Εθνικό θέατρο και φράγμα Γαδουρά στη συνεδρίαση του περιφερειακού

Εθνικό θέατρο και φράγμα Γαδουρά  στη συνεδρίαση του περιφερειακού

Εθνικό θέατρο και φράγμα Γαδουρά στη συνεδρίαση του περιφερειακού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 248 ΦΟΡΕΣ

Με δύο από τα πιο σημαντικά έργα για το νησί της Ρόδου, το Εθνικό Θέατρο και τη Β’ φάση του φράγματος Γαδουρά, θα ασχοληθεί το περιφερειακό συμβούλιο, στη συνεδρίασή του που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, η οποία είναι διπλή.

Καταρχάς, το όργανο, το οποίο θα συνεδριάσει με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, θα συνέλθει στις 3:30 μ.μ. σε ειδική συνεδρίαση και μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την έκθεση πεπραγμένων β’ εξαμήνου, του έτους 2021 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εισηγητής θα είναι ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο τελευταίος θα ενημερώσει, στη συνέχεια, και για την πορεία δύο σημαντικών έργων, στη δεύτερη συνεδρίαση που ξεκινάει αμέσως μετά, στις 4:00 το απόγευμα. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης θα ενημερώσει το Σώμα σχετικά με την πορεία δημοπράτησης της αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου. Επίσης, για την υλοποίηση των έργων της Β’ φάσης του Φράγματος Γαδουρά και τη συμφωνία συνεργασίας με τη ΔΕΥΑΡ για τη διαχείριση, λειτουργία και καθημερινή συντήρηση των έργων ύδρευσης της Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά.

Κατά την συνεδρίαση, η οποία συνολικά έχει οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη, το περιφερειακό συμβούλιο θα κληθεί ακόμα να εγκρίνει τη συνδιαφήμιση τουριστικών προορισμών της περιφέρειάς μας με tour-operators για το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με το άρθρο του σχετικού νόμου. Εισηγητής θα είναι ο εντεταλμένος Τουρισμού Δωδεκανήσου, κ. Κώστας Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέχεια, ο εντεταλμένος Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, θα ενημερώσει σχετικά με τις δράσεις του πρωτογενή τομέα της περιφέρειας.

Τέλος, το περιφερειακό συμβούλιο, στην αυριανή του συνεδρίαση θα αποφασίσει για την παράταση του ενιαίου πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κάθε είδους της περιφέρειας, με εξαίρεση αυτών που αναφέρονται στο άρθρο 42 του σχετικού νόμου.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου