Φ. Μπακίρης: Είναι μια δύσκολη περίοδος για τους υπαλλήλους των δήμων

Φ. Μπακίρης: Είναι μια δύσκολη περίοδος για τους υπαλλήλους των δήμων

Φ. Μπακίρης: Είναι μια δύσκολη περίοδος για τους υπαλλήλους των δήμων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 588 ΦΟΡΕΣ

Στη δύσκολη περίοδο που περιμένει και τους υπαλλήλους των Δήμων και ειδικά του Δήμου της Ρόδου, αναφέρθηκε χθες ο μέχρι τώρα Πρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων του, κ. Φώτης Μπακίρης, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης, που ολοκληρώθηκαν χθες, Πέμπτη 17 Μαρτίου.

Καταρχάς, αναφερόμενος στις εκλογές ο κ. Μπακίρης, ο οποίος είναι υποψήφιος για τέταρτη φορά με την παράταξη «Αγωνιστική Κίνηση» (σ.σ. οι άλλες δύο που μετέχουν είναι η ΔΑΣ ΟΤΑ με εκπρόσωπο την κα Ντέπυ Μιχαηλίδη και η «Εργατική Πρωτοπορία» με εκπρόσωπο τον κ. Δημήτρη Αρβανίτη), είπε ότι η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε τρεις ημέρες ώστε να υπάρξει λιγότερος συνωστισμός λόγω του covid αλλά και μεγαλύτερη συμμετοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσέλευση στις εκλόγές, μέχρι και χθες το μεσημέρι, ήταν αρκετά ικανοποιητική, καθώς υπολογίζεται ότι μέχρι τότε είχαν προσέλθει να ψηφίσουν γύρω στα 400 άτομα. Η διαδικασία επρόκειτο να ολοκληρωθεί χθες στις 5:00 το απόγευμα, με μία μικρή παράταση αν υπήρχε ροή, και μέχρι αργά το βράδυ αναμενόταν να βγουν τα αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος αριθμεί χίλια μέλη, μόνιμους υπαλλήλους και αορίστου χρόνου, ενώ άλλοι τριακόσιοι πενήντα περίπου είναι οι ορισμένου χρόνου οι οποίοι μπορούν να ψηφίζουν μετά από απόφαση του Συλλόγου.
Ο κ. Μπακίρης, ο οποίος είναι η τέταρτη φορά που είναι υποψήφιος, ερωτηθείς για τα μεγάλα θέματα με τα οποία θα έρθουν αντιμέτωποι το επόμενο διάστημα οι υπάλληλοι (και) του Δήμου της Ρόδου, είπε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι εδώ είναι κοινά και είναι αυτά που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι ανά τη χώρα.

Τέτοια είναι η έλλειψη προσωπικού αφού δεν έχουν γίνει μόνιμες προσλήψεις εδώ και δέκα χρόνια και η φορολογία που ταλανίζει όλο τον κόσμο. Εστίασε, όμως, στην έλλειψη προσωπικού και ειδικά στους ευαίσθητους τομείς που πρέπει να είναι δημόσιος ο χαρακτήρας των υπηρεσιών, όπως είναι η καθαριότητα, το Πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός.

Όπως είπε, εκεί πρέπει να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι διότι όπως φαίνεται ήρθε και η απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τον μεγάλο διαγωνισμό-πλαίσιο που λέει ότι είναι άκυρος και ότι βάσει Συντάγματος οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται από τον Δήμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακίρης, «δεν μπορείς εκατό τοις εκατό να δίνεις την καθαριότητα ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Πρέπει να έχεις επικουρικά…».

Υπάρχουν και τα διαχρονικά αιτήματά τους, δηλαδή να γίνεται η χορήγηση των ΜΑΠ, ο γιατρός εργασίας να κάνει τους εμβολιασμούς στους υπαλλήλους που είναι στις επικίνδυνες εργασίες, η διατήρηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας κ.α. Ακόμα, η τροποποίηση του ΟΕΥ που πρέπει να γίνει κάποια στιγμή, κάτι όμως που είναι σε συνάρτηση με τις προσλήψεις και τι πλάνο έχει η κάθε Δημοτική Αρχή για τη λειτουργία του Δήμου, είπε ακόμη ο μέχρι τώρα Πρόεδρος.

Ανέφερε, επίσης, ότι το προηγούμενο διάστημα έγινε η παράταση της καταβολής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας διότι η Επιτροπή που είχε συσταθεί χωρίς να έχει στοιχεία-το λέει και μέσα στο πόρισμά της, σύμφωνα με τον ίδιο-παρέδωσε ένα πόρισμα το οποίο περικόπτει αρκετές ειδικότητες και δη από τους Δήμους και σε πάρα πολλές μειώνει το επίδομα. «Δεν μπορείς να μειώνεις το επίδομα ή να το καταργείς στον κλαδευτή που βγαίνει στο καλαθοφόρο και κλαδεύει ή στον ηλεκτρολόγο που ανεβαίνει στο καλάθι να φτιάξει τα φώτα!», λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ανέφερε ότι επειδή ακριβώς είδαν την αντίδραση από την απεργία που πραγματοποίησαν στις 18 Ιανουαρίου, τώρα το πήρανε πίσω και έβγαλαν Υπουργική απόφαση που λέει ότι το επίδομα θα καταβάλλεται έως ότου εκδοθεί και το άφησαν κάπως αόριστα επειδή εμπλέκεται και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Για τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, ο κ. Μπακίρης σχετικά με τη συνεργασία τους με τη Δημοτική Αρχή, είπε ότι σε κάποιους τομείς έχουν αλλά σε κάποιους άλλους όχι. Τέτοιος είναι αυτός ης καθαριότητας που δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με τον διαγωνισμό-πλαίσιο και θύμισε ότι εξέδωσαν ανακοίνωση-«καταπέλτη» όπως είπε.

Ανακοίνωση εξέδωσαν και για τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου και Αναπληρωτή Δημάρχου, κ. Στράτου Καρίκη και είπε: «Ήταν ντροπή να λέει ο κ. Καρίκης ότι πονάει ο Δήμος εκεί που μαζεύουν (σ.σ. τα σκουπίδια) οι υπάλληλοι του Δήμου. Τώρα ποιος τα μαζεύει τα σκουπίδια; Την πλειοψηφία τους τη μαζεύει ο Δήμος.

Τώρα που έγινε η στραβή αυτή πάλι με το Ελεγκτικό Συνέδριο-το ζήσαμε και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή-πάλι εμείς θα τραβήξουμε το κουπί αλλά πάλι εμείς θα είμαστε…ο σάκος του μποξ για να καλύψουμε οποιεσδήποτε άλλες ολιγωρίες ή αστοχίες».

Ικανοποιητική η προσέλευση στις εκλογές των υπαλλήλων του δήμου Ρόδου
Ικανοποιητική η προσέλευση στις εκλογές των υπαλλήλων του δήμου Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»