Η δημοσκόπηση και η ερώτηση για το… κάστρο!

Η δημοσκόπηση και η ερώτηση για το… κάστρο!

Η δημοσκόπηση και η ερώτηση για το… κάστρο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 363 ΦΟΡΕΣ

Πανελλήνια δημοσκόπηση πραγματοποιεί αυτές τις μέρες η εταιρεία “Metron Analysis”, και οι ερωτήσεις που τίθενται στους πολίτες είναι στην πλειονότητά τους γύρω από το έργο της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ερωτώνται για τις εντυπώσεις τους από το έργο της κυβέρνησης στους τομείς της διαφθοράς, των φυσικών καταστροφών, της εξωτερικής πολιτικής, της προσέλκυσης τουρισμού, της οικονομίας, του μεταναστευτικού, της εγκληματικότητας, της δημόσιας υγείας και διαχείρισης του κορωνοϊού, της παιδείας και της φορολογικής πολιτικής, της προσέλκυσης επενδύσεων των ελληνοτουρκικών, καθώς επίσης και για τα εργασιακά θέματα, το περιβάλλον τα έργα υποδομής, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Επίσης, ερώτηση υπάρχει για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του πρωθυπουργού, την οικονομική κατάσταση της χώρας και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα. Άλλες ερωτήσεις περιλαμβάνουν την πανδημία, τους εμβολιασμούς, την ΕΕ, τον ευρωστρατό, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Οι πολίτες καλούνται επίσης να πουν τη γνώμη τους για διάφορους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και για τον Ερντογάν καθώς επίσης και για τους κ.κ. Τσίπρα, Τασούλα, Βαρουφάκη, Βελόπουλο, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και την κα Σακελλαροπούλου. Αναφορά γίνεται και στην ακρίβεια, ενώ ερώτηση υπάρχει και για το πόσο εμπιστεύονται οι πολίτες τους ανθρώπους και πόσο εμπιστεύονται το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ερώτηση όμως που προκαλεί αίσθηση είναι η εξής: «Ας φανταστούμε τον κόσμο σαν μία πόλη προστατευμένη από ένα κάστρο που περικλείεται από μία έρημο. Υπάρχουν άνθρωποι προστατευμένοι μέσα στο κάστρο και άνθρωποι απροστάτευτοι έξω από αυτό. Εσείς πού θα λέγατε ότι βρίσκεστε; Μέσα ή έξω από το κάστρο;».

Β.Μ.

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»