24χρονος μετέφερε στη Ρόδο τέσσερα κιλά ηρωίνης

24χρονος μετέφερε στη Ρόδο τέσσερα κιλά ηρωίνης

24χρονος μετέφερε στη Ρόδο τέσσερα κιλά ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1672 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Για τα τέσσερα κιλά ηρωίνης που μετέφερε στο νησί μας θα δικαστεί 24χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, την προσεχή εβδομάδα από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για την έφεση που έχει ασκήσει ο 24χρονος σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» τα 12 χρόνια κάθειρξης και τα 100.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο που του επιβλήθηκαν για την υπόθεση αυτή από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Ιούλιο του 2020.

Ωστόσο για τον αλλοδαπό όλα ξεκίνησαν με τη σύλληψή του, τον Οκτώβριο του 2019.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, στις 2 Οκτωβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον κατηγορούμενο κατά την άφιξή του στο νησί με πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ρόδος. Οι αστυνομικοί με τη με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών “SWARTZ” διαπιστώθηκε ότι μετέφερε σημαντική ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, ο 24χρονος αλλοδαπός κατείχε και μετέφερε στις αποσκευές του ηρωίνη συνολικού βάρους 4 κιλών και 170 γραμμαρίων διαμοιρασμένη σε οκτώ αυτοσχέδιες συσκευασίες.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και ο ίδιος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.
Σε βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης (υπό τη μορφή της κατοχής και της μεταφοράς) ναρκωτικών ουσιών και δη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ.

Η υπόθεση του 24χρονου Αλβανού εκδικάστηκε τον Ιούλιο του 2020 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς τη διακεκριμένη περίπτωση, αλλά και χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών, χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Συνήγορος υπεράσπισης πρωτόδικα, παραστάθηκε ο κ. Γιώργος Κακακιός.

Διαβάστε ακόμη

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης

Ομάδες ανηλίκων τρομοκρατούν ηλικιωμένους στην Παλιά Πόλη

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συζύγου του κατηγορείται 53χρονος

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Ψώνισαν... χωρίς να πληρώσουν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη στην Κάλυμνο