Δήμαρχος Σύμης: Δεν επιτρέπουμε να γίνουν τα εγκαίνια του πολυδύναμου ιατρείου, αν δεν λυθούν τα προβλήματα

Δήμαρχος Σύμης: Δεν επιτρέπουμε να γίνουν τα εγκαίνια του πολυδύναμου ιατρείου, αν δεν λυθούν τα προβλήματα

Δήμαρχος Σύμης: Δεν επιτρέπουμε να γίνουν τα εγκαίνια του πολυδύναμου ιατρείου, αν δεν λυθούν τα προβλήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 670 ΦΟΡΕΣ

Τα μεγάλα προβλήματα και τις ελλείψεις του πολυδύναμου περιφεριεακού ιατρείου Σύμης θέλησε να επισημάνει και να αναδείξει για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας σε συνάντηση που πραγματοποίησε χθες με τον διευθυντή γραφείου του υπουργού Υγείας, κ. Δημήτρη Κοντό.

Ο κ. Παπακαλοδούκας υπογράμμισε τη μεγάλη και άμεση ανάγκη στελέχωσης του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Σύμης που λειτουργούσε μέχρι πρότινος με τρεις γιατρούς: έναν ορθοπαιδικό, μια παθολόγο και έναν καρδιολόγο, οι οποίοι όμως μετατέθηκαν σε άλλα νησιά όπου άνοιξαν μόνιμες θέσεις ενώ παράλληλα ζήτησε την αναβάθμιση του ιατρείου σε κέντρο υγείας αναφέροντας ότι «η σχετική απόφαση έχει ληφθεί και κρατείται για ανεξήγητους λόγους στο γραφείο του διοικητή της ΔΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλού».

Σημειώνεται ότι τον ερχόμενο Μάιο στη Σύμη αναμένεται να μεταβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για να εγκαινιάσουν το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο και να δώσουν σε αυτό το όνομα της Φώφης Γεννηματά.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σύμης στον κ. Κοντό, δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια αν δεν επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα.

«Προσβάλλουν τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά και τη νοημοσύνη των Συμιακών. Χωρίς μόνιμους γιατρούς με ειδικότητα στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σύμης, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια τον ερχόμενο Μάιο.

Ξοδεύτηκαν χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή και επισκευή του ιατρείου καθώς και για τις κατοικίες των γιατρών οι οποίοι τελικά έφυγαν σε διάστημα λίγων μηνών, καθώς άνοιξαν μόνιμες θέσεις σε άλλα νησιά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπακαλοδούκας.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, ο ένας εκ των γιατρών ζήτησε να ανοίξει σχετική θέση στη Σύμη ώστε να μονιμοποιηθεί και να παραμείνει στο ιατρείο, ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ και αναγκάστηκε να επιστρέψει στη βάση του.

Ο δήμαρχος του νησιού ζήτησε τη στελέχωση του ιατρείου με δύο τουλάχιστον γιατρούς με ειδικότητες γενικής ιατρικής ή παθολογίας.

Εξασφάλιση χρηματοδότησης 700.000 ευρώ για διευθέτηση όμβριων υδάτων
Παράλληλα, ο κ. Παπακαλοδούκας συναντήθηκε και με τον υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη όπου εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ για τη διευθέτηση όμβριων υδάτων και λοιπών έργων.

Διαβάστε ακόμη

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη