Γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού

Γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού

Γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 532 ΦΟΡΕΣ

Από τη διεύθυνση Μεταφορών Δωδεκανήσου παρά την υποστελέχωσή της

Σε καλό επίπεδο βρίσκεται η διεύθυνση Μεταφορών Δωδεκανήσου της περιφέρειας που εδρεύει στη Ρόδο, παρά την υποστελέχωση της, όπως αναφέρει ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου, ο ποίος πρόσφατα ως εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος ανέλαβε και τον τομέα Μεταφορών και επικοινωνιών Δωδεκανήσου με απόφαση του περιφερειάρχη.

Ο κ. Ευστρατίου μίλησε χθες για τα νέα του καθήκοντα και στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία της διεύθυνσης, που παρά το μικρό αριθμό εργαζομένων καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει το κοινό που συναλλάσσεται καθημερινά με την υπηρεσία.

Μάλιστα δημιούργησε γραφείο στη διεύθυνση και βρίσκεται συνεχώς εκεί ώστε να συμβάλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών και όπως δηλώνει, η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή για τους πολίτες.

Μιλώντας για τη νέα του αρμοδιότητα αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του δίνοντάς του και αυτό το πόστο, δήλωσε:

«Στο γραφείο Μεταφορών βρίσκομαι εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Είναι ένας νευραλγικός τομέας, ένας τομέας που δέχεται πολύ κόσμο, καθώς πολίτες έρχονται καθημερινά και επιθυμούν να εξυπηρετηθούν. Όπως ακριβώς στην Εφορία και στην Πολεοδομία έτσι και στο γραφείο συγκοινωνιών, υπάρχει καθημερινή ροή πολιτών.

Είναι ένας μεγάλος και δύσκολος τομέας που έχει να κάνει με τις εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης, με τις μεταβιβάσεις των οχημάτων και με τις συγκοινωνίες, μία αρμοδιότητα για όλη τη Δωδεκάνησο.

Είμαι εκεί από την πρώτη μέρα και βρίσκομαι καθημερινά από τις 9 το πρωί στη διεύθυνση Μεταφορών, έχω δημιουργήσει γραφείο, δέχομαι τον κόσμο και για κάθε παράπονο που έχουν ή οτιδήποτε τους απασχολεί να ξέρουν ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή».

Εκεί λειτουργεί και το ΚΤΕΟ, το οποίο επισκέφθηκε και ο υφυπουργός Μεταφορών κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο διαπιστώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις του λειτουργούν καλά ενώ έλεγξε πόσα αυτοκίνητα «πέρασαν» και πόσα «κόπηκαν».

Μιλώντας διεξοδικά για την αναγκαιότητα στελέχωσης αυτής της νευραλγικής υπηρεσίας ο κ. Ευστρατίου, τόνισε ότι είναι στην προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων ώστε να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα και χωρίς πίεση.
«Είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο αλλά η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, όπως όλες οι υπηρεσίες της περιφέρειας.

Είναι πολύ δύσκολη η δουλειά για τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε συνεχή πίεση γιατί είναι μεγάλος ο όγκος δουλειάς, χιλιάδες τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, υπάρχουν τα βαρέα οχήματα, τα λεωφορεία κ.λπ.

Περιμένουμε να προσλάβουμε υπαλλήλους με την πρώτη ευκαιρία για να στελεχώσουμε κάποια τμήματα ώστε να λειτουργούν καλύτερα γιατί ένα τμήμα υποστελεχωμένο είναι λογικό να μην μπορεί να λειτουργήσει αν κάποιος θέλει να πάρει άδεια, αν αρρωστήσει, με αποτέλεσμα το τμήμα να υπολειτουργεί. Δυσλειτουργίες πάντα υπάρχουν, κάθε μέρα προσπαθείς να βελτιώσεις την κατάσταση, βλέπεις πού είναι οι αδυναμίες και ανάλογα πράττεις» κατέληξε ο κ. Ευστρατίου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου