο το 1961

90.900 κιλά σπόγγων εξήχθησαν από την Κάλυμνο το 1961

90.900 κιλά σπόγγων εξήχθησαν από την Κάλυμνο το 1961

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 113 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3241

ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Μετέχουν: H μεγάλη Κυβέλη, η Μιράντα, ο Νίκος Τζόγιας, ο Φυσούν και άλλοι

Η Ε’ Εβδομάς Θεάτρου, εν τω πλαισίω των επαρχιακών περιοδειών του κλιμακίου της Κρατικής Σκηνής, θα αρχίση εις Ρόδον εις το «Εθνικόν Θέατρον» την 11ην Φεβρουαρίου Κυριακήν, και θα λήξη την 18ην Φεβρουαρίου, Κυριακήν.

Το δραματολόγιον κατηρτίσθη ως εξής:
Κυριακή 11 Φεβρ. Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 (εις δύο παραστάσεις): «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρ. Ξενόπουλου, με την Καν Κυβέλην. Τετάρτη 14 Φεβρ. και Πέμπτην 15 (εις δύο παραστάσεις): «Η ηδονή της τιμιότητος» του Πιραντέλλο, Παρασκευή 16 Φεβρ., Σάββατον 17 και Κυριακήν 18 (δύο παραστάσεις): «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου, με τον κ. Χρ. Νέζερ. Η διανομή εις το «Μυστικό» και τον «Φιλάργυρον» παραμένει η αυτή.

Εις την «Ηδονήν της τιμιότητος» μετέχουν οι κ.κ. Ν. Τζόγιας, Άρης Μαλιαγμός, Άρης Βλαχόπουλος, Π. Φυσσούν, Θεοδ. Σαρρής κ.ά. και αι κυρίαι Μιράντα και Πόπη Παπαδάκη.

90.900 ΚΙΛΑ ΣΠΟΓΓΩΝ ΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΕΚ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας):

Ως ανεκοινώθη εκ του Επιμελητηρίου, κατά το 1961 εισήχθησαν είδη εκ διαφόρων χωρών συνολικής αξίας 551.000 δολλαρίων. Εξ άλλου κατά το αυτό έτος εξήχθη ποσότης εκ Καλύμνου βάρους 90.900 κιλών, εις 16 χώρας, συνολικής αξίας 1.335.307 δολλαρίων.

Ο κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ ΔΙΕΒΕΒΑΙΩΣΕΝ ΟΤΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Δ.
Πληροφορούμεθα ότι χθές την πρωΐαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Τσουβαλάς είχε τηλεφωνικήν επαφήν μετά του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδη, αναφορικώς με τα εκκρεμούντα Δωδεκανησιακά θέματα ως είναι η διεύρυνσις των χρηματοδοτήσεων, η δημιουργία Τουριστικού τμήματος παρά τω ΕΒΕΔ η ταχυτέρα έκδοσις υπό του Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της σχετικής εγκρίσεως διά την συνέχισιν των εργασιών ανεγέρσεως του ιδιοκτήτου μεγάρου του ΕΒΕΔ κ.ά.

Ο κ. Κωτιάδης διεβεβαίωσεν διά μίαν εισέτι φορά τον κ. Τσουβαλάν ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλα τα ως άνω θέματα και ότι λίαν συντόμως θα εύρουν τας λύσεις των.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΡΟΔΟ
Συμφώνως προς δήλωσιν κατατεθείσαν εις το Κεντρικόν Λιμεναρχείον Ρόδου, το γιουγκοσλαβικόν τουριστικόν ατμόπλοιον «Γεντίστβο» θα καταπλεύση εις Ρόδον την 8ην Μαρτίου προερχόμενον εξ Ισραήλ. Διά του «Γεντίστβο» θα επισκεφθούν την Ρόδον 160 ισραηλινοί περιηγηταί, οι πρώτοι που θα έλθουν εντός του 1962. Κατά σχετικάς πληροφορίας αργότερον θα επισκεφθούν την Ρόδον και άλλοι Ισραηλινοί.

ΕΥΝΟΪΚΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΙΣ ΕΣΗΜΕΙΩΘΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Από της πρωΐας χθες εσημειώθη πτώσις βροχής εις ολόκληρον την Ρόδον, η οποία συνεχίσθη επί πολλάς ώρας. Ως ανεκοίνωσεν ερωτηθείς εκπρόσωπος της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου, εν αντιθέσει προς την καταρρακτώδη βροχόπτωσιν άλλων ημερών, η χθεσινή ήτο εξαιρετικώς ευνοϊκή διά τας καλλιεργείας, αι οποίαι αναπτύσσονται ικανοποιητικώς.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...