Νέος αγώνας ορεινού δρόμου στον Άγιο Σουλά

Νέος αγώνας ορεινού δρόμου στον Άγιο Σουλά

Νέος αγώνας ορεινού δρόμου στον Άγιο Σουλά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 532 ΦΟΡΕΣ

Σε μια περιοχή σπάνιου φυσικού κάλλους, όπως είναι το άλσος του Αγίου Σουλά, πρόκειται να διοργανωθεί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου αγώνας ορεινού δρόμου, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της WA (IAAF) και της ITRA.

Διοργανωτές θα είναι η Δάφνη Ρόδου με τον Ανταίο και το αθλητικό κατάστημα Vargas Sport, ενώ η διοργάνωση έχει την ονομασία: «1ος Δάφνινος Αγώνας Ορεινού Δρόμου VARGAS-ANTAIOS RUN». Ή όλη κίνηση έχει τη στήριξη της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Δωδεκανήσιου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ, όπως επίσης της δημοτικής κοινότητας Σορωνής με το POWER BOX KREMASTI.

Η απόσταση της κυκλικής αυτής διαδρομής είναι 7.400μ. με συμμετοχή για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων, Νέων κι Ανδρών-Γυναικών.

Όσοι κι όσες δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα τους, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (πιστοποίηση υγείας).
Εάν είναι αθλήτριες-αθλητές σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, τότε υπεύθυνο για την συμμετοχή είναι το σωματείο και η κάρτα υγείας τους θα πρέπει να είναι σφραγισμένη και θεωρημένη το τελευταίο έτος.

Τι αναφέρεται για τις δηλώσεις συμμετοχής από τους διοργανωτές:
«Έναρξη εγγραφών έχει οριστεί η ημερομηνία, 4η Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή. - Λήξη των εγγραφών έχει οριστεί η Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022.
- Οι εγγραφές γίνονται είτε ηλεκτρονικά με την κατάθεση ΔΕΚΑ (10) ΕΥΡΩ στον λογαριασμό της ALPHA BANK
GR7301406420642002101085870. με την αιτιολόγηση (ονοματεπώνυμο – έτος γέννησης – email- τηλέφωνο, για τον αγώνα) είτε στο αθλητικό κατάστημα VARGAS SPORT (2241039025 – Καναδά 54) είτε στα αθλητικά σωματεία Δ.Ε.Α.Σ. ΔΑΦΝΗ ΡΟΔΟΥ (6940990197) και Α.Ο. ΑΝΤΑΙΟΣ (6973611311).
- Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κ. Πότσο Σάββα, Διευθυντή του Αγώνα (6973611311) ή με τον κ. Διακονικόλα Σάββα, Τεχνικό Διευθυντή (6942475735) ή με τον κ. Varga Johan, General Manager (6946565882).
- Ταυτόχρονα με την Υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής Δηλώνετε ανεπιφύλακτα ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ καθώς και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.
- Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα.

Περιγραφή διαδρομής από τους διοργανωτές:
«Η εκκίνηση θα δοθεί στον χώρο μπροστά από τον προαύλιο χώρο του Αγίου Σύλλα. Οι δρομείς θα τρέξουν ξεκινώντας σε ένα ανηφορικό τμήμα 400μ. και στην συνέχεια θα στρίψουν δεξιά και θα μπουν σε κυκλική διαδρομή όπου στο αριστερό τους χέρι θα έχουν την περίφραξη της προστατευόμενης περιοχής των ελαφιών. Μέχρι το 3ο χιλιόμετρο η διαδρομή είναι ανηφορική με μερικά σημεία να έχουν αρκετά μεγάλη συνεχόμενη κλήση. Κάποια σημεία στη διαδρομή είναι λασπώδη.

Στη συνέχεια στα 3.200μ. του αγώνα στρίβουμε αριστερά και ακολουθούμε την περίφραξη όπου η διαδρομή αρχίζει να έχει επαναλαμβανόμενες ανηφοροκατηφόρες με μικρά νεροφαγώματα. Στη συνέχεια πάντα ακολουθώντας τον μεγάλο δρόμο της διαδρομής έως τα 5.600μ., θα στρίψουμε αριστερά της διασταύρωσης και θα συνεχίσουμε σε έντονη κατηφόρα μέχρι και το 6ο χιλιόμετρο, στο οποίο θα ακολουθήσει μία έντονη ανηφόρα, όπου στην κορυφή της θα στρίψουμε αριστερά. Στα 6.350μ. του αγώνα θα συνεχίσουμε με τις τελευταίες ήπιες ανηφόρες μέχρι και το 7ο χιλιόμετρο.

Τέλος, θα πάμε προς τον τερματισμό αυτής της κυκλικής διαδρομής στρίβοντας δεξιά για να κατηφορίσουμε τα τελευταία 400μ. του αγώνα. Η διαδρομή που περιγράφηκε είναι κυκλική 7,4 χιλ. Το υψόμετρο που θα δοθεί η εκκίνηση, είναι στα 94 μέτρα. Στη συνέχεια ανεβαίνει στα 261 μέτρα μέχρι το 3ο χλμ. Στη συνέχεια μέχρι το 6ο χλμ. πέφτει στα 77μ. και ξανά ανεβαίνει μέχρι το 7ο στα 125μ. Στα τελευταία 400μ. πέφτει ξανά στα 94μ. Η διαδρομή που περιγράψαμε είναι κυκλική κλειστή με 261μ. υψομετρική. Η μέγιστη κλίση είναι στο 21.4%-19.9% και μέση κλίση 5.7%-7.1% Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη».

Η συμμετοχή με πιστοποιητικά
Όσον αφορά τις συμμετοχές και τα πιστοποιητικά σχετικά με τον Covid-19, αυτές καθορίζονται από το νέο επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο που αναφέρει τα παρακάτω:

«Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στη διοργάνωση, για τις αθλήτριες και τους αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν, καθορίζεται υποχρεωτική η προσκόμιση των παρακάτω πιστοποιητικών ανά ηλικιακή κατηγορία συμμετοχής:
Κ12, Κ14, Κ16 και Κ18: Με Self Test την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων παρουσία του υπεύθυνου covid του συλλόγου ή του προπονητή (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (όσα λήγουν την 1η Φεβρουαρίου θα έχουν ισχύ μέχρι 7 Φεβρουαρίου 2022) ή πιστοποιητικό νόσησης* σε ισχύ.

Κ20, Κ23 & Α/Γ: Με PCR εντός 72 ωρών ή Rapid Test** εντός 48 ωρών, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (όσα λήγουν την 1η Φεβρουαρίου θα έχουν ισχύ μέχρι 7 Φεβρουαρίου 2022) ή πιστοποιητικό νόσησης* σε ισχύ.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2022 όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση (παρ. 2 άρθρο 9 ισχύουσας ΚΥΑ)».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”