Για διακίνηση ηρωίνης κατηγορείται ένας 54χρονος στη Ρόδο

Για διακίνηση ηρωίνης κατηγορείται ένας 54χρονος στη Ρόδο

Για διακίνηση ηρωίνης κατηγορείται ένας 54χρονος στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 481 ΦΟΡΕΣ

Για περισσότερα από 190 γραμ. ηρωίνης, μία ζυγαριά ακριβείας και δύο όπλα που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, καλείται 54χρονος να λογοδοτήσει, την επόμενη εβδομάδα, στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ο 54χρονος που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αυτή πριν από επτά χρόνια, θα καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) με τη μορφή της κατοχής αυτών από δράστη μη τοξικομανή, παράνομης κατοχής όπλου, γεμιστήρα και πυρομαχικών.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά την πληροφορία ότι ο 54χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες ηρωίνης σε τοξικομανείς της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 54χρονο και στις 26 Μαΐου 2015 το μεσημέρι τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του.

Ακολούθησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού μέσα στην οικία του όπου και είχαν εντοπιστεί: μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ένα γραμμάριο ηρωίνης, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 111,4 γραμμαρίων, η οποία ήταν τοποθετημένη σε μεταλλικό κουτί και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία επίσης με ηρωίνη βάρους 78,8 γραμμαρίων που βρισκόταν σε γυάλινο βάζο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποσότητες των ναρκωτικών ήταν θαμμένες στην αυλή του 54χρονου, ενώ στον ίδιο χώρο εκτός εδάφους είχαν βρεθεί μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μία μαύρη μονωτική ταινία. Επίσης είχε εντοπιστεί και το χρηματικό ποσό των 1.105 ευρώ, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε πλαστικό κουτί μέσα στο σπίτι του 54χρονου.

Κατά τον ίδιο έλεγχο των αστυνομικών, είχαν επίσης βρεθεί ένα αεροβόλο πιστόλι μαζί με μία γεμιστήρα και αρκετές μεταλλικές σφαίρες, καθώς και ένα αυτοσχέδιο όπλο τύπου Flobert, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όλα τα αντικείμενα, τα χρήματα και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του συλληφθέντος ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου με τους συνηγόρους του κ.κ. Μανώλη Κουτσούκο και Στέλιο Κιουρτζή, ο 54χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε δηλώσει ότι από το 1999 αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ και τα οικογενειακά του προβλήματα, έχουν επιβαρύνει την ψυχολογία του, με αποτέλεσμα να πάσχει εκτός των άλλων από αγχώδη διαταραχή και να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι μερικά χρόνια πριν είχε ξεκινήσει να κάνει χρήση ινδικής κάνναβης, η οποία τον βοηθούσε στους πόνους που ένιωθε και δυστυχώς σιγά – σιγά οδηγήθηκε στη χρήση ηρωίνης. Ο 54χρονος είχε τονίσει ότι η οικονομική του κατάσταση ήταν τέτοια που από μόνη της αποδεικνύει ότι δεν διακινούσε ναρκωτικά. Σε ό,τι αφορά την ποσότητα που είχε βρεθεί στην κατοχή του, είχε δηλώσει ότι την είχε προμηθευτεί από τον αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής που συνήθιζε να αγοράζει για δική του χρήση.

Συνήθως προμηθευόταν 5-10 γραμμάρια αξίας 200-300 ευρώ, όμως επειδή ο Αλβανός επρόκειτο να αναχωρήσει οριστικά για την Αθήνα, του πρότεινε να αγοράσει την ποσότητα των 200 γραμμαρίων έναντι του ποσού των 2.500 ευρώ. Ο 54χρονος είχε πει ότι με όσες οικονομίες είχε, προέβη στην αγορά προκειμένου να καλύψει έτσι τις ανάγκες του για όλο το καλοκαίρι.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 54χρονος με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές για να αφεθεί έναν μήνα αργότερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει στις 6 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους